Den lengste Manta

40 år siden, Opel spilte briljant på markedsføring tastatur - i Tyskland, men spesielt i USA hvor det var Manta som en sports vogn. Her kombinasjon Ascona Voyage hieЯ.

"Med begrepet Shooting Brake"Finner en Wikipedia Schreiber, "refererer til et bestemt legeme variant av en automobil: En Coupй med Kombi som дhnelt med sin bakluke snarere enn en kombinasjon av en sedan", Står det. Og videre: "I motsetning til ьblichen kombinasjonen har en shooting brake, men bare to Tьren og er designet generell sportslig, mer elegant." Ah, nå - ja. Det var på tide å bli sett med sportslige og elegante stil. Box er boksen, selv om dette petite bilen tilbyr ganske stimuli. Men alt annet er sant: bare to Tьren? Gjorde han. Bakluke? Har han også natьrlich. Kombi? Ja. Coupй? Vel. Men på andre øyekast, Ascona Voyage erfьllt dette kriteriet. Eller annen måte. Fordi på bunnen kanter plate, i drivverket så vel som i de grunnleggende data for akselavstand, sporvidde og Radfьhrungen er slående likheter med Manta A, som dukket opp noen måneder før Ascona i september 1970 funnet.Seks andre kombinasjons klassikere
Mercedes 280 TE W 123Chevrolet Bel Air NomadCitroën D Break
Wartburg 353 TouristFord Taunus 20M turnering P5Fiat 500 giardiniera
Opel Ascona A Voyage

To Tьren og bakluken i den bratte bak: Voyage eller shooting brake?

© H. ny

I USA ble Ascona Voyage zunдchst som Opel stasjonsvogn, som selges av 1973 Manta Sportwagon. Ganske mange eksemplarer ble bestilt der med plast ark i tre utseende på flankene. Ettersom dette Manta Sport Wagon i USA, Ascona var i Tyskland et barn av markedsføring. Fordi ursprьnglich han skulle ablцsen Kadett B som en kadett C og redusere Lьcke mellom kadett og posten. Når Kцlner Ford-Werke i 1970, men prдsentierten den gerдumigen Knudsen Taunus, som ble plassert mellom Kadett rivaler Eskorte og groЯen 17M / 20M, hadde raskt produserer en Taunus-rival. Opel markedsføring til Bob Lutz hadde planer om å, fra Kadett C var Ascona A, som kom som to og viertьrige sedan og stasjonsvogn like Voyage til verden.

Sportslig SpieЯbьrger: Opel Ascona B 1,9 liter

Opel Ascona A Voyage

Den Ascona skal ablцsen ursprьnglich Kadett B, men da begrьndete egen serie.

© H. ny

At Voyage har ingen Fondtьren er overraskende i dag. Bør ikke være grundsдtzlich utøveren stasjonsvogn? Kadett B Caravan var enten erhдltlich med tre eller fьnf Tьren, den Dreitьrer versjonen ble bygget selv lдnger. Hm. Voyage of War, men ment å ende opp med å bli Shooting Brake? Uansett, du kan leve godt med det. For Tьren Voyage som er lys i hånden, men verlдsslich spratt inn i slottet, groЯ og forsetene er ikke så tykk som at du ikke er helt komfortabel kom på Rьckbank. Brønnen viser forstand fьrs Praktisk, fordi med et håndtak, lдsst de blir lagt på en flat Ladeflдche uten stцrende pukkel. Her, som ved lav lastekant, viser seg Opel Combo opplevelse. han liker selv etter - Pardon! - griser dyrt resort på den sveitsiske siden av innsjøen Maggiore bli navngitt, er Ascona en utøver. Noe annet du hдtte ikke forventet Opel. Bachelor kan faktisk kjøpe Manta.

I Age Høyde: Opel Kapitдn og diplomat

Opel Ascona A Voyage

Setene og interiøret ьbrige slitasje hovedsakelig svart, bare noen tredekor bemьht tappert om glamour.

© H. ny

Etableringen av den reiseruter, den aufhьbschen bli stengt for 275 Mark med en svart vinyl tak lieЯ er så zweckmдЯig som til tross for krom smykker meget nьchterne form. Svart dominerer interiøret, som har kommet relativt smal, takket groЯer plater, men føles luftig. Den korte slaglengde firesylindret av 1,6 S med 80 lengte etter Super PS rasler Opel-typisk under akselerasjon, giring med lang, prдzise gefьhrten spak en glede. Selv i dag, denne Opel, som sedan var basen stengt for vellykket Rallyeeinsдtze fьhlt til smidig og enkel å håndtere. I sin tid var han 80 hk samt motorisert middelklasse raskt på LandstraЯe, respektabel på motorveien. De fьhrte ungezдhlte Voyage eiere til Campingplдtzen eller små Schwarzwald pensjoner. Zuverlдssig natьrlich. Den fasjonable Ascona verschlug få Voyage driver. Du vet ikke at de faktisk sender en Manta Shooting Brake besaЯen.

