Veilige ankerplaats voor het kinderzitje

Isofix kinderzitje lдsst het eenvoudig en duidelijk veilig in de auto. In verband met de nieuwe i-groottestandaard (ECE R129), het systeem zelfs verplicht.

De gestandaardiseerde bevestigingssysteem voor kinderzitjes genoemd Isofix werd eingefьhrt in de jaren 1990. Het was de fabrikant van het zitje Britax Rцmer, die in 1997 de eerste kinderzitje met ISOFIX-systeem aangeboden. En VW leverde de eerste autofabrikant een geschikte Anschlussmцglichkeit in het voertuig, gelanceerd door de gepresenteerde in hetzelfde jaar Golf 4, het eerste productiemodel met ISOFIX-systeem. Still kцnnen fabrikant mogelijk R44 waarin een Isofix-bevestiging is niet verplicht Zitmeubel volgens ECE-standaard. De nieuwe standaard R129 is gereten in 2013 parallel aan de oude norm R44 kracht, schrijft ISOFIX voor kinderzitjes verplicht voor (met uitzondering van baby autostoelen met zichtbare Gurtfьhrungen).i-sized kinderzitjes: Dit zijn de verschillen

En zo gaat het met de Isofix

Montage IsofixMontage IsofixMontage Isofix1. Hoe vind ik het ISOFIX-systeem in de auto
2. Wat moet worden overwogen bij de installatie van Isofix
3. Controleer Isofix bevestigingspunten
4. Verwijder Isofix stoelen
5. StьtzfuЯ en Top Tether: Zusдztliche bevestigingssystemen
6. Heeft mijn auto Isofix opnames?

Dus ik vind het ISOFIX-systeem in de auto

Veilige ankerplaats voor het kinderzitje

ISOFIX stoelen (1) verfьgen Ongeveer twee vergrendelarmen (2) die zijn verbonden met de Isofix Aufnahmebьgel (3) in het voertuig mьssen.

Het Isofix-systeem is ongelooflijk eenvoudig. Het kinderzitje het kind stoelbasis twee vergrendelingsarmen metaal. Deze worden uitgeklapt of uitgetrokken en aangesloten op het in het voertuig Haltebьgel. Isofix Bьgel in de auto niet verder Rьckbank in de spleet tussen Sitzflдche en Rьckenlehne, meestal op beide дuЯeren Plдtzen. In grцЯeren voertuigen zoals bestelwagens Familie in de derde rij met Isofix Haltebьgeln ook het centrale plein of de stoelen kцnnen gemonteerd. Verder vindt in sommige auto's op de passagiersstoel Haltebьgel. Altijd op: Als u wilt naar de voorkant rechts van de auto te installeren, een kinderzitje of een kinderzitje, de passagiersairbag moet altijd worden uitgeschakeld!

Wat moet er tijdens de installatie rekening worden gehouden?

Veilige ankerplaats voor het kinderzitje

Isofix vergrendelarmen kцnnen beschдdigen de stoelen. In kleine uitsparingen Isofix Einfьhrhilfen hulp.

In sommige auto's, de installatie kan helaas nog wat ingewikkelder te maken. Niet altijd de Haltebьgel in de wagen achter een duidelijk afgebakende kunststofklep onderaan de rugleuning. In sommige Fдllen de uitsparingen zijn te klein om Einfьhren van de vergrendelarmen. Scherpe vergrendelarmen zodat kцnnen beschдdigen het kussen. Vraag uw Hдndler voor de zogenaamde Isofix Einfьhrhilfen, meestal hallo daar elke kleine Kunststoffhьllen al geleverd met het kinderzitje. U wordt geïnformeerd over de Isofix Bьgel gleed tussen de autostoel en voorkomen dat de vergrendeling armen einreiЯen stoffen of lederen bekleding.

regelinstallatie in drie stappen

Veilige ankerplaats voor het kinderzitje

In sommige voertuigmodellen zoals VW Touran Isofix opnamen zijn bedekt door een membraan.

Bij het installeren van een Isofix kinderzitje of Isofix base aandacht te besteden aan drie dingen.
1. True snauwde: Was aan beide zijden van een duidelijke betrokkenheid van de vergrendeling wapens naar hцren? Het is het beste te laten de armen niet gelijktijdig, maar de ene na de breuk.
tweede Controle-indicatoren: Indien de Isofix armen van de stoel of de stoelbasis correct zijn aangesloten op de Bьgel de gekleurde indicatoren naar de grendelarmen van rood naar grьn en dus het signaal van de juiste installatie. De indicatoren kцnnen zelf beter zichtbaar ergens anders bevindt de voorzijde van de zittingdrager en werken in sommige modellen middels pieptoon of controlelampje.
3. Stress Test: Ga anschlieЯend om het veilig te spelen en controleer de correcte installatie met een krдftigen ruk aan de basis of de zitting. Het mag niet spelen of klak einde Gerдusche uit de omgeving van de te bepalen shots.

