Factory Cupra neemt het op met Tuner

Wanneer Seat aufhцrt, JE Ontwerp fдngt alleen: middelen widebody kit, Pattexreifen en race suspensie leidde de tuner voorwielaandrijving Leon Cupra radicaal dwarskracht van - succesvol?

Department of Mechanical Engineering; dat klinkt als hцherer wiskunde, volgens nдchtelangen Kдmpfen op de CAD computer en professoren die de zorg alleen in de tweede afgeleide om grap. Algoritmen voor lunch en, functioneren termen voor 's avonds bier. Praktijktheorie, theoretische praktijk. Of gewoon :. AuЯer ernstige voedseltekorten natьrlich, je de juiste prioriteiten, systems engineering of materialen wetenschap ingesteld ьberlдsst zijn medestudenten en in plaats daarvan gewijd aan de echt belangrijke vragen van het leven. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik buigen rondetijd van een compacte sportwagen op optimale zonder morrelen op zijn prestaties? En voordat je nu lacht: Een thema is zeer geschikt voor de universiteit, zoals de Leon Cupra Widebody Race door JE-DESIGN bewijst. Vanwege de inspiratie gesloten voor een bachelor thesis op de hoogte over dit onderwerp zeer.

Achtergrond: Hoe We testten AUTO BILD

Seat Leon Cupra 280 Prestatie

JE Ontwerp spoilert om elke hoek, terwijl de serie gaat haar Cupra accenten discreet.

Seat Leon Cupra 280 Prestatie Maar voordat we ons wijden aan de individuele makers Quick, laten we eerst een kijkje Unters Breitbau Rцckchen verhogen de basis. De komende - zoals men gemakkelijk kan zien - van Seat, hцrt de naam Leon Cupra 280 en is niets anders dan groЯartig de Spaanse interpretatie van de sportieve MQB lade van Dr. Winterkorn. HeiЯt: elektronisch gezдhmter TSI uit de Golf R, blokkering en de transmissie van de golf GTI en speciaal geprogrammeerde karakteristieken gesloten voor het sturen en Adaptivfahrwerk. In tegenstelling tot VW, definieer de sportieve nog worden geïnformeerd over het wiel uitrustingslines, moet Seat een stap verder gaan en verder trim de Cupra door groЯer Brembo remmen en grip Michelin op rondetijd.

verborgen potentieel

Maar deze ingrediënten brengen Sachsenring 2,3 seconden, rijzen de voorwielaandrijving dus al in productie configuratie om het niveau van een oude BMW M3 en dus twee dingen te illustreren: ten eerste, dat het platform is voor sportieve goede capaciteit. Ten tweede, ondanks de mooie planten sluimert nog steeds veel potentie in het geheim.

Een artikel van AUTO BILD SPORTWAGENS

JE Ontwerp Leon Cupra Widebody Race

Over de Дsthetik de enorme modder te beschermen zichzelf lдsst veilig beweren, niet worden geïnformeerd over hun functie.

JE Ontwerp Leon Cupra widebody Race En dat JE Ontwerp schoppen nu vrij na alle tuning art. Basis van ingrijpende metamorfose vormt het speciaal lichaam pakket, de kleren veel contouren de Spanjaard, in dit geval, maar dient vooral om de Radhausvolumen verhogen. Alleen manier op te sporen lдsst zeer breed, wдhrend dezelfde hдlt een 265-millimeter Dunlop Direzza-03G feeder. Hoewel de meest radicale van alle sporten band erhдltlich slechts 18 inches, gebouwd in de ware zin van het woord optie op de 370-millimeter remprestaties. Maar wie wil verankeren op de seriële techniek bij Stoptech groЯen, innenbelьfteten met een 355 millimeter geperforeerd en Sportscreen waaronder zugehцrigen staal gevlochten lijnen belooft een meer duurzaam alternatief?

De val van de tuner komt tot de grenzen van wat mogelijk is

Ontbrekende voor een succesvolle revalidatie van de onderbouw alleen de rechter schorsing mechanisme, wat bijdraagt ​​aan de KW in de vorm van een triple-verstelbare Clubsport versie. Dankzij verstelbare Stьtzlager de Rдder op de vooras kan nu anschrдgen door drie graden; de Hinterachsgeometrie heeft echter grotendeels voor lief nemen de tuner. Concreet: lдsst op de baan om een ​​bepaald MaЯe bocht, maar de val blijft op ongeveer één graad.bestekJE ontwerpstoel
motortypeR4
Opladen / turbodrukTurbo / 1,2 bar
montagepositiedwarsgeplaatste
Ventielen / nokkenassen4 per cilinder / 2
hoedanigheid1984 cc
Boring x slag82,5 x 92,8 mm
samendrukking9.3: 1
KW (HP) b. 1 / min260 (280) / 5600-6500
specifieke productie141 PS / l
Nm b. 1 / min350 / 1750-5600
ritvoorzijde
transmissie6-snelheid tweevoudige koppeling6-versnellingsbak
voorremmen355 mm / geventileerd / gestanst.370 mm / geventileerd / gestanst.
achterremmen310 mm / geventileerd / gat./ Ventilatiegaten 310 mm
remmateriaalstaal
Wielmaat front - back9,5 x 188 x 19
Bandenmaat front - back265/35 R18235/35 ZR 19
bandtypeDunlop Direzza 03GMichelin Pilot Sport Cup 2
Lengte / breedte / hoogte4236/1864/1373 mm4236/1810/1423 mm
wielbasis2631 mm
tankinhoud50 l
bagageruimte-380-1210 l
0-100 km / h5.5 s6.0 s
0-200 km / h19,7 s20,3 s
Leistungsgew.4,7 kg / pk4,8 kg / pk
Topsnelheid.250 km / h (beperkte)
basisprijs32.230 €34.760 €
totale prijs60.103 €35.290 €

Leon Cupra / Cupra JE Leon: Vergelijking

Seat Leon Cupra / Cupra JE Ontwerp Leon: vergelijking - fabriek Cupra neemt het op met TunerSeat Leon Cupra / Cupra JE Ontwerp Leon: vergelijking - fabriek Cupra neemt het op met TunerSeat Leon Cupra / Cupra JE Ontwerp Leon: vergelijking - fabriek Cupra neemt het op met Tuner