Сазнајте како се савети - 10 савета за почетнике

Сазнајте како се савети – 10 савета за почетнике

Сауна постаје све популарнија. Нарочито када сте и даље почетник у области контролисане знојења, често правите грешке које утичу на оптимално опуштање. Погледаћемо неколико важних ствари које треба имати у виду када имате сауну. Дакле, следећа сесија у сауни ће бити успјешна.

Савет 1: Опрема и прибор

3 опуштених гостију у малој сауни

Права сауна мора да се научи и такође ради у заједници. Слике кредита: нд3000 - 419135143 / Схуттерстоцк.цом

Ако желите да добијете најбоље резултате од сауне и опуштање након тога, обратите пажњу на праву додатну опрему. Са следећим саветима имате могућност да се припремите за следећу посету сауном на најбољи могући начин.

Ове посуде не треба да недостају када сауна:

  • боцу воде (да бисте затезали своју жеју након знојења)
  • неколико топлих чарапа (тако да се заиста можете заобићи док се опустите)
  • два велика пешкира за сапун (за подлогу у сауни)
  • можда угодан баде мантил (тако да можете заиста опустити)
  • можда мали јастук (да подметну опуштање главе на каучу)
  • неклизајуће флип-флопс (за хигијену и заштиту од атлетског стопала)
  • Сапун, туш и шампон (за негу тела пре и после)

Савет 2: Само потражите место након уласка у сауну

Један грешек човек често чини када се саветује да отварају врата сауну и погледају још неко време. Већина топлоте у сауни је изгубљена. Други гости се често жале на хладни ваздух који долази. Из тог разлога, требало би да интернализујете правило да прво уђете у сауну, а онда интензивно окренете пажљиво на одговарајуће место. Инаце, из безбедносних разлога врата саунања увек иду ка споља.

Савети 3, 4 и 5: Други корисни савети за почетнике

САУНА-САВЕТ

НАПОМЕНЕ

узмите довољно времена

За опуштену посету сауном планирате за око 2 до 3 сата. Оброци морају бити старији од 2 сата.

Као почетник ујутро посјетите сауну

Почетници сауне који нису толико навикли на топлоту и топлоту, пре него што пређете у сауну током дана. Ово омогућава организму да одговори на сензор и издржи сауну.

изаберите нижи ред седишта

Почетници треба прво седети на нижим местима у средњој топлој сауни. То омогућава телу да се полако навикне на топлотну оптерећеност.

Савет 6: Разматрање суседима

Када сте у сауни са партнером, често се говори о многим стварима. Међутим, морате напоменути да они нису сами у сауни. Држите мали волумен када комуницирате једни са другима (можда ћете чак и шапати)

Савет 7: Будите пажљиви са инфузијама сауне

У сваком случају обратите пажњу на додатну надраженост топлоте у инфузијама. Нису сви посјетиоци сауне посједовали исту топлоту. Количина воде коју морате ставити на вруће камење мора бити величина сауна. Требало би да следите правило "20-30 грама воде по кубном метру запремине".

Савет 8: право хлађење након знојења

Након знојења у сауни, прво треба да се охлади на свежем ваздуху. Поред тога, можете искористити прилику да се охладите у хладном базену или хладном тушу. Важно је да се одмах хлађате у гардеробу или хватате сувим ручником. Тада фаза релаксације може почети.

Савет 9: Користите прање након сауна

1

Потењем у врућој сауни или у био-савни, кожа је оптимално припремљена за накнадну пилинг. Опуштајући пилинг можете з. Б. од соли, уља или млека су помешани.

Савет 10: Сауна само након тренинга са нормалним оптерећењем

Многи савремени почетници направи грешку да вас прво напредују, а затим уђете у сауну. Често се тело не бори са овим двоструким оптерећењем. Урадите мало вежбе пре следеће сесије сауне!

Слике кредита: нд3000 - 419135143 / Схуттерстоцк.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

37 − = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map