De langste Manta

40 jaar geleden, Opel speelde briljant op de markt brengen keyboard - in Duitsland, maar vooral in de VS, waar er de Manta was als een sport wagen. Hier is de combinatie Ascona Voyage hieЯ.

"Met de term Shooting Brake"Vindt een Wikipedia Schreiber, "verwijst naar een bepaalde instelling variant van een automobiel: Een Coupй met hatchback die дhnelt met laadklep plaats van een combinatie van een draagstoel", Het zegt. En verder: "In tegenstelling tot de ьblichen combinatie een shooting brake maar slechts twee Tьren en is ontworpen om de algehele sportiever, meer elegant." Ah, nu - ja. Het was tijd om te worden gezien met het sportieve en elegante stijl. Box is doosje, hoewel deze kleine auto biedt een flink stimuli. Maar alles is waar: slechts twee Tьren? Heeft hij. Achterklep? Heeft hij ook natьrlich. Hatchback? Ja. Coupй? Well. Maar op het tweede gezicht, de Ascona Voyage erfьllt dit criterium. Een of andere manier. Omdat de bodem randen plaat in de aandrijflijn en de basisgegevens wielbasis, spoorbreedte en Radfьhrungen valt overeenkomsten met de Manta A, die enkele maanden voor de Ascona in september 1970 gevonden verschenen.Zes andere combinatie klassiekers
Mercedes 280 TE W 123Chevrolet Bel Air NomadCitroën D Break
Wartburg 353 TouristFord Taunus 20M toernooi P5Fiat 500 Giardiniera
Opel Ascona A Voyage

Twee Tьren en de achterklep in de steile achterkant: Voyage of shooting brake?

© H. nieuw

In de VS werd de Ascona Voyage zunдchst als Opel stationwagen, in 1973 verkocht als Manta Sportwagon. Nogal een paar exemplaren werden er besteld met kunststof platen in hout blik op de flanken. Aangezien dit Manta Sport Wagon in de VS, de Ascona was in Duitsland een kind van marketing. Omdat ursprьnglich moet hij Kadett B ablцsen als cadet C en Lьcke verminderen tussen Cadet en opnemen. Wanneer de Kцlner Ford-Werke in 1970 maar prдsentierten de gerдumigen Knudsen Taunus, die was geplaatst tussen de Kadett rivalen Escort en groЯen 17M / 20M, had produceert snel een Taunus-rivaal. De Opel marketing om Bob Lutz van plan was, uit de Kadett C was de Ascona A, die als twee en viertьrige sedan en stationwagon net als Reis naar de wereld kwam.

Sportief SpieЯbьrger: Opel Ascona B 1.9 L

Opel Ascona A Voyage

De Ascona zal ablцsen ursprьnglich de Kadett B, maar dan begrьndete eigen serie.

© H. nieuw

Dat de Voyage heeft geen Fondtьren is verrassend op dit moment. Mocht grundsдtzlich beoefenaar stationwagon dat niet zijn? De Kadett B Caravan was ofwel erhдltlich met drie of fьnf Tьren, de Dreitьrer versie werd zelfs gebouwd lдnger. Hm. Voyage of War maar bedoeld is om uiteindelijk op een Shooting Brake? Hoe dan ook, kun je goed mee leven. Voor de Tьren de reis die zijn licht in de hand, maar verlдsslich bezoekjes aan het kasteel, groЯ en de voorstoelen zijn niet zo dik als dat je niet heel comfortabel aangekomen op de Rьckbank. De goed toont gevoel fьrs Praktisch, want met een handvat, lдsst ze seks op een vlakke Ladeflдche zonder stцrende bult. Hier, zoals bij de lage laaddrempel, toont zich Opel Combo ervaring. hij houdt ook na - Pardon! - varkens duur resort aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore worden genoemd, de Ascona is een beoefenaar. Iets anders dat u hдtte niet verwacht Opel. Bachelor kon de Manta inderdaad te kopen.

In Age Lengte: Opel Kapitдn en diplomaat

Opel Ascona A Voyage

De stoelen en het interieur ьbrige dragen voornamelijk zwart, alleen wat hout decor bemьht dapper over glamour.

© H. nieuw

De instelling van de Reis, de aufhьbschen gesloten zijn Mark 275 met een zwart vinyl dak lieЯ zo zweckmдЯig als ondanks chroom sieraden zeer nьchterne vorm. Black domineert het interieur, dat relatief smal is gekomen, dankzij groЯer schijven maar voelt luchtig. De korte slag vier cilinders van 1,6 S 80 verlangen naar Super PS ruisende Opel-typische bij accelereren, schakelen de lange prдzise gefьhrten hendel een genot. Zelfs vandaag de dag, dit Opel, waarvan de sedan was bodem dicht voor een succesvolle Rallyeeinsдtze fьhlt wendbaar en gemakkelijk te hanteren. In zijn tijd was hij 80 pk en gemotoriseerde middenklasse snel op de LandstraЯe, respectabele op de snelweg. De fьhrte ungezдhlte Voyage eigenaren om Campingplдtzen of kleine Zwarte Woud pensioenen. Zuverlдssig natьrlich. De modieuze Ascona verschlug paar Voyage driver. Je weet niet dat ze eigenlijk een Manta Shooting Brake besaЯen sturen.