historie

Slutten av 1970 brakte Opel fra dobbelt smell: I september Manta A var som skulle jage den vellykkede siden 1969 Ford Capri. I november presentasjonen av Ascona fulgt A. Begge bilene var teknisk meget дhnlich, benyttes identiske suspensjon komponenter og motorer. I tillegg til den Ascona sedan med to og fire Tьren og normal og L (Uxus) -Facilities det var en stasjonsvogn kalt reiseruter. Hvis salget startet med 1,6 liters motorer, som bidro 68 (1,6 N) og 80 hk (1,6 S). I begynnelsen av 1971, etterfulgt av en 1,9-liter med 90 hk og linjen SR utstyr, blant annet differensialsperre. En 1,2-liters med 60 HP kom i 1972, forble han for sedan. Sommeren 1973 en ansiktsløftning ga serien en svart Kьhlergrill og serienmдЯiges trefiner i cockpiten. I oktober 1973 automatiske belter opp ved Sonderzubehцr før standard. The Voyage sette Opel mars 1974 billigere Caravan side. Juli 1975: slutten av produksjonen for godt bygget 691000 Ascona A, hvorav 50 750 Voyage.

spesifikasjoner

Opel Ascona A Voyage

Mekaniker venn Den slitesterke fire-sylindrede hдngt brønn zugдnglich i motorrommet.

© H. ny

Opel Ascona Voyage 06.01 S: Linje firesylindret foran lдngs • drevet overliggende kamaksel, kjede om • to ventiler per sylinder • Solex downdraft forgasseren • Volum 1584 cc • Kraft 59 kW (80 hk) på 5200 / min • maks. Dreiemoment 118 Nm ved 3800 / min • fire-trinns girkasse • ​​bakhjulsdrift • Einzelradaufhдngung foran dobbelt arm, bakre stiv aksel med Panhard stang, stabilisatorer fremre / bakre • dekk 165 SR 13 • akselavstand på 2430 mm • L / B / H 4180/1630/1400 mm • tomvekten 1005 kg • lastekapasitet 525 kg • 0 til 100 km / t på 15,5 sek • spiss 155 km / t • forbruk 12,0 liter per 100 km • s Original pris 1974: 11317 Mark.

Pluss / minus

Den Ascona Voyage er en hverdagslig bruk tvers igjennom gamle tidtakere. Tilstrekkelig effekt (i det minste 1,6 S og 1,9 S) kombinert med gode håndteringsegenskaper og høy Zuverlдssigkeit. å flytte sporty stasjonsvogn stengt for de dynamiske far av 1970-tallet i dagens trafikk er en kul ting og bringer sympati. Fremfor alt: Teknologien av Ascona A er godt lukket for et langt liv. Motorene gir løst 250.000 km og mer; Vannpumpe og kardang universalledd, og av og til overføring synkronisering schwдcheln hovedsakelig frьher men bli helbredet uten groЯen innsats. Rostschдden på baksiden ikke er i restaurerte eksemplarer regelen snarere enn unntaket, og kцnnen mдchtig gå inn pengene.

reservedeler

Opel Ascona A Voyage

Mondдner navn, enkel vedlegg: 1,6 liter, premium bensin.

© H. ny

Det kцnnte bli verre, men også mye bedre: Siden Voyage og dens billigere bror Caravan mange deler med sedan hadde til felles, er det i området av drivverk og chassis ingen problemer. Også, interiør og kroppsdeler er vanligvis erhдltlich uten groЯes Søk på om det er like deler med sedan. Mange Ascona ble faktisk slaktet av deres Rosttod og utnyttet. Stengt for å kombinere bestemte deler, gjelder dette ikke alt. Bakre sidevinduer, bakluke, Rьckleuchten og Rьcksitzbank er sjeldne og svært kostbart.

markeds~~POS=TRUNC situasjonen~~POS=HEADCOMP

Rustbeskyttelse var ikke et problem i produksjonen av Ascona A. Ifølge frьh det store flertallet av kopier velbygde 691 000 var en sak stengt for slakteren og boning. Av de 50 750 Voyage ьberlebten bare helt elementer; dьrften i Tyskland fortsatt eksisterer maksimalt 200 å finne en, tar så lang tid - og så litt dypere i lommen lange vilje. Voyage 1.6 S i tilstand 2 er oppført med 7000 euro, 3-kopier vil være tilgjengelig på bare 4000 euro.

anbefaling

Teknisk Mдngel mьssen ikke avskrekke kjøpet. De er enkle å fikse, fordi Opel scenen er groЯ, rьhrig og nyttig. Men mangel på kombinatoriske bestemte deler eller sett fetere rust i bakre området, Alarmklokkene bør ringe. Så er det lang og mьhsam å sette bilen inn i en permanent god stand. Entusiaster er det tilrådelig å se på amerikanske Verkaufsbцrsen, søkeord Opel stasjonsvogn - eller Opel Manta Sportwagon.