Hebt u durchgefьhrt de drie punten, is er een starre en veilige verbinding tussen kinderzitje en de carrosserie. Ьbrigens het apparaat dat op de Isofix stoel Bьgel inclusief kind 33 kg weegt hцchstens. Als het gewicht darьber, moet het kind (extra die) de hoogte van de autogordel worden vastgezet. Dit vraagt ​​om een ​​passend kinderzitje.

uitbreiden Isofix

Indien de Isofix stoel of Isofix station uit de auto te verwijderen, mьssen de klikhaken in de vergrendelarmen worden gelцst. Dit gebeurt op alle zitplaatsen met Betдtigung een schakelaar. De schakelaar kan buiten projector op de betreffende grendelarm of aan de voorzijde van de stoel of het station. In veel Fдllen in Betдtigung van Lцsemechanismus een combinatie van Drьcken en duwen is vereist. Dit om te voorkomen onbedoelde Lцsen Isofix grendelarmen. De exacte locatie van deze schakelaars kцnnen zie de gebruiksaanwijzing van het kinderzitje, de lдsst meestal downloaden op de website van de fabrikant van het zitje.

StьtzfuЯ en Top Tether: Zusдztzliche bevestigingssystemen

Veilige ankerplaats voor het kinderzitje

Links de Isofix-markering, direct gesloten voor de top tether riem. De inclusielichamen in de auto ook met deze symbolen.

Naast de Isofix verbinding alle i-sized kinderzitjes en zetels een zusдtzliche fixatie van de groepen 0, 0+ en I. Dit voorkomt het kinderzitje naar voren kantelt bij een frontale botsing. Wetgevers spreekt ook van een "draaiinrichting", Het is ofwel een StьtzfuЯ die het kinderzitje tegen de Vorkippen beveiligt bij een ongeval of na het uitklappen. Hij krijgt een plaats op het lichaam vloer, en daarom moet worden onder de Stellflдche van FuЯes geen lade. maar is een specialist op het gebied van de beschikbare grond, vraag de fabrikant als het opzetten van een kinderzitje met StьtzfuЯ op deze plaats nog veilig is.
Als alternatief zijn enkele kinderzitjes voorzien van een zogenaamde Top Tether riem. Dit wordt geïnformeerd over de gefьhrt Rьckbank en eingehдngt met een speciale haak om een ​​dafьr voorziene houder. Dit anker houders bevinden zich aan de achterzijde van de Rьckenlehne, de stam vloer of in het gebied van de hemelbekleding. AnschlieЯend de band worden gespannen. Bevestigen van de top tether is iets aufwдndiger in vergelijking met modellen met StьtzfuЯ maar dafьr ruimtebesparend.

Heeft mijn auto Isofix?

Veilige ankerplaats voor het kinderzitje

Heeft mijn auto Isofix? Isofix kinderzitje lijsten van fabrikanten en de GDV informatie te verstrekken. Het eerste model met Isofix opnames was de Golf IV.

Of en op welke plaats biedt een auto verfьgt de hoogte van de Isofix Haltebьgel, lдsst niet alleen visueel te informeren, maar ook uit de handleiding van het voertuig. Voor deze, de GDV verfьgt (Algemene Vereniging van Duitse verzekeraars) over een uitgebreid soort Isofix lijst дlterer voertuigen, in het bijzonder behulpzaam bij het vinden van een дlteren gebruikte gezinsauto. Uit de lijst om snel lдsst verwijzen waarop Plдtzen de betreffende auto (serienmдЯig of optioneel) is voorzien van Isofix bevestigingspunten en top tether opnames. het soort lijsten van de fabrikant van het zitje ook nuttig zijn. In de onderstaande tabel is de Isofix soort lijst GDV hebben verbonden en de belangrijkste kinderzitje fabrikanten gesloten voor je. In het algemeen, de jьnger de auto, de hцher de kans dat het verfьgt geïnformeerd over de ISOFIX-systeem. Alle auto's zijn geregistreerd sinds 2013 op de hoogte mьssen een Isofix-systeem verfьgen.Isofix typelijst: Heeft het kinderzitje in mijn auto?
Isofix soort lijst met Maxi-Cosi
soort Isofix lijst van Cybex (compatibiliteitslijst op elke kinderzitje details)
Isofix typelijst Storchenmühle
Isofix typelijst Britax
Type Isofix lijst Kiddy
Isofix soort lijst van Osann
Isofix typelijst GDV / UDV