Zo loopt de 570-pk Cayenne

Downsizing? Niet in de nieuwe Porsche Cayenne Turbo S, die wordt geleverd met een 570 pk sterke V8. Zoals hij fдhrt is dat klдrt onze rit rapport.

Wдhrend Porsche zingt plichtsgetrouw de lof van downsizing in de westerse cultuur en nu zelfs de Cayenne GTS is zurьckgerьstet als de sportiefste versie van de Gelдndewagens op een zes-cilinder, houden de Swabians voornamelijk gesloten voor de klanten in het Oosten dapper op de acht-cilinder stevig vast. Want daar ben je toch graag laten zien wat je hebt. En omdat veel bekend te veel helpen, zijn er de Stuttgart kracht Grumpy kort na de facelift nu weer beschikbaar als Turbo S met navenant wijd open Kьhler en de extra dosis peper erachter.Nieuws en tests voor Porsche Cayenne

Video: Porsche Cayenne Turbo S

Klinkt zo 570 pk

Want in plaats van de vorige 550, de 4.8-liter achtcilinder groЯe met de geïntegreerde direct in Krьmmer laders maakt gesloten voor een snellere respons nu 570 pk en komt tot een maximum koppel van 800 Nm. Dat is 50 Nm meer dan frьher, de Sprint waarde verkьrzt door 0,4-4,1 seconden. Om de Turbo S steelt zelfs de nieuwe 911 GTS de show - en beroofd adem van de bestuurder. Zelfs in een flat sportwagen is zo'n spurt een show. Maar als je zeer ervaren geïnformeerd over de StraЯe in de stoel van een SUV en moedig verder te versnellen tot de limiet van 284 km / h en vervolgens fьhlt zichzelf wanneer ze rijden in een lawine de flanken van de Mount Everest af. Alleen dat u de woede Cayenne beter onder controle.

De 2,2 ton wegende sportwagen

Porsche Cayenne Turbo S (2015): Rijden rapport - Dus fдhrt de 570-pk CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Rijden rapport - Dus fдhrt de 570-pk CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Rijden rapport - Dus fдhrt de 570-pk CayenneDe schwдbische kracht Grumpy heeft niet alleen een begin als een stoomwals. In zijn 21-Zцllern en met de buik zeer dicht bij het asfalt, de groЯe Porsche steunen dapper tegen alle wetten van de fysica: Trдgheit de menigte? Middelpuntvliedende kracht? Dat maakt me niet lachen! Wдhrend de optionele Soundsymposer overstromingen het interieur en de sportuitlaat wekt ook de laatste Schnarchnase uit de slaapstand, de Cayenne tдnzelt gesloten voor een kolos van meer dan 2,2 ton, waarvan bijna leichtfьЯig en lijn partij door de bochten en lдsst nauwelijks breng de zijwaartse kracht te wankelen. Geen wonder. SchlieЯlich Porsche zijn geïnstalleerd hecklastig gemaakt vierwielaandrijving en luchtvering hoogte van de dempingsinrichting naar de torque vectoring zich in de kast heeft geleend de controlesystemen.

In 7:59 minuten rond de Nьrburgring Nordschleife

Cayenne Turbo S

Ondanks de 2.2 ton, de Cayenne Turbo S fьhlt als een handige sportwagen.

En als de haast om ooit een einde dat Dick schip wordt geleverd met de serienmдЯigen keramische schijven van massale 42 centimeter ьberraschend snel tot stilstand te hebben. Dit pakket is vruchten af: In overeenstemming met de deskundige handen van de Turbo S gaat rond de Nordschleife van Nьrburgrings in zeven minuten en 59 seconden - zelfs de bestuurder wanneer dan hдngt diep in de touwen. Maar het verschlдgt een kickdown taal, alleen om een ​​nog te drukken bij het eerste noodstop het laatste beetje lucht uit de longen, gehцrt in een Turbo S gemakkelijk om dit te doen. Net als de SchweiЯflecken aan de van airconditioning voorziene lederen bekleding en de druk punten op de grip stuur. Wie wil ontspannen autorijden kan inderdaad bij stationair blijven - of kopen gelijk een zes-cilinder.

SUV innovaties in 2017

Porsche Cayenne Turbo S (2015): Rijden rapport - Dus fдhrt de 570-pk CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Rijden rapport - Dus fдhrt de 570-pk CayennePorsche Cayenne Turbo S (2015): Rijden rapport - Dus fдhrt de 570-pk CayenneAuЯerdem moet Kдufer van stдrksten, exclusieve en extravagante Cayenne sommige sprakeloosheid worden gebruikt. Niet alleen omdat een serieus de unverдnderten met de facelift kan nemen, ondanks de toename van de prestaties van de 11,5 liter Prьfstand in de praktijk nauwelijks. Maar ook omdat een spit dьrfte weg te blijven, zelfs bij de ondertekening van de koopovereenkomst. Omdat voor het afgesloten schдrfsten Cayenne Porsche vereist ook gepeperde prijzen. Met 166.696 euro van de Turbo S weer 40.000 euro meer dan de normale Turbo en glad twee keer zoveel als de entry-level brandstofkosten.