Alle informatie over de Insignia combi

Nieuwe top diesel gesloten voor de Sports Tourer: 210 pk en 480 Nm maakt de twee-liter Bi-Turbo. AUTO BILD heeft alle info, prijzen en de eerste tests!

&# X27a4; Presentatie: Insignia Sports Tourer bijna f—Ćnf meter lang
&# X27a4; Interieur: Meer ruimte op de achterbank en de kofferbak
&# X27a4; Drive: De eerste rit in de top benzinemotor en 136 pk diesel
&# X27a4; Faciliteiten: achterklep —Üffnet per Fu–Įkick
&# X27a4; Connectiviteit: OnStar met nieuwe boeking service
&# X27a4; Motoren en de prijs: (! Update) drie benzine- en drie dieselmotoren
&# X27a4, technische specificaties en prijzen: 140 pk combi van 26.940 euro
&# X27a4; Tweedehands auto: Opel Insignia Sports Tourer gesloten voor minder dan 10.000 euro

Presentatie: Insignia Sports Tourer bijna f—Ćnf meter lang

De wagon versie van de Opel Insignia Sports Tourer hei–Įt voort te zetten. Nummer twee is hoe de limousine, op een volledig nieuw platform. Afhankelijk van rijden en uitrusting van de Insignia Sports Tourer weegt tot 200 kilogram minder dan de Vorg–īnger, waardoor het uiteindelijk om de concurrentie-niveau. De gewichtsbesparing werd haupts–īchlich bereikt door het gebruik van lichtgewicht materialen. Tegelijkertijd is de combinatie miste met 4,99 meter (Vorg–īnger: 4,91 meter) gemaakt Au–Įenl–īnge Five-meter grens nauwelijks. Bovendien is de wielbasis gegroeid met negen centimeter en de baan 1,1 cm. De daklijn lijkt coup–Ļhaft - die overeenkomt met de nieuwe Opel gezicht met diepere Grill, die voor het eerst neemt het ontwerp taal van de studie Monza en b—Ćgelt veel karakter aan de plaat van de Insignia. De stam volume heeft geen last van de coup–Ļhaften vorm. Integendeel, Kapazit–īt w–īchst op tot 1665 liter, wat neerkomt op een stijging van de hoogte van 100 liter.

Interieur: Meer ruimte op de achterbank en de kofferbak

Nieuwe Insignia wordt groter, maar lichter

Aan het einde, en 1,95-meter man niet sto–Įen hoofd naar de headliner.

In de voorste rij zijn er geen verschillen met de sedan. Dit is niet bedoeld negatief te zijn, integendeel: De Platzverh–īltnisse de AGR zetels zijn ook gesloten voor Gro–Įgewachsene uitstekend, top. Dit is ook te wijten aan het nieuwe platform, dat de Insignia met de Chevrolet Malibu deelt. Tot nu toe alles bekend is. Het doorslaggevende voordeel van de combinatie Insignia l–īsst worden ervaren op de R—Ćcksitzbank. Want hoewel de Sports Tourer drie centimeter plat was, en 1,95-meter man op de achterbank MOET maken het R—Ćcken gewoon zonder kop st—Ü–Įt aan de hemelbekleding. Waarom? Het is simpel: Als het dak Kombi f–īllt aan de achterkant minder dan de sedan.

Absoluut kunnen reizen is ook kofferruimte volume: Met de afgedekte R—Ćcksitzbank Gep–īckabteil houdt 560 liter, gevouwen tot 1.665 liter space - 130 liter meer dan Vorg–īnger. Het vervoer over lange Gegenst–īnde is geen probleem - bij een 2,05 meter lang Ladefl–īche. De tildrempel maakt Bef—Ćllen de kofferbak prettig, de rechthoekige vorm van de –¶ffnung zonder eigent—Ćmlichen formaties van Vorg–īngers gemakkelijker extra in te pakken die. Een bruikbare gimmick is de elektrische klep door Fu–Įsensor en sluiten l–īsst —Üffnen zonder m—Ćssen van de Einkaufst—Ćten. Praktisch detail: een klein lichtprojectie geeft aan waar het Fu–Į onder Hecksch—Ćrze worden gehouden.tonen

Opel Insignia in autohaus24.de

Drive: De eerste rit in de top benzinemotor en 136 pk diesel

Opel streeft hoog

Pluspunten: De start-stop-systeem opstart toen ze w—Ćrde denken aan de start.