geschiedenis

Het einde van 1970 bracht Opel uit de dubbele klap: In september heeft de Manta A was die was aan de succesvolle jagen sedert 1969 Ford Capri. In november, de presentatie van de Ascona gevolgd A. Beide auto's waren technisch zeer дhnlich, gebruikt identieke onderdelen van de ophanging en motoren. Naast de Ascona draagstoel met twee en vier Tьren en normale en L (Uxus) -installaties er een break genoemd Reis. Waarvan de omzet begon met 1.6 liter, wat bijdroeg 68 (1,6 N) en 80 pk (1,6 S). In het begin van 1971, gevolgd door een 1,9-liter met 90 pk en de apparatuur lijn SR, onder andere, sperdifferentieel. Een 1.2-liter met 60 pk kwam in 1972, bleef hij voor de sedan. In de zomer van 1973 gaf een facelift de serie een zwarte Kьhlergrill en serienmдЯiges houtfineer in de cockpit. In oktober 1973, automatische gordels door Sonderzubehцr voorafgaande standaard. De Voyage zet Opel maart 1974 de goedkopere Caravan opzij. Juli 1975: Eind productie goed gebouwde 691.000 Ascona A, waarvan 50.750 Reis.

bestek

Opel Ascona A Voyage

Mechanic vriend De duurzame viercilinder hдngt goed zugдnglich in de motorruimte.

© H. nieuw

Opel Ascona Voyage 06.01 S: Lijn viercilinder voor lдngs • aangedreven bovenliggende nokkenas, ketting • Ongeveer twee kleppen per cilinder • Solex downdraft carburateur • Verplaatsing 1584 cc • Vermogen 59 kW (80 pk) bij 5.200 / min • max. Koppel 118 Nm bij 3800 / min • vierversnellingsbak • achterwielaandrijving • Einzelradaufhдngung voor dubbele draagarmen, achter starre as met panhardstaaf, stabilisatoren voor / achter • band 165 SR13 • wielbasis 2430 mm • L / B / H 4180/1630/1400 mm • leeggewicht 1005 kg • Laadvermogen 525 kg • 0-100 km / h in 15,5 s • tip 155 km / h • verbruik 12,0 liter per 100 km • s Originele prijs 1974: 11.317 Mark.

Plus / Minus

De Ascona Voyage is een dagelijks gebruik door en door old-timers. Voldoende vermogen (ten minste 1,6 S en 1,9 S) in combinatie met goede verwerkingseigenschappen en hoge Zuverlдssigkeit. de sportieve stationwagon gesloten voor de dynamische vader van de jaren 1970 in het huidige verkeer te verplaatsen is een cool ding en brengt sympathie. Bovenal: De technologie van de Ascona A is goed gesloten voor een lange levensduur. De motoren bieden losjes 250.000 km en meer; Waterpomp en cardan kruiskoppeling, en af ​​en toe de transmissie synchronisatie schwдcheln meestal frьher maar genezen worden zonder groЯen inspanning. Rostschдden aan de achterzijde zijn niet in gerestaureerde kopieën eerder regel dan uitzondering en kцnnen mдchtig gaan in het geld.

reserveonderdelen

Opel Ascona A Voyage

Mondдner naam, eenvoudige bevestiging: 1,6 liter, premium benzine.

© H. nieuw

Het kцnnte erger, maar ook veel beter zijn: Omdat de Voyage en zijn goedkopere broertje Caravan vele delen met de sedan in gemeen hadden, zijn er op het gebied van aandrijving en onderstel geen problemen. Ook het interieur en lichaamsdelen zijn meestal erhдltlich zonder groЯes zoeken als het gelijke delen met de sedan. Veel Ascona inderdaad afgeslacht door hun Rosttod en benut. Gesloten voor het combineren van specifieke delen, betekent dit niet alles toe te passen. Achterste zijruiten, achterklep, Rьckleuchten en Rьcksitzbank zijn zeldzaam en erg duur.

marktsituatie

Rust preventie was geen probleem bij de productie van de Ascona A. Volgens frьh de meeste kopieën goed gebouwde 691.000 waren gesloten geval de slager en uitbenen. Van de 50.750 Voyage enige volledig artikelen ьberlebten; dьrften in Duitsland bestaan ​​nog steeds een maximum van 200 om er een te vinden, dus duurt lang - en dan een beetje dieper in de zak lang bereidheid. Reis 1,6 S in stand 2 staan ​​met 7000 euro, 3-kopieën verkrijgbaar bij slechts 4000 euro.

aanbeveling

Technische Mдngel mьssen de aankoop niet af te schrikken. Ze zijn eenvoudig op te lossen, omdat de Opel scène is groЯ, rьhrig en behulpzaam. Echter, het ontbreken van combinatorische specifieke onderdelen of gezien dikker roest in het achterste gedeelte, de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Dan is er lang en mьhsam om de auto in een blijvend goede conditie te zetten. Liefhebbers is het raadzaam om te kijken naar Amerikaanse Verkaufsbцrsen, trefwoord Opel stationwagon - of Opel Manta Sportwagon.