Hamilton zdrsne do četrtega naslova

Max Verstappen zmaga Mexico GP: Svetovno prvenstvo dvoboj degenerira po začetnem trčenju ujeti - na koncu se giblje Lewis Hamilton končal na devetem mestu na naslovu.

Lewis Hamilton heiЯt svetovnega prvaka v letu 2017! Britanec se giblje v Mehiki, na devetem mestu za njegov četrti naslov. Tudi svetovni pokal tekmec Sebastian Vettel pride ven v nedeljo ni obveščen o četrti. Tako je Britanec določi dve dirki pred koncem prvak!Vsi zneski so podrobno: Rezultati v Ьberblick

Hamilton

Hamilton praznoval svoj četrti naslov s krofi

Odločil, Grand Prix in tudi svetovno prvenstvo, je v resnici prav ob zagonu palico varuško Vettel ne pride off dobro, gerдt na drugi strani enega, ampak z Max Verstappen skupaj. Wдhrend Hollдnder Red Bull ьbernimmt na Fьhrung in Vettel in Hamilton berьhren za njo! Neverjetno: Po prvem krogu so tekmeci svetovnega pokala so na zadnjih dveh Plдtzen! Vettel mora v bokse, spremenite Frontflьgel. Pnevmatike Hamilton je po predrtju - s Vettel Frontflьgel povzročajo.

Nemški Ferrari spet kaže anschlieЯend velik boj, hurtling do P4 prej. Hamilton je povratek mu fьhrt le deveto pozicijo - vključno s heiЯen dvoboju z McLaren zvezdic Fernando Alonso. Na koncu, vse dovolj zaprta za naslov.

"Wow! To fьhlt na povsem neresnično. To ni dirka sem želel"Torej Hamilton, Unija Jack dobi se stisne v roko takoj po prečkanju ciljne črte in baseball stadion s krofi praznovali svojo zmago. Wдhrend preko radia, ki se je poslala mate Neymar čestital Hamilton Hvala: "Neverjetno, kaj je Mercedes naredil v zadnjih letih fьnf. Ponosen sem, da je del tega. Zahvaljujem se Bogu za ekipo in za mojo družino!"

Red Bull

Max Verstappen udaril prav na začetek zamrzovanje

Kot ungefдhrdeter zmagovalec, medtem Verstappen ьberquert ciljno črto pred Valtteri Bottas in Kimi Rдikkцnen. "To je bilo pošteno eden izmed najlažjih dirko kariere"Pravi Verstappen obvestil o svoji tretji GP zmago. "Začetek je bil ključnega pomena. Sem auЯenrum mimo Seb, ki je izšlo dobro. Po tem, sem pogledal samo na pnevmatikah in avto, sem gecruised wirkich." Verstappen za posebno zadovoljstvo zaprt po njegovem stopničke, vendar je vedel, v Austinu: "Do prejšnjega tedna, to je popoln odgovor"Najde Hollдnder.

Pohvala je Red Bull svetovalec Helmut Marko: "To je bil zrel predstava od Max! Vendar smo trepetali do konca." Razlog: "Štirje avtomobili naših dobaviteljev motorjev so se ustavili."

Verstappen moštveni kolega Daniel Ricciardo ga ujeli prvi Renault motor-žrtvovanje na hцchstgelegenen seveda na koledarju, avstralska je ven frьh. Ista usoda je prehitel Nico Hьlkenberg tovarne-Renault in njegov moštveni kolega Carlos Sainz, tako kot Toro Rosso pilotni Brandon Hartley. Pascal Wehrlein v Sauber končal dirko na 14. položaju.

Torej, sobota je bila:

Tight igre V samo 86 tisočink pred Max Verstappen Sebastian Vettel zagrabi pole v Mehiki. Njen 50. v formuli 1, se lahko prepreči hkrati, da je 20-jдhrige Hollдnder tako zmanjšuje s svojo prvo noč Pole zapis kot jьngster pole Setter Kцnigsklasse.Vse številke in časi: Rezultati v Ьberblick

"Ah, jaz sem zelo moti", Verstappen je po kvalifikacijah - zato, ker je bilo storjeno vse, kar je zaprta za svoj prvi pole stranke. "Drugo mesto je še vedno dobra in natьrlich ne nočno moro. Ampak sem hotel iti na fronto." Že v Q2, je stuns sovražnika z mega-časom, odmori skozi prvi voznik v čarobni 1: 16er oznake na progi. V zadnjem delu Vettel potem pride v zadnjem trenutku, ampak angestьrmt ...

čarovnica

Vettel ima zdaj 50 pole pozicije več Verstappen

"To je bila okrogla schцne"Smeh Vettel, ki je na radiu S "Babababababababam!" praznuje svoj Ferrari mehanik. "To je precej spolzka tukaj, tako da je bilo težko. V prvem sektorju sem mogel izbrati, kaj majhna napaka v drugem stroškov ni časa za Glьck. V tretji sem imel, da bi le očistiti, potem", Nemški erklдrt svoj krog.

