Eerste rookie kampioen in 24 jaar

Als nieuwkomer om kampioen te worden is zeldzaam in de DTM. Slechts vier bestuurders op de voorpagina Renй rust. Een blik op de geschiedenis.

Zelfs ervaren Formule 1-coureurs als Mika Hдkkinen, Heinz-Harald Frentzen en Jean Alesi heeft jaren geduurd totdat ze goed waren konkurrenzfдhig in de DTM. Als een rookie om de titel te nemen, alleen in geslaagd fьnf driver in de Duitse Touring Car Championship. Renй Rast is de eerste in 24 jaar. En de eerste in de moderne DTM, die wordt uitgebreid sinds 2000

Eén van de fьnf: Volker Strycek 1984, toen de eerste DTM-kampioen in de geschiedenis. Omdat de Duitse Racing Championship in toenemende mate wordt gedomineerd door werken die rasechte prototype te ontwikkelen, is gebouwd met de Duitse Production Car Championship een nieuw formaat gesloten voor toerwagens. Het plan neemt de volledige op 14 merken, sommige met verschillende modellen bij betrokken zijn, 65 chauffeurs te creëren rankings in de Punkterдngen!

Audi

De eerste master-rookie in de moderne DTM sinds 2000

In het kort: het kampioenschap is umkдmpft moeilijk meteen. Harald Grohs wint vier races, maar zal uiteindelijk pas op de derde overall. Hij fдhrt 635 CSi in dezelfde 285-pk 3,5-liter BMW, is de Stryek kampioen. Zonder ook maar een run gesloten voor het kiezen te hebben. Fьnf keer is hij in de 15 races op het podium na alles.

Anders Niki Thiim 1986: Hij kwam, zag en overwon. Drie van de negen races op zijn naam staan. Op het einde, gaat hij in de Rover Vitesse de ATN team met de 3,4-liter V8 tegen spдteren Duitse Formule 1-coureur Volker Weidler door.

DTM: Alle winnende auto van 1984 tot heden

DTM: Rust schrijft geschiedenis - de eerste rookie kampioen in 24 jaarDTM: Rust schrijft geschiedenis - de eerste rookie kampioen in 24 jaarDTM: Rust schrijft geschiedenis - de eerste rookie kampioen in 24 jaar

Eric van de Poele kwam uit de Formule 1 toen hij drie jaar eerder als Strycek was zonder het winnen van kampioen 1987 Hij beheerst een 315 pk sterke BMW M3 van Zakspeed team, dat ook actief is op het moment in de Formule 1. maar was ook indrukwekkend Fabien Giroix: Hij wint twee races, maar blijkt ook slechts twee keer!

De voorste snap nu toe laatste rookie kampioen Nicolas Larini in 1993. Hij is de Formule 1 testrijder voor Ferrari en moet als dit met Alfa Romeo in de DTM. De motoren worden steeds krachtiger, de Alfa Romeo 155 V6 Ti maakt 1993 al 420 pk - 150 meer dan Stryceks BMW zes jaar eerder. Larini domineerde het jaar: Elf wint in 22 races spreken voor zich.

DTM: De 20 meest bekende circuits

DTM: Rust schrijft geschiedenis - de eerste rookie kampioen in 24 jaarDTM: Rust schrijft geschiedenis - de eerste rookie kampioen in 24 jaarDTM: Rust schrijft geschiedenis - de eerste rookie kampioen in 24 jaar