Auto Bild dreef de Insignia Sports Tourer met de top benzinemotor. De tweeliter viercilinder 260 pk en levert zijn stroom aan een vierwielige wegrijden. Gebrek aan autorijden moet een probleem dus niet - tats–īchlich de inaugurele is krachtig, de acht-traps automatische schakelaars geschuurd en maakt de F—Ćnfmeter combo voor een ontspannen motorhome. kan rijden snel de 260 pk Insignia ook, maar nu al de kickdown g—Ünnt hij een eerste P–īuschen nemen, sorteert de G–īnge en dan gaat liggen op de dingen - het comfort-geori√ęnteerde "tour"Modus, de R—Ćsselsheimer b–īumt merkbaar op volle toeren. Boven 4500 rpm de viercilinder klinkt een beetje hard, de macht die hij levert nog uit zuverl–īssig en duwt de 1,8 ton leeggewicht goed. Als de ruiter veranderingen in de sport-modus, het stroomlijnen van D–īmpfer, besturing vergt meer inspanning en acts directer. Goed, maar wees eerlijk: de Insignia f—Ćhlt tegen veel meer harmonieuze in de Tour en de normale modus. Hij is een ontspannen kruiser die net wohlf—Ćhlt met de 260 pk benzine op de snelweg.

De 136 pk sterke diesel strekt!

Maar de kleine diesel met 136 pk brengt de Insignia z—Ćgig op kruissnelheid. Schlie–Įlich de Sports Tourer met deze motor ongeveer 300 kilogram lichter dan de top benzinemotor. Het vertrek is z—Ćgig, maar vereist een beetje meer snelheid. Pas ongeveer 2300 omwentelingen van de 1,6-liter turbo vier-cilinder bevat sp—Ćrbar. De zes-versnellingsbak is l–īsst pr–īzise gebruikt, alleen de shifter zit iets ver terug. Dit f—Ćhrt vaak lichte kant bochten wringen tijdens het schakelen. Zoals het gro–Įen benzine de Sports Tourer zet st–īdtisches geplaveide m—Ćhelos weg. De Tour-modus mogelijk maakt een comfortabele glijden door de stad. De besturing doet veel zachter, wat niet altijd een voordeel in de spits. De enigszins h–īrter aangepaste normale modus l–īsst het Insigne enigszins veiliger man—Üvrieren de Gro–Įstadt Jungle. Wie m—Üchte neem een ‚Äč‚ÄčDiesel Sports Tourer, kan moedig toeslaan. De 136 pk genoeg, is het niet de gro–Įe Selbstz—Ćnder met 170 pk zijn.

Faciliteiten: achterklep —Üffnet per Fu–Įkick

Opel streeft hoog

De weergave van infotainment wordt frameloze randen, de bestuurder zit drie centimeter lager.

—Üffnet de achterklep van de stationwagon en Insignia schlie–Įt per Fu–Įkick en verf—Ćgt op de hoogte van een noodstop en een H—Ühen programmering. Anders Opel f—Ćhrt de Insignia blijft wat is al begonnen op de nieuwe Astra: de democratisering van de luxe. Zulk een matrix LED-licht is ongeveer –īhnlich zoals Mercedes en Audi bood dat een veel betere verlichting van de weg zal erm—Üglichen - zonder tegenliggers te verblinden. 32 in plaats van 16 LED-elementen in de Astra controle van de lichtopbrengst. Koplampen en een extra sterke grootlicht dat tot schijnt tot 400 meter, zijn ook beschikbaar. Ook nieuw: een head-up display, een 360-graden camera, adaptive cruise control, lane departure warning en een waarschuwing tegen dwarsverkeer bij het verlaten van een parkeerruimte (R—Ćckfahrassistent). Schl—Ćsselloses beginnen, is echter serie. De FlexRide onderstel met drie standen "standaard". "tour" (Comfortabele consumptie-geoptimaliseerd gesloten fond) en "sport-" is verder ontwikkeld. De vierwielaandrijving was —Ćberarbeitet gesloten de Insignia. Wanneer torque vectoring twee elektrisch gestuurde lamellenkoppeling vervangt het differentieel. Het voordeel is een pr–īzisere Kraft—Ćbertragung volgens Opel. De –īu–Įeren R—Ćcksitze en de voorruit kan desgewenst worden verwarmd. Een panoramisch dak is beschikbaar.

