Så kör 570-hästkrafter Cayenne

Nedskärningar? Inte i den nya Porsche Cayenne Turbo S, som kommer med en 570-hästkrafter V8. Eftersom han fдhrt är att klдrt vår enhet rapport.

Wдhrend Porsche sjunger plikttroget lov nedskärningar i den västerländska kulturen och nu även Cayenne GTS har zurьckgerьstet som den sportigaste versionen av Gelдndewagens på en sexcylindrig, hålla Swabians huvudsakligen stängd för kunder i öst modigt i åttacylindriga ordentligt. Eftersom det du ändå vill visa vad du har. Och eftersom mycket kända för att vara mycket hjälp, finns kraften Stuttgart Grumpy strax efter ansiktslyftning nu igen som Turbo S med motsvarande vidöppen Kьhler och extra dos av peppar bakom den.News och tester för Porsche Cayenne

Video: Porsche Cayenne Turbo S

Låter så 570 hk

Eftersom i stället för den tidigare 550 gör 4,8-liters åttacylindrig groЯe med den integrerade direkt i Krьmmer lastare stängd för en snabbare respons nu 570 hk och kommer till ett maximalt vridmoment på 800 Nm. Som är 50 Nm mer än frьher, Sprint värdet verkьrzt av 0,4 till 4,1 sekunder. För att Turbo S stjäl även den nya 911 GTS showen - och rånade förarens andedräkt. Även i en lägenhet sportbil är en sådan spurt en show. Men om du upplevt mycket informerade om StraЯe i stolen för en SUV och tappert fortsatte att öka upp till gränsen av 284 km / t och sedan fьhlt sig själva när de rider i en lavin flanken av Mount Everest ner. Bara att du har modet Cayenne under bättre kontroll.

2,2 ton sportbil

Porsche Cayenne Turbo S (2015): Driving rapport - Så fдhrt 570-hästkrafter CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Driving rapport - Så fдhrt 570-hästkrafter CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Driving rapport - Så fдhrt 570-hästkrafter CayenneDen schwдbische kraften Grumpy har inte bara en början som en ångvält. I sin 21-Zцllern och med magen mycket nära asfalten, hängslen den groЯe Porsche modigt mot alla fysikens lagar: Trдgheit mängden? Centrifugalkraften? Det gör inte mig att skratta! Wдhrend tillval Soundsymposer översvämningar interiören och sportavgassystem väcker också den sista Schnarchnase från viloläge, Cayenne tдnzelt stängt för en koloss på mer än 2,2 ton, nästan leichtfьЯig och partilinje genom hörnen och lдsst knappast föra sidokraften att vackla. Inte undra på. SchlieЯlich Porsche har installerats av hecklastig utformade fyrhjulsdrift och luftfjädring informeras om rullstabiliserings upp till torque vectoring allt hyllan har lånats ut till styrsystemen.

I 7:59 minuter runt Nьrburgring Nordschleife

Porsche Cayenne Turbo S

Trots sina 2,2 ton, Cayenne Turbo S fьhlt som en praktisk sportbil.

Och om brådskan att någonsin ha ett slut som Dick fartyget levereras med serienmдЯigen keramiska skivor av massiva 42 centimeter ьberraschend snabbt till ett stopp. Detta paket har gett resultat: I enlighet med expert händer Turbo S går runt Nordschleife i Nьrburgrings i sju minuter och 59 sekunder - även när föraren sedan hдngt djupt in i repen. Men det verschlдgt en kickdown språk, bara för att en ännu trycka på den första nödbromsning den sista biten av luft ut ur lungorna, att gehцrt i en Turbo S lätt göra det. Precis som SchweiЯflecken till luftkonditionerade läderklädsel och tryckpunkter på greppet ratten. Vem vill köra avslappnad bil kan faktiskt kvar på tomgång - eller köpa lika en sexcylindrig.

SUV innovationer av 2017

Porsche Cayenne Turbo S (2015): Driving rapport - Så fдhrt 570-hästkrafter CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Driving rapport - Så fдhrt 570-hästkrafter CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Driving rapport - Så fдhrt 570-hästkrafter CayenneAuЯerdem bör Kдufer av stдrksten, exklusiva och extravaganta Cayenne några speechlessness användas. Inte bara för att man kan ta på allvar unverдnderten med ansiktslyftning, trots ökning i prestanda på 11,5 liter Prьfstand i praktiken knappast. Men också för att ett spett dьrfte hålla sig borta även vid undertecknandet av köpeavtalet. Eftersom stängt för schдrfsten Cayenne Porsche kräver också pepprade priser. Med 166,696 euro i Turbo S igen 40.000 euro mer än den normala Turbo och jämna dubbelt så mycket som bensinkostnader nybörjar.