Crown za drobiž

Prodrejo iz vsakega spoja Toyota Crown - ponos in ambicije, ki ga je zavzel Japonsko s vojnih poražencev za avto svetovno silo. Tu je baročna high end model, ne samo poceni, ampak tudi precej schцn chillig.

Res Krцnung Toyota Crown je njegov Lдssigkeit. Torej nam Fьhlen blaublьtig takoj, ko smo vstopili v zlato Coupй. Vaš Majestдt pričakuje 2,6-litrski šestvaljni in svetlobne žarke, ki so Crown jadra obveščeni o ukrivljenih LandstraЯen. Za hцren ni veliko proti njej. Predvsem pa je sikanje pnevmatik na mokrem asfaltu prodre v uho. Ker njegov glas se dviga trdo streho Coupй samo zaprt za trenutek, v katerem trдge Toyoglide avtomatskih pozabi, da prepove Reihensechser obrača.Super kupčij iz 70-ih
Alfa Romeo Giulietta 1.6BMW E21 320/6Chevrolet Caprice Classic
Citroen GS X 1,0Ford Capri II 2300 GTVolkswagen 412 LE
Toyota Crown 2600

Toyota je bila Frьhjahr 1971 v Nemčiji aktivno lieЯ ampak top model šestvaljni od krone ne Schaurдume.

© A. Emmerling

Majestдt ga je mirno. Sproščeno kot po treh Glдschen Sake voznik sedi na knautschigem vinil, obkrožen z najbolj drage Schдtzen vzhodni Aziji: krom okvirjem plastike, okoli veliko pločevine, prevlečene s finim kovinskim ton, in namesto žezla dьnnen obroč umetno les v Hдnden a. Vožnja v prejšnjem modelu čar hišnega Toyota fьhrt Nazaj v tesnem in še Sands pozabljena. Frьhen 70: Surova riba v morskih alg ni moda hitro hrano in mladinske sobe zavoji "Izdelano na Japonskem" prihajajo iz Deep Purple vedno цfter na gramofonih, za samo tej državi. Z jasnim zvokom Pioneer Verstдrkers AM radio z krone ne morejo slediti, še posebej, ker prvi lastnik odstopi izbirni osem skladb trak igralca. Posredovati šestvaljni brni mu monotoni sprostitvene melodije ga hum - samo od zadaj, kot zmotno - za električni pomik stekel. V Zvezni republiki niti nobena hцrte do. Medtem ko je Toyota že Frьhjahr 1971 dejaven v Nemčiji, vendar lieЯ šestvaljni top model je na voljo v naši Schaurдume. V Švici, Belgiji in na Nizozemskem, je bilo drugače - če ni bilo domače premium razreda avtomobilov.

V znamenju Z: Datsun (Nissan) 300ZX

Toyota Crown 2600

Toyota Crown je bil vedno redkost, še bolj pa kot hard top brez B-Sдule.

© A. Emmerling

mesto-Bдckermeister za Hдtte tatsдchlich flaschengrьnen Crown combo namesto Ford Granada turnir postavi v izprane betonski dovoz? Šele ko je Toyota koncesijske dafьr tдglich Frьhstьcksbrцtchen celotno hдtte delovne sile naročiti. to morda ni bilo zaradi Verarbeitungsqualitдt od groЯen Toyota: Mehkejše plastika, strožji SpaltmaЯe ali bolj udobni sedeži niso imeli v Kцln in Rьsselsheim. Toda že prдzisere krmiljenje, avtomatski menjalnik in še več opozoril trdnejše vzmetenja. In meja škoda pri razdeljevanju okraske. Šele danes se zdi toliko Bombastika čudovito. Kdaj gezдhlt Krцnchen? Ste ьberall: na Kьhlermaul, stran od luči prednje pozicijske dodatno nazaj na robovih in med zadnjimi lučmi na lopute rezervoarja za gorivo. In, čeprav je krone hцchste okras v hiši ni bilo: doma so imeli vedno tudi Prдsidentenwagen stoletja. Naš foto-Coupй ni bilo ьbrigens le tri leta, od leta 1971 do leta 1974. Nachnachfolge Crown je Toyota leta 1980, nato pa prodaja na nas bestдrkt tudi od redkih vzvišeno upokojencem, ki so jih naročili v Datsun Laurel.

Avtomobili iz Еland: Otok stari japonski

Toyota Crown 2600

Mehkejše plastike in bolj udobni sedeži niso imeli v Kцln in Rьsselsheim.

© A. Emmerling

Toyota lieЯ bilo hitro in je potekala na Camry, Corolla in Celica. Nдchste poskus hieЯ potem že Lexus. To hцrt deževalo, smo se ustavi, potisnite Wдhlhebel P in drьcken "potisni" Tako, da se sprosti Schlьssel na Zьndschloss. In sprašujemo, na katere podružnica linija Goldstьck je padel v nakit metropola Pforzheim. "Brez načrta in namena"Pravi Peter Mьllers, ki je bil križarjenje klasični hobi z ognjeno rdečo Datsun Cherry. "Videl sem krono in jo imeti. Čeprav sem čudo na kratko, ali to lahko pričakujejo, da bodo moje žene avto." Na koncu se je ji Datsun dal in je trdil, z gьnstigen ceno Crown Coupйs: 10.000 € zaprta za avto, hinterlieЯen niederlдndische prejšnji lastnik v Jahreswagen stanju. Majhen Kцnigreich samo nekdaj srce zaprt za gekrцnte Hдupter. Tudi če obstajajo Kцnige kiča, ki herьberkommen iz Japonske.

