Opel, ki bi spremenila vse

Tam je bil res on, Omega V8. napad Oplov na zgornji razred je bil pripravljen za proizvodnjo, ampak kaj ga je ustavil? AUTO BILD CLASSIC odpeljal prototipov in vam daje odgovora.

To wдre enostavno unterschдtzen ta duet za sedan in karavan. Pravilno redko klasičnih avtomobilov iz Opla niso: 815.322 Omega B so bile zgrajene med letoma 1994 in 2003, je bil zadnji groЯe Opel pri Viertьrer z 3,2-litrski V6 v "srebrna zvezda", 26. junija, 2003, je zapustil proizvodno linijo. Omega obstaja še en masse na naši StraЯen, zakaj seva vaš vrat potem? Morda zato, ker zvok motorja vam pošlje a prhe obveščeni o Rьcken? Podbradek brbotanje, v redu, ne ordinдr; Gerдusch da ьbergeht med dolgočasno v kovinski Hдmmern. Mьhelos močna Opel par sestavljen proti obzorju, medtem, stvari znotraj plemenito: odporen usnja, veliko prostora in potrditvi, miru in novih avtomobilov vonj. Samo, zdi, da je trg plasiral staro Michelin Pilot Sport gume stцrt vse ostalo je treba skrbno zgrajena. Tukaj, avto ni iz serije, ampak iz testa: Zadnji teči od "V-Car"Model P69-LHD, motorna LS1 X57XE, z dne 13. junij 2000. Znani na list poskusnim obratovanjem, nesentimentalne polnjene v predalu za rokavice. Tukaj, je štiri mesece vse prej videti še tako dobro.

Močna Stьck Omega: Opel Omega 3000

Avtomobili, ki jih nimajo, 3. del

Opel Omega V8: Vožnja poročilo - Opel je hдtte verдndert vsemOpel Omega V8: Vožnja poročilo - Opel je hдtte verдndert vsemOpel Omega V8: Vožnja poročilo - Opel je hдtte verдndert vsemFebruar 2000. Za šest mesecev, je Adam Opel AG že začela sporočil novi top model, je šef oblikovala tiska Oddelku izjavo: "S svojo privlačno mešanico sodobne tehnologije, zmogljivosti souverдnen in izjemno udobje pri vožnji novega Omega V8 poudarja našo tradicijo in znanje v luksuznem razredu. Bil je tudi dodaten dokaz zaprta za naše zahtevka ponuditi vrhunske tehnologije po ugodnih cenah." Originalni zvok Robert W. Hendry, Opel CEO. Marca je vodilni flaunts na ženevskem kažejo, jeseni 2000, je treba Omega V8 hit na trgu. Hдndereiben in predvidevanje povsod - končno groЯer Opel z V8 motorjem, avtomobili iz Rьsselsheim so se vrnili premijo. Kmalu zatem pa je tišina in ledeno endgьltig. Opel pravi od zgornjega razreda ofenzivo brez daje Grьnden. So šefi spet krivi v Detroitu, saj ne gцnnen uspeh Oplovo? Ali ьberhitzt preprosto Ami V8 na nemških avtocestah? Nobena beseda prodre na zunanjo projektorjem. Toda vprašanje premija traja nekaj dobili skozi.

Zgornji razred Opel: Kapitдn in diplomat

Nemški avtomobili iz 90. let

Opel Omega V8: Vožnja poročilo - Opel je hдtte verдndert vsemOpel Omega V8: Vožnja poročilo - Opel je hдtte verдndert vsemOpel Omega V8: Vožnja poročilo - Opel je hдtte verдndert vsemObetaven projekt spet začne dve leti prej. Kot Omega B MV6 označena s tremi litrski V6 in 211 KM zgornji del tega modela in senator B je bila v preteklosti fьnf letih, Mercedes, BMW in Audi voziti modele V8, kot so E 430, 540i in A6 4.2 quattro uspeh. Opel zato lahko dobra uporaba Imagetrдger zaprta za blagovno znamko in serijo s trendom navzgor. Tehnični direktor Peter Hanenberger ki je weggelobt komaj leto spдter v Avstralijo, je odgovor na konkurenco v preteklosti: Opel z osemvaljnikom bodo izgubili po vzoru 1977 set KAD serije (Kapitдn, Admiral, Diplomat) prejšnji tal zurьckerobern. Omega 5,7-litrski Corvette zlitine motor! "Dobil sem službo, naj projekt od tal"Pravi Matthias Schollmaier (56), ki je zdaj vodja Opel testne Center Dudenhofen, nato vodja omega razvoja.

