Prvi novinec prvak v 24 letih

Kot novinec bi prvak je redka v DTM. Le štirje vozniki na sprednji Renй počitek. Pogled na zgodovino.

Tudi izkušeni Formula 1 vozniki, kot so Mika Hдkkinen, Heinz-Harald Frentzen in Jean Alesi je let, dokler niso bile pravilno konkurrenzfдhig v DTM. Kot novinec, da tega naslova, je le fьnf voznika v nemškem prvenstvu turnih avtomobilov. Renй Rast je prvič v 24 letih. In prvič v sodobni DTM, ki je razširjen po 2000th

Eden od fьnf: Volker Strycek 1984, ko je prvi DTM prvak v zgodovini. Ker je nemški Racing prvenstvo bolj prevladujejo dela, ki razvijajo cistopasemskih prototip je zgrajen z nemškim Production Car Championship nov format zaprta za turnih avtomobilov. V načrtu je predvideno polno na 14 blagovnih znamk, nekateri z več modelov so vključeni, 65 voznikom, ki ustvarjajo uvrstitve v Punkterдngen!

Audi

Prvi master-novinec v sodobnem DTM od leta 2000

Na kratko: tekmovanje je umkдmpft ostro desno stran. Harald Grohs zmagal na štirih dirkah, vendar bo na koncu le tretji na splošno. On fдhrt 635 CSI v enaki 285-konjskih moči 3,5-litrski BMW, je Stryek prvak. Brez celo vožnjo zaprta za izbiro, da imajo. Fьnf čas je na 15 dirkah na stopničke po vseh.

Anders Niki Thiim 1986: Prišel, videl in osvojili. Tri od devetih dirk za njegov kredit. Na koncu, je sede v Rover Vitesse ATN ekipa z 3,4-litrski atmosferski V8 proti spдteren nemški Formula 1 voznika Volker Weidler skozi.

DTM: Vsi zmagovalni avto od leta 1984 do danes

DTM: Počitek si zgodovino - prvi novinec prvaka v 24 letihDTM: Počitek si zgodovino - prvi novinec prvaka v 24 letihDTM: Počitek si zgodovino - prvi novinec prvaka v 24 letih

Eric van de Poele prišel iz formule 1, ko je bil tri leta prej, kot je Strycek brez zmago prvaka 1987th On nadzira 315 KM BMW M3 za Zakspeed ekipo, ki je dejavna tudi v času, ko v F1. ampak je tudi impresiven Fabien Giroix: je zmagal dve dirki, ampak tudi prikaže samo dvakrat!

Sprednji snap doslej zadnji novinec prvak je bil Nicolas Larini leta 1993. Je Formula 1 testni voznik za Ferrari in mora kot to z Alfa Romeo v DTM. Motorji so postali močnejši, Alfa Romeo 155 V6 Ti si 1993 že 420 KM - 150 več kot Stryceks BMW šest let prej. Larini prevladujejo leto: Enajst zmaga v 22 naprej proti govorijo sami zase.

DTM: 20 najbolj znanih vezja

DTM: Počitek si zgodovino - prvi novinec prvaka v 24 letihDTM: Počitek si zgodovino - prvi novinec prvaka v 24 letihDTM: Počitek si zgodovino - prvi novinec prvaka v 24 letih