Tehnični podatki

Toyota Crown 2600

Iron motor 2,6-litrski s šestimi valji zapored ni nenavadno pogled tudi v Europдern frьhen 70s.

© A. Emmerling

Toyota Crown Hardtop 2600 Motor: v liniji šest valjni, spredaj lдngs • odmičnima, O verige pogon, dva ventila na valj, se registriraj downdraft uplinjača zaduši z mehanskim • Premestitev 2.563 ccm • moči 150 KM SAE pri 5400 / min • max. Navor 245 Nm pri 3800 / min • pogona / orodja: tri-stopenjski samodejni menjalnik (serija popolnoma sinhroniziran štiristopenjskim ročnim menjalnikom) • zadnji kolesni pogon • Einzelradaufhдngung z vzmetmi, obese, stabilizator, TeleskopstoЯdдmpfern, zadnji togi osi s Doppellдngslenkern, nadzor nad orožjem, vzmeti in TeleskopstoЯdдmpfern • pnevmatiko 175 SR-14 • MaЯe: medosna razdalja 2690 mm • L / B / h 4680/1690/1420 mm • masa praznega 1430 kg • zmogljivost / poraba: poraba vrhnji 160 km / h (štiri prehod 170 km / h), • 13 lS / 100 km • tovarniško ceno: 20.900 CHF (1973).

zgodovina

Na pariškem Salonu leta 1959 vzpon Toyota v naši regiji se začne z evropsko premiero Toyopet krone. Tik preden se je avto velikan že upati v ZDA, kjer je 48-konjskih moči limuzina s 2.187 ameriških dolarjev dražja kot Chevrolet Bel Air - grozen flop, ki hдtte ugibalo. WeiЯ Stranke za schдtzen na japonskih otokih vedno vzdržljivost in udobje Gekrцnten, nima visokega cenovnega modela na Mдrkten drugod po svetu vedno podobo in ugled. Četrto stroški Crown generacije od 2600 trdo streho v Franciji ponosnih 29,990 frankov, zaradi česar ni veliko cenejši kot le Ford Granada GXL 2600 ali Citroлn DS 23 Pallas. prvič na nemškem trgu: od 1980 Toyotinih vlaganja s šeste generacije (S110 notranji). Čeprav je Toyota privlači osnovno ceno 23,495 znamk s celovito osnovno opremo, močnih modelov šestvaljnih, pnevmatike so ravno v oknih trgovine. Medtem, Lexus zaprta za Mercedes med Toyota zustдndig, Crown, vendar je še vedno, čeprav le na Japonskem. 13. generacija se je začela v letu 2007.

Plus / minus

Toyota Crown 2600

Danes je toliko Bombastika kot Toyota Crown izgleda čudovito. Kdaj gezдhlt Krцnchen? Ste ьberall!

© A. Emmerling

Ta redek Barockmцbel je zaprt že več japonskih klasikov 70.: Ni groЯe scene, komaj kdo je na seznamu iskanja, vendar so ljudje, ki so našli nekaj, so pogosto tako glьcklich. Razlog za to je, da je, kot so Crown in njegovi sodelavci niso nagnjeni k tehničnih težav, ponavadi na pol poti maЯvoll ukvarjajo z gorivom in so zelo enostavna za vzdrževanje. Nerodno oblikovanje in pogosto Nonšalantan materiali morajo biti dobro mцgen kot splošne dinamike zavrnitev najbolj japonski GroЯserienmodelle: The doma in v Ameriki so bili grцЯten Absatzmдrkte, varčujte Bьrger ciljna Kдufer, hitro krivulja praskanje in Freirдumen leva Freeway steze ni razvojni cilji. Če vam je všeč stari Amis, vendar je njihova žeja in GrцЯe fьrchtet je prav na japonskih 70-ih let.

rezervni deli

Tu se stvari ne gьnstig, ker Toyota je bilo dovolj, da delamo v 70-ih letih, da bi razširili obveščeni o svetu. Proizvajalec in njegov Hдndlern tako ni nič, da poberem, tudi zato, ker veliko modelov še prodajajo zцgerlich z nami - ampak dafьr za zasebne navdušence v Švici, državah Beneluksa in Skandinavije, kjer je spet gьnstige deli nastanejo iz zakola. Dobri stiki knьpfen novince najboljši v resničnem življenju, ne na internetu. Dafьr pot do sestanka klasične japonske vredno v Alten-Buseck (na GieЯen) ali trdih Cerkva (blizu Passau).

razmere na trgu

Krivulja cena zaprta Nippon klasično hдngt to državo tako globoko kot smog obveščeni o 70-ih Tokiu. Krono trda streha Coupй stroške v odličnem stanju malo več kot 10.000 evrov, limuzine so dober Stьck gьnstiger. Ampak najprej najti!

priporočilo

Ni nastavljeno! Še posebej ne za krono frьhen 70-ih. Bolje je, da ponudi model S110, ki je zašel v nemškem območju Toyota na začetku 80-ih let - nekateri od teh Plьschbomber so vedno pripravljeni (Classic-podatkov Cene stanje 3: okoli 3500 evrov). Toda vsak tekmec od takrat je vredno Ьberlegung. Zato: Ne dolgo zцgern če naletite na Datsun Laurel 200/240, ki Datsun 240 K-GT ali frьher Mazda 929, če se pojavijo od skrbi Opahand!