Τι είμαι;

Supercar ή Sдnfte; Majestдt ή ατυχία; Citroлns SM ζει σε μια περιοχή της σύγκρουσης: συναρπαστική σχεδίαση, την τεχνολογία, το κόστος τρομακτικό. Σήμερα weiЯ: το SM είναι σωστά διατηρείται σταθερή από τη φήμη του.

Ο κόσμος auto είναι γεμάτη από όμορφα Irrtьmer: MGA Twincam, Lancia Gamma Coupй, Rover SD1 heiЯen μερικά από αυτά. Σχεδόν πάντα ήρθε να Missverstдndnis όταν μια τεχνικά φιλόδοξη προσέγγιση συνοδεύτηκε από μια σύγχυση σχήμα schцnen και μια μηχανή χωρίς καμία τύχη. Η Citroлn SM, μία φορά την Kцnigin η StraЯe, ενώ σκαρφαλωμένο ενημερωθείτε για όλα: Εδώ ταιριάζει πάντα και τίποτα. Στο τέλος κανείς δεν ήθελε πια, ούτε η Schцpfer ούτε ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος είχε ακόμη καταβληθεί dafьr. Citroлn lieЯ τοποθετήστε το τελευταία 100 SM ο κατασκευαστής των αγωνιστικών αυτοκινήτων Ligier και Peugeot καθώς ο νέος αφέντης του σπιτιού ώθησε τα τελευταία 60 SM φορείς χωρίς Zцgern στο θραυστήρα. Πάνω και γίνεται με τρόμο.Classics για την γενναία
Alfa Romeo MontrealJaguar XJ12Lancia Delta Integrale
Matra BagheeraMercedes Benz 300 SENSU Ro 80
Citroën SM

Η υδροπνευματική, από το 1955 σε Citroлn στη χρήση, με την προϋπόθεση κλειστό για ένα εκλεπτυσμένο βόλτα και ενήργησαν προβλήματα vцllig.

Αλλά κάθε αρχή υπάρχει μια γοητεία. Όταν η franzцsische Πατήστε το νέο groЯen Citroлn 1970 το τιμητικό τίτλο "La Reine de la διαδρομή" δάνεισε ακόμη και nьchterne Tester με γερμανική τεχνολογία της εκπαίδευσης στην Citroлn SM πιστεύεται ότι για να δείτε το μέλλον του αυτοκινήτου, που δεν ήξερε τίποτα απ 'όλα Schwдchen της ακόμη. Από ьberempfindlichen κινητήρας της Maserati και τους μηχανικούς ьberforderten που κατέστρεψε μόνο τη φήμη και την τεχνολογία στην αλληλεπίδραση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι μόνο το σχέδιο, μετά το SM σχεδιάστηκε ήταν τέλεια, το Ausfьhrung επισήμανε Mдngel καθεξής. Φαινόταν αλάνθαστη. Το εργοστάσιο όνειρο Maserati, της οποίας οι μετοχές πλειοψηφία είχε ьbernommen Citroлn τέλη της δεκαετίας του '60, wьrde την ανάπτυξη του κινητήρα, τα hydropneumatics ьberlegene και revolutionдre kдmen μορφή από τη Γαλλία. Αυτό έπρεπε να είναι μεγαλοπρεπή ακόμα. Και ό, τι συνέβη σε groЯer Attitьde. Citroлn ήθελε τη λάμψη του πρωτοποριακού τύπου Tracion Avant 15 βιογραφικό του "Le Six" αναβιώσει με εξακύλινδρο κινητήρα και έτσι να φέρει το Grande Nation μια wьrdigen Μεγάλο Roleur, ένα zeitgemдЯen πολυτελή αυτοκίνητα.

Γερμανικά tester εισήγαγε το SM σε μια σειρά με την Mercedes 600

Citroën SM

Οβάλ τιμόνι και το σαλόνι στο στήθος καρέκλες ήταν σειρά, καθώς και η αίθουσα luxuriцse χαρακτήρα του SM.

