Här återstår mycket i mörkret

Dimljus att förbättra sikten - men bara många blinda. Tillverkarna vet detta, men att bygga dem ändå. Dimljusen har ett annat syfte: De är designelement.

De flesta fordon serienmдЯig idag eller åtminstone ausgerьstet avgift med dimljus. Skäl nog att testa detta zusдtzlichen strålkastare exakt en gång. Vi har tagit tillfället i akt wдhrend vände Spotlight groЯen tester i ljuset kanalen vid Hella och dimljusen. rensat dimman? Tyvärr endast sällan. För vissa fordon, kunde bara en liten stråle av ljus ses. Om Citroлn C4 Picasso. Bilden är tagen från en Hцhe tre meter och visar framför bilen med endast en mager kon av ljus. Från förarperspektiv är dock så gott som osynlig. Eftersom vyn på grund av den höga stammen av C4 är sant bara i en region på StraЯe där redan bleknat dimljus.

Dimljus i testet

Patetiskt blob: Från den lilla ljuset framför Citroen finns inget mer att se från förar synvinkel också saknar bredd.

En effekt som också visar Peugeot 308, Renault Twingo och Skoda Fabia. Men tillhandahålls vцllig upp uppgiften att dimljusen när de producerar också en hel del bländning. Ford Mondeo, Mazda MX-5 och Renault Twingo är föregångare, Skoda skär endast något bättre. Och den nya VW Tiguan lyckas kasta ytterligare 30 meter innan bilens näsa flimrande stripor i taket av ljuset tunneln. Som en dimstrålkastare ska arbeta visar i perfektion bara Mercedes G-modell. Det lyser upp StraЯenrдnder breitflдchig från hotellet hittar Fьhrungseigenschaften. 25 meters räckvidd ger stängt för säker körning i en tjock soppa, inträffar själv reflexer från ströljus praktiskt taget inte förekomma. Av de ьbrigen modeller bloЯ fortfarande bevara de två Opel-modeller fri sikt - till resten av designers bör starkt igen sprang.

Resultat av AUTO bild författaren Hendrik Dieckmann

Dimljus att förbättra sikten under svåra förhållanden. Men bara att de flesta misslyckas, en viss ökning med bländning. Även tillverkare mьssten vet detta, de bygger dem ändå. Eftersom dimljusen har fortfarande en mycket annat syfte: de är designelement.

Användning av dimljus

Blender är bland oss: Även med solsken de kommer fram till de främre dimljusen. Det är tydligt definierat i StraЯenverkehrsordnung att dimljus endast används i betydande synen på grund av dimma, regn eller snö MÅSTE VARA. Inget sätt att ersätta stängd för varselljus, halv- eller tjäna speciella varselljus i fronten. Ännu mer strikt användningen av dimbakljuset regleras: Detta måste vara påslagen endast i dimma, och då endast med en synlighet mindre än 50 meter. Inte så med Dдmmerung, regn eller snöfall. Grund dafьr är bländning. Viktigt: samma kan drivas när dimbakljuset maximal hastighet 50

För mycket ströljus orsakade backglare

Mist består av finaste Wassertrцpfchen som reflekterar infallande ljus. Detta ser stängt för föraren som en ogenomtränglig mur weiЯe. dimljus måste därför ingalunda för mycket ströljus i området ovanför deras Anbauhцhe skicka, för då de inte orsakar själv bländande. Detta måste hållas så låg som mцglich. Det är mцglich visar Mercedes G-modell. Den överlägset grцЯte del av serienmдЯigen dimljus men i användningsförhållanden stängd för vilka de ursprungligen knappast användbar.

kцnnen hela artikeln med alla data och tabeller ausfьhrlichen Skickat av PDF från vår fråga arkiv Ladda ner.