Siten, ne samo Verstappen ampak tudi Red Bull svetovalec Helmut Marko: "Zaprta za naše Verhдltnisse tukaj precej enostavno erringende palice zavreči boli." Цsterreicher erklдrt Red Bulls močno obliko: "Imamo veliko podtlak in še vedno malo upora zraka. Razlike motorja izravnana, ki jih Hцhenluft." Markos Ziel zato unverдndert: "Želimo, da imajo celo vožnjo za zmago tukaj."

Tudi zato, ker Lewis Hamilton schwдchelt v soboto. Vettel je naslov svetovnega prvaka tekmec le upravlja le na tretjem mestu v kvalifikacijah. Samo za zgodnje naslov zmago v nedeljo v Mehiki, Britanec je še vedno v načrtu. V sami dirki fьnfter mesto za svojega četrtega naslova je dovolj.

Red Bull

Verstappen že ima težave z žirije

Vendar pa želi krцnen z zmago, mora zdaj enake mimo dveh nasprotnikov. Pomoč iz žirije Mercedes zvezde dobi v Mehiki, vsaj ne v soboto, saj preiskava proti drugouvrščeni Verstappen še ni dokončen. Hollдnder bil Hamilton je moštveni kolega Valtteri Bottas domnevno blokiran v svojem prvem poskusu letenja. Bottas, ki je pred Kimi Rдikkцnen četrtem mestu: "Max je uničil krog. Zato sem imel samo hitri test, potem bo natьrlich težko."

Verstappen vidi povsem drugače: "Lahko dafьr ničesar, ko Valtteri celo onemogoča. Jaz sem še posebej v notranjosti, ki so glede na način. Nič ni bilo!" Glej tudi oskrbniki, tako da - lahko pridejo brez kazni - za razliko od pred tednom v Austinu.

Močna rezultat fдhrt izračunana na domači dirki Stallgefдhrte Sergio Perez (P10) Esteban Ocon. Francoz je v Force Indiji šesti, pred Daniel Ricciardo v drugem Red Bull. Renault voznik zadaj schlдgt osmi novi moštveni kolega Carlos Sainz (P9) Nico Hьlkenberg. Pascal Wehrlein muhe ven že v Q1 in 17 v Sauber.

Torej tekel zadnjo vadbo:

Tudi po zadnjem ogrevanju pred kvalificirane Mehiko (20:00 na n-tv) grьЯt voznik Red Bull na vrhu časovnice. Po moštveni kolega Daniel Ricciardo v petek, obrne dve uri pred kvalificirane Max Verstappen nastaviti najhitrejši krog - vendar Abstдnde na vrhu ostajajo zaostrene. Mercedes Lewis Hamilton manjka le 0,075 sekunde na Verstappen, le 0,117 Ferrari zvezda Sebastian Vettel sekund.Vse številke in časi: Rezultati v Ьberblick

Verstappen

Max Verstappen gre v kvalifikacijah z najboljšim časom

Behind the top trio Valtteri Bottas sta v drugem srebrna puščica in Ricciardo tudi v zelo blizu - samo dva in pol desetinke ločujejo zgornjo petino Samo Vettel moštveni kolega Rдikkцnen mora slediti nekaj Mьhe v soboto zjutraj po lokalnem času, 0,4 sekunde je Finec za Verstappen.

Voznik Renault Nico Hьlkenberg bo deseti, mora biti podana za prvič mestu v Mehiki konec tedna v ozadju njegovega novega Stallgefдhrten Carlos Sainz. Pascal Wehrlein zaseda dve uri pred začetkom kvalifikacij v Sauber Mesto 18 Bad lдuft končno usposabljanje zaprta Pierre Gasly - voznik Toro Rosso ni mogoče določiti časa zaradi težav z motorjem, poleg tega pa je sooča Rьckversetzung.

Torej tekel petek

Red Bull meša tudi v Mehiki, v dvoboju med Lewis Hamilton in Sebastian Vettel? Nobena od tekmecev svetovnega pokala, a Daniel Ricciardo ujete v petek najboljši začetek tedna. S časom 1: 17.801 minut Avstralci dnevni zapisov, desetina pred Hamiltonom in dva in pol pred Vettel uspe - za nemško še vedno zaostaja Max Verstappen v drugem Red Bull četrti.Vettel zmoči butt: Nenavadno napaka pri Ferrari

"To ni bil slab petek. Naredili smo velik napredek danes. Na dolgi rok smo s set-up še vedno nekaj prostora za izboljšave, vendar z malo goriva smo že tam, "je dejal Ricciardo po treningu. On lahko napadejo Silver Arrows v kvalifikacijah, a je dvomil. "Dafьr smo mьssten jutri zjutraj dovolj zgodaj našli nekaj desetin."Vse številke in časi: Rezultati v Ьberblick

Samo za dirko v nedeljo, a Red Bull izračuna priložnosti. Po eni strani, ker se moč motorja zbere Hцhenluft (20 odstotkov manj zračnega tlaka), kljub Turbos bolj blizu. Ampak tudi zato, ker ko je Hamilton zdrsne v petek in se uleže visoke hitrosti spin a. Njegov stavek super mehke gume ga je uničil v celoti, mora voziti preostanek seji ultra mehko. Občutljivi podatki, da je britanska zdaj manjka.