Με την SM σχεδόν 4.90 μέτρων με αεροδυναμικό κορυφαία μορφή με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,32 επιτευχθεί το: Citroлn ήταν Augenhцhe με τα καλύτερα στον κόσμο. στέκεται σε μια εποχή που η VW Kдfer και Opel Kadett B στο Blьte τους, δεν ήταν τόσο να θαυμάσουν στο SM. Οι τιμόνι συνδεδεμένα με λαμπτήρες πίσω από ένα ευρύ τζαμαρία για των οποίων την έγκριση στη Γερμανία για σχεδόν όσο διήρκεσε ολόκληρο το SM Ανάπτυξης. Ή εξαιρετικά απευθείας σχεδιαστεί ευαίσθητο, geschwindigkeitsabhдngige υδραυλικό τιμόνι DIRAVI (Κατεύθυνση hydraulique ένα assistence μεταβλητή en fonction de la Vitesse) και zurьckstellend στις κερκίδες. Η άνεση και η σταθερότητα κατεύθυνσης εξετάστηκαν ьberragend, 220 χλμ/ώρα έκανε το SM ο ταχύτερος κίνηση στους εμπρός τροχούς στον κόσμο. "Αυτοκίνητο της Χρονιάς" 1970 ήταν ένα ακόμη: η Citroлn GS, σε mehrheitsfдhigen του εφαρμόσουν ριζοσπαστικές καινοτομίες, ακόμη και οι συγγενείς groЯen SM ακόμα μια εκ των προτέρων Stьck. Σχετικά με το γράψιμο "Auto Motor und Sport"Tester Reinhard Seiffert αυτό που οι άλλοι δύσκολα τόλμησε να πιστεύουν: "Το SM παρέχει τη μέγιστη τελειότητα. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ьbertrifft στο ποσό των Qualitдten της, η Mercedes 600, αλλά ως το κορυφαίο προϊόν της παγκόσμιας αναφοράς του αυτοκινήτου πρέπει να είναι στο πλευρό του." Citroлn και η Mercedes-Benz σε μια πρόταση ... έγινε.

Όνειρο διαστημόπλοιο: Citroлn CX 25 RD

Citroën SM

Το έντυπο που προβλέπεται έκλεισε για την προσοχή και το εκλεπτυσμένο Πνευματικός κλειστό για ьberlegene Fahrwerkqualitдten.

Αυτή ήταν η δοκιμή εκείνη την ημέρα μόλις είδε αρκετά διαφορετική. 31.000 Mark κοστίσει SM στη Γερμανία, διπλάσια ως ьppig εξοπλισμένα DS και ακόμα περισσότερο από το γνωστό διεθνή διαγωνισμό. Το έντυπο που προβλέπεται έκλεισε για την προσοχή και το εκλεπτυσμένο Πνευματικός κλειστό για ьberlegene Fahrwerkqualitдten. Αλλά ο εξακύλινδρος Maserati, όλων των πραγμάτων, υποφέρει από κακή διαχείριση και έλλειψη λίφτινγκ. Rau και κροτάλισμα έτρεξε ο κινητήρας ελαφρού κράματος έρχεται πρώτη σε επίπεδες σχεδιασμό γωνία κυλίνδρων 90 μοιρών και στη συνέχεια συνήθως ήταν σε τρεις αλυσίδες χρονισμό της κατώτερης Qualitдt. Σε συνδυασμό με τις μικρότερου μεγέθους προεντατήρες αλυσίδας και ένα Zьndanlage anfдlligen έκαναν κλειστό για μια μοιραία κλήση του V6 2.7-λίτρων. Ανυπόμονος και nachlдssige ιδιοκτήτες και ανεπαρκώς εκπαιδευμένους μηχανικούς έκανε τα υπόλοιπα: Αν ο κινητήρας κάτω δεν ήπια ζεστό και σχολαστικά διατηρείται, η βλάβη στον κινητήρα του κεφαλαίου, ακόμη και ήρθε πριν από το σήμα 50.000 χιλιομέτρων. Ο επιδέξια hдtte όλο και κερδίζουν περισσότερα.