Connectiviteit: OnStar met nieuwe boeking service

In tegenstelling tot andere fabrikanten het onderwerp Connected Car niet zal kosten bij Opel duizenden euro's extra kosten: OnStar hei–Įt het systeem zorgt ervoor dat de k—Ćnftig om de nieuwe Insignia gesloten van kleine auto's Karl netwerken. Het –īhnelt de in de nieuwe Astra, maar is erg–īnzt om de huidige apps en vooral hochaufl—Üsende, gro–Įe schermen. Nieuw bij OnStar de boeking service wordt ge√Įnformeerd over de ene Opel werknemers op aanvraag geboekt hotelkamer. Het geheel is een meerprijs te erh–īltlich voor een paar honderd euro gesloten. Apple carplay, Android Auto en online assistent OnStar zal dan ook m—Üglich zoals draadloos opladen door middel van inductie en een LTE gebaseerde hotspot.

Opel Insignia (2017): Presentatie en rijden rapport

Opel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combiOpel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combiOpel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combi

Motoren: Top benzinemotor met 270 pk - Top-diesel met 210 pk

Nieuwe Insignia wordt groter, maar lichter

Afgeslankt: Het gewicht gedaald met maar liefst 200 kilo, de Opel ontwikkelaars.

Als motorisering gesloten voor de nieuwe Opel Insignia Sports Tourer biedt drie benzinemotoren: een 1,5-liter turbo in twee vermogen uitvoeringen (140 pk en 165 pk) en een twee-liter turbo met 260 pk. Ook drie dieselmotoren zal zijn. De beginnende Selbstz—Ćnder levert 110 pk en 300 Nm, de gemiddelde PS 136 en 320 nm en de PS 170 gro–Įe Diesel 400 Nm koppel. maar nog steeds duwt Opel na een nieuwe top diesel. De twee-liter bi-turbo levert 210 pk en 480 Nm en is al geconfigureerd.

New Upper Class modellen (2017, 2018 en 2019)

Opel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combiMercedes CLS IllustratieOpel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combiOpel bieden geen transmissie met dubbele koppeling en in plaats daarvan maakt gebruik van een conventionele koppelomvormer transmissie met acht snelheden.

Technische gegevens en prijzen: 140 pk combi van 25.940 euro

benzine

Opel Insignia Sports Tourer 1.5 &# X25cf; Verplaatsing: 1.490 cm³ &# X25cf; Vermogen: 103 kW (140 pk) &# X25cf; maximumkoppel: 250 Nm bij 2000-4100 U / min &# X25cf; Transmissie: zestraps schakeling &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit 207 km / h (Ecotec 210 km / h) &# X25cf; Acceleratie van 0 tot 100 km / h 10,2 s &# X25cf; Verbruik: 6,0 l / 100 km (Ecotec 5.8 l / 100 km) &# X25cf; prijzen: Vanaf 25.940 euro (26.190 euro van Ecotec)

Opel Insignia Sports Tourer 1.5 &# X25cf; Verplaatsing: 1.490 cm³ &# X25cf; Vermogen: 121 kW (165 hP) &# X25cf; maximumkoppel: 250 Nm bij 2000-4500 r / min &# X25cf; Transmissie: zestraps schakeling &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit: 218 km / h (zestraps automatische transmissie 221 km / h) &# X25cf; Acceleratie van 0 tot 100 km / h 9,2 s &# X25cf; Verbruik: 6,1 l / 100 km (acht-traps automatische transmissie: 5,8 l / 100 km) &# X25cf; prijzen: Vanaf 29.695 (zestraps automaat van 31.695 euro)

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 4x4 &# X25cf; Verplaatsing: 1998 cm³ &# X25cf; Vermogen: 191 kW (260 pk) &# X25cf; maximumkoppel: 400 Nm bij 2500-4000 U / min &# X25cf; Transmissie: achttrapsautomaat &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit: 245 km / h &# X25cf; Acceleratie van 0 tot 100 km / h 7,5 seconden &# X25cf; Verbruik: 8,7 l / 100 km &# X25cf; prijzen: Vanaf 41.500 euro.

diesel

Opel Insignia Sports Tourer 1.6 Diesel &# X25cf; Verplaatsing: 1.598 cm³ &# X25cf; Vermogen: 81 kW (110 pk) &# X25cf; maximumkoppel: 300 Nm bij 2000 omw / min &# X25cf; Transmissie: zesversnellingsbak &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit: 201 km / h &# X25cf; Acceleratie van 0 tot 100 km / h 11,8 s &# X25cf; Verbruik: 4,3 l / 100 km &# X25cf; prijzen: Vanaf 27.375 euro (Ecotec van 27.625 euro).