"Danes sem zapravil pnevmatike z spin. Redka napaka na moji strani, "je dejal, lahko dobite svoj četrti naslov svetovnega prvaka v nedeljo Hamilton. Do takrat, Britanec še vedno vidi veliko narediti: "Še vedno obstajajo kraji, kjer smo kцnnen izboljšati." Pogum si Hamilton, ki se ukvarjajo s pnevmatikami, "sem na ultrasoft nato pa 27 krogov. To je prekleto dolgo. "

Na najhitrejši vseh sestavin pnevmatik kaže tudi stalna Mercedes je v vsakem primeru. Wдhrend Vettel in moštveni kolega Kimi Rдikkцnen v dolgih simulacije teči v poglavju 1: vožnja 22.0er krat, ustvarja Hamilton tudi po dvajset krogov 1: 21.8er ur navijanje off na pnevmatikah. HeiЯt obratno tudi: "Mehika je spet dirka z nizko ReifenverschleiЯ. Če lahko Lewis bo ultra mehko tako dolgo, bomo videli nedeljo samo na enem mestu "erklдrt Sky strokovno Paul di Resta.

Zanimivo: Ricciardo je na svojem begu z ultra mehkimi pnevmatikami celo hitreje kot Mercedes, mu uspe na 1: 21.4er krat - njegove pnevmatike so v tem času, vendar še vedno precej bolj svež kot tako genieЯen od Hamiltona, križ primerjava še previdno ,

Ne povsem gladko lдuft seji Stallgefдhrte Verstappen. Christian Horner klдrt na: "Na Max smo imeli hude težave z motorjem, ki je pogoltnila naenkrat več Цl od bencina. Zato, žal zaprta za njim je bil prezgodaj zaključek "Britanci so tudi jasen:".. Bilo je samo star motor petek "Tudi Verstappen tudi pričakuje v nadaljnjem poteku vikend, brez težav" Vsako prizadevanje mora biti v redu. In hitrost avtomobila je prav po vsem, nikoli. "

Voznik Renault Nico Hьlkenberg, zjutraj kot Verstappen še vedno tudi z Цlleck na motorju, ustvarja v popoldanskem na novem položaju. Pascal Wehrlein prihaja v Sauber na 16. mestu.

Torej tekel prvo usposabljanje:

Mercedes zdi Mexico krog s formulo 1, da ostanejo ekipa premagati. Valtteri Botta vrti v petek zjutraj po lokalnem času, je najboljši čas za Kцnigsklasse na Autódromo Hermanos Rodríguez v prvem toplo-up. S časom 1: 17.824 minut, Finec določil štiri desetinke, ki so pred moštvenega kolega Lewis Hamilton. Britanec lahko predčasno vnesite naslov svetovnega prvaka ob koncu tedna - to že uporablja samo eno fьnfter mesto.Vse številke in časi: Rezultati v Ьberblick

WM-tekmec Sebastian Vettel je začelo v Mexico Cityju le na fьnften mesto pred moštvenega kolega Kimi Rдikkцnen. Sedem desetin betrдgt Vettel Rьckstand do skrajnosti. Med njim in Mercedes sta Red Bull voznikom potiskanje - Max Verstappen je nekoliko hitrejši od Stallgefдhrte Daniel Ricciardo. Oba Red Bull in Ferrari sta zaposlena v prvem delu, ampak na počasnejšo zelo mehko spojine pnevmatik. Mercedes fдhrt ultra mehke pnevmatike.

Samo za kratko prekinitev trening Force India rezerve voznika Alfonso Celis naredi. Lokalni junak, ki mora zagrabiti volana v eni seji zaprta Esteban Ocón, razstavljeni v zadnji del avta v spin v zadnjem kotu. Ni idealen uvod verlдuft zaprta tudi Nico Hьlkenberg, pri Renaultu pa je Цlleck. Deseti vendar je še vedno samo hitreje kot njegov novi moštveni kolega Carlos Sainz na P11.

Pascal Wehrlein končal sejo dobra 14 - pol sekunde hitrejši nemški primer za zamenjavo na zahtevo partnerske motor Sauber je Ferrari Poglej prihodnje leto v ekipi kot v petek voznik Charles Leclerc, kdo Wehrlein. Zaprto za Monegasques mora v petek zunдchst Marcus Ericsson premor.