Θαύμαζε αλλά παρεξηγημένη

Δεν βοήθησε ότι το έτος μοντέλου 1972 άλλαξε από Weber καρμπυρατέρ για ένεση Bosch και ενός άλλου έτους spдter μια έκδοση τριών λίτρων με 180 hp και πλήρως αυτόματη ήρθη στο πρόγραμμα. Δεν ήταν για μερικά περισσότερη ιπποδύναμη, αλλά Verlдsslichkeit. Цlkrise, το όριο ταχύτητας, ο νέος ιδιοκτήτης της Peugeot: Στο τέλος ήταν όλοι εναντίον του SM, τα τελευταία ενημέρωσε περίπου 100 αντίγραφα του 1975, κάτι lieЯen δύσκολα πουλήσει. Το ζήτημα της "Τι είμαι;" θα μπορούσε να απαντήσει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή: σπορ αυτοκίνητο ή ιπτάμενο χαλί; Και ποιος θα το αγοράσει; Βασικά, είναι 40 χρόνια spдter διαφορετικά: Πολλοί θαυμάσετε το SM, αλλά λίγοι το καταλαβαίνουν. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να παίζει στην τιμή και την απόδοση της κατηγορίας της Porsche και της Mercedes-Benz Coupйs, έχει παραμείνει ένα GT κλειστό για GenieЯer και Дstheten που δεν ψάχνετε για ένα καθημερινό κλασικά, αλλά ένα έργο τέχνης και δέχομαι ως τέτοια. Μόλις; Τι όμορφο σφάλμα.

ιστορία

Citroën SM

Το σκληρό zugдnglich τοποθετημένο V6 Maserati υπέφερε από απρόσεκτους οδηγούς και ανεπαρκώς εκπαιδευμένους τεχνικούς.

1968: Σε ιδιοκτήτη Frьhjahr πλειοψηφία Citroлn εντολή του κινητήρα Maserati σε αρχιμηχανικό Giulio Alfieri με την ανάπτυξη ενός κινητήρα V6. 1970: στο σαλόνι της Γενεύης του SM Citroлns πρώτο Gran Turismo είναι prдsentiert. 1971: Στην Rallye du Maroc ένα αυτοκίνητο το έργο έχει ξεκινήσει και έρχεται να ενημερωθεί για 4.300 χιλιόμετρα με μία ώρα απόσταση πάνω δεύτερη θέση φινίρισμα. Η παραγωγή έφθασε Hцhepunkt με 4988 αυτοκίνητα. 1972: Από τον Ιούλιο, ένας Bosch D-Jetronic αντικαθιστά τις τρεις υδατάνθρακες Weber, αυξήσεις απόδοσης 170-175 hp. 1973: λαμβάνεται Μια αυτόματη έκδοση με Borg-Warner μετάδοσης τριών σταδίων και βενζινοκινητήρα τριών λίτρων με 180 hp στο πρόγραμμα, ο κινητήρας χρησιμοποιείται επίσης στη Maserati Merak χρησιμοποιούνται. 1974: Η παραγωγή αριθμητικά πάει σκληρά Επιστροφή, η παραγωγή SM κινείται προς Ligier, μόνο 294 μονάδες χτίστηκαν. 1975: Peugeot ьbernimmt Citroлn, DeTomaso αγοράζει Maserati, τελειώνει την παραγωγή του SM. Η τελευταία 115 σε σύνολο 12.920 SM είναι τοποθετημένα διαλυθούν τα υπόλοιπα 60 φορέων σε λευκό.

Προδιαγραφές

Citroлn SM: V6, μπροστά lдngs • τέσσερα εκκεντροφόροι επικεφαλής αλυσίδας-driven, δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο, τρεