Mer Golf går ikke

VW vil sende fans på Wцrthersee i den syvende himmel GTI: The Show Golf W12-650 leverer en imponerende 650 hestekrefter! Også i starten: Den nye Pirelli GTI.

Volkswagen tar GTI møtes på alvorlig Wцrthersee. Veldig alvorlig selv. For en, det lдsst konsernsjef Martin Winterkorn ikke ta enda stikke innom (se automesse-live.de). På den annen side, Wolfsburg bue med en svært spesiell behandling før massene på GTI fans som har tatt veien til цsterreichische Reifnitz på: GTI W12-650 showcar, den - navnet lдsst mistenker at det - en heidundrende 650 hk den StraЯe balansert. Mer Golf virker ikke! Det virker som den kдme Om GTI rett fra racerbanen: A W12-sylindret mid-motor brummer som rett bak pilotene, og studerer 750 Nm dreiemoment til veivakselen. Ved seks-trinns automatgir og bakhjulsdrift, går det på 3,7 sekunder fra null til 100, bare på 325 km / t Ikke mer kjedelig. Under 1,88 meter (serie: 1,76) bred og 1,42 meter (standard 1,50) flat kropp, utviklerne har ausschlieЯlich kombinerer deler fra konsernet bokskonstruksjon. Med all Tuning VW sjefsdesigner Klaus Bischoff hadde det en fast mål: "Til tross for den dramatiske ingeniør Дnderungen GTI bør helt klart være en klassisk GTI. Utformingen av Golf er som et fingeravtrykk. Hvis den er slettet, er tegnet av bilen zerstцrt."

Den nye Golf GTI Pirelli

230 hp fra GTI utgave 30 rekkevidde for Tempo to hundre og førtifemte

230 hp fra GTI utgave 30 rekkevidde for Tempo to hundre og førtifemte

Noe bodenstдndiger fungerer som selv den moderne comeback legendдren Golf GTI Pirelli. Ikke rart, siden han er allerede satt i produksjon i september 2007. VW fortsetter historien av de mest kjente europдischen spesielle modeller med ham. I mai 1983 kom "Ur-Pirelli" på markedet - som grunnlag for Golf GTI av første generasjon, andre serier. Prдgnantes identifikasjon var de spesialutformede legering hjul med Pirelli P på AuЯenrand. Etter 10.500 eksemplarer, men det var over. Grunnen: Limited Edition. De legendдren dekk spor av den unge utløseren, den nye GTI Pirelli vil nå verlдngern. Igjen med Pirelli dekk, denne gangen på mдchtigen 18-tommers hjul i titan look. I cockpiten ta deg med på en del-skinn sportsseter med eingeprдgtem trå sted. I stedet for 112 HK, som da, er den nye 230 hk fra den en gang nachgewьrzten turbo FSI GTI Edition 30. Ved "Jubilдumsmotor" Pirelli GTI spurter i 6,8 sekunder til 100 km / t med DSG han trenger to tideler mindre. Maksimalt 245 km / t på den.