Olikan: Opel Monza 2,0 E

Leta 1984 je doktorat iz strojništva začel v razvoju motorja Opel, je prinesel spдter Omega klon Cadillac Catera za tek in delal v ZDA v razvoj novih, zadnji pogon generacijo Cadillac. "Ampak mi je najbolj sivih las zaradi Omega V8. Jaz saЯ bolj na ravnini kot v Bьro." Veliko težav so očitno že od začetka, drugi so hitro dodali. Čas razvoja je omejen, štiri GM delitve v štirih Lдndern na treh kontinentih in mnogo, mnogo različnih motiviranih zaposlenih mьssen sodelujejo med seboj: GM (ZDA) zaprta za motor in menjalnik, Holden (Avstralija) zaprta za končno pogon, Opel (Rьsselsheim) zaprta za vodenje projektov in Magna Steyr (Цsterreich) kot zunanjih razvijalcev. Darovalec organov Corvette zgrajen po načrtih menjalnik: motor se nahaja naprej, pogon na zadnji osi. Konvencionalna ročni menjalnik je dovolj močan wдre zaprta moči in navora V8, ni v GM polici. Torej samo štiri-stopenjski avtomatski tip 4L60E prihaja (največ 600 Nm navora) pod vprašaj.

Majhen blok V8 ni ustrezalo

Opel Omega V8

Veliko prostora, je v pilotski kabini trdno mrežo. Merilnik hitrosti gre do 280 km / h.

© H. novo

Potem je tu še Omega B je trдgt zapuščina veliko generacij zapis sam po sebi. Matthias Schollmaier: "Nekateri deli omega-spredaj strukturi res segajo v frьhen 60-ih letih, V8 ni bila predvidena." V oktobru 1998, bo delo začela, vendar na žalost unterlдuft razvojni partner pri oblikovanju študije izvedljivosti, merilno napako z resnimi posledicami: Motor ne spada v sprednjem delu prvega V8 prototipa. V Razvojnem centru tehnične Rьsselsheim Kцpfe dima. 344 KM in 483 Nm pri 4200 / min naredi mali blok V8 v Corvette Opel formuliramo 315 KM in 450 Nm kot ciljne podatkov. Ampak motor naprej in nazaj, ne ustreza. Pogumni razvijalci premagala eno oviro za drugo: pregrada, ki je obnovljena. Krmilni zapisa le dodaja novo Цlwanne in Цlversorgung nцtig. Motor erhдlt novo oblikovana Krьmmer, posebej izdelana pogon zaprta za novo zlepljenih pomožnimi enotami, stдrkere vzmeti ventilov zaprta za hitrosti hцhere. SchlieЯlich V8 pogon zadaj odporna na Holden Commodore hrani skupaj z vцllig novo pogonska gred. Tudi Kьhlung aluminija V8 v ozkem Omega strojnici deluje v redu - vse, kar se zdi dobro.

GroЯer kolega, da pocrkljam: Opel Omega A 2.0i Caravan

Opel Omega V8

Pod pokrovom je 5,7-litrski V8 prepihovanja 315 KM od Corvette.

© H. novo

Prodaja in Цffentlichkeitsarbeit govorijo prvič v Frьhsommer 1999 s Oplovega novega top model, 310 KM in 450 Nm največjega navora v možnosti. "Konec leta 1999 odpeljal prvi testni avto. Ko smo končali z motorjem, je bila odlična"Pravi Matthias Schollmaier. "Ampak zato, ker avtomatsko izkazalo, da je prešibka: Za dolgotrajno izpostavljenostjo za 6000 ture združuje pretvornik in ročične gredi, tako imenovani flex plošča letel narazen. Prestavljanje pri visokih hitrostih ni deloval. Prenos je bil zgrajen zaprt za Ameriko, ni zaprta za nemške avtoceste. Nastavitev samodejnega o europдische Verhдltnisse hдtte predolgo trajala, začetek Omega V8 wдre zaostala dogovorjenega koncu serije. To je to."

dediščine Omega: Opel Vectra Caravan

Opel Omega V8

V8 hдtte imela bistvene lastnosti diplomat 21. stoletja.

© H. novo

Wдhrend Opel anreicht podrobne informacije februarja 2000, uspešnosti, gladkost, vleka, športno vzmetenje in nadzor oprijem pohvale, ki kažejo na aluminijastih aplikacij v Tьren in sredinski konzoli in izpušne cevi iz gebьrstetem nerjavečega jekla, Omega V8 Menjalnik kдmpft na Prьfstand njegov zadnji neuspešno, opustili ducat verrauchenden ploščo sklopke dol - boj. Kaj wдre kdaj? Hдtte Omega V8 kцnnen verдndern časom, je hдtte nov začetek v starih lovišč kцnnen ustvariti? Verjetno. In: The pol srca poskus Signum Opel hдtte kцnnen rešiti sami. Vsaj wдre V8 postal klasika: omega zgornjega razreda, diplomat iz 21. stoletja. Unterschдtzt vas. Ampak zagotovo geschдtzt.

Tehnični podatki

Opel Omega V8 V8, prednja lдngs • dva ventila na valj • s centralno odmične čas veriga • Premestitev 5650 ccm • Moč 228 kW (310 KM) pri 5600 / min • Max. Navor 450 Nm pri 4400 / min • pogonsko kolo zadaj • Stopnja štiri avtomatske • pnevmatike 235/45 ZR 17 • innenbelьftete kolutnih zavorah spredaj 330 / zadaj 300 mm • L / B / H 4900/1775/1450 mm • rezervoar 75 l • tip 250 km / h • 0-100 km / h 6,9 sekunde.