Opel Insignia Sports Tourer 1.6 Ecotech diesel &# X25cf; Verplaatsing: 1.598 cm³ &# X25cf; Vermogen: 100 kW (136 pk) &# X25cf; maximumkoppel: 320 Nm bij 2000-2250 U / min &# X25cf; Transmissie: zesversnellingsbak &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit: 212 km / h (zestrapsautomaat: 204 km / h) &# X25cf; Acceleration 0-100 km / h 10,7 s (zestraps automatische transmissie: 11,2 s) &# X25cf; Verbruik: 4,5 l / 100 km (zestraps automatische transmissie: 5,2 l / 100 km) &# X25cf; prijzen: Vanaf 28.375 euro (zestraps automaat in apparatuur editie: van 31.970 euro)

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 &# X25cf; Verplaatsing: 1956 cm³ &# X25cf; Vermogen: 125 kW (170 pk) &# X25cf; maximumkoppel: 400 Nm bij 1750-2500 U / min&# X25cf; Transmissie: zesversnellingsbak &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit: 223 (acht-traps automatische transmissie 220 km / h) &# X25cf; Acceleration 0-100 km / h 8,9 s (acht-traps automatische transmissie: 9,2 s) &# X25cf; Verbruik: 5,3 l / 100 km (acht-traps automatische transmissie: 5,7 l / 100 km) &# X25cf; prijzen: (Van 29.865 euro in automatische apparatuur Edition: vanaf 33.460 euro.

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 4x4 &# X25cf; Verplaatsing: 1956 cm³ &# X25cf; Vermogen: 125 kW (170 pk) &# X25cf; maximumkoppel: 400 Nm bij 1750-2500 U / min &# X25cf; Transmissie: zesversnellingsbak &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit: 220 &# X25cf; Acceleratie van 0 tot 100 km / h 9,9 s &# X25cf; Verbruik: 6,3 l / 100 km &# X25cf; prijzen: Vanaf 33.660 euro.

Opel Insignia Sports Tourer BiTurbo 2.0 4x4 &# X25cf; Verplaatsing: 1956 cm³ &# X25cf; Vermogen: 154 kW (210 pk) &# X25cf; Maximumkoppel: 480 Nm &# X25cf; Transmissie: Acht-snelheid automatisch &# X25cf; Aandrijving: four-wheel &# X25cf; Hцchstgeschwindigkeit: 231 km / h &# X25cf; Acceleratie van 0 tot 100 km / h 7,9 s &# X25cf; Verbruik: 7,2 l / 100 km &# X25cf; prijs: Vanaf 40.295 euro.

Tweedehands auto: Opel Insignia Sports Tourer gesloten voor minder dan 10.000 euro

Opel streeft hoog

Sinds maart 2009 heeft de Insignia Sports Tourer is op de markt in 2013, was er een uitgebreide facelift.

Sinds begin 2009 is de Opel Insignia Sports Tourer op de markt; Modellen met bijna 100.000 kilometer zijn rond gesloten voor minder dan 10.000 euro. Meest populair zijn diesel modellen, driekwart van de klanten koos gesloten voor deze variant. In het hoofdonderzoek, de Insignia goede resultaten geboekt, soms zijn er St—Ürungen op de elektronische parkeerrem. De tweeliter diesel viel op door meerdere R—Ćckrufe. 2013 werden gesloten voor de Insignia —Ćbrigens een facelift - Opel werknemers entr—Ćmpelten de cockpit gr—Ćndlich en gestroomlijnd uiterlijk. Overeenkomstige exemplaren kosten van 14.000 euro.In –¨berblick: Tweedehands Opel Insignia

100.000 km in Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combiOpel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combiOpel Insignia Sports Tourer (2017): Alle informatie en testen - Alles over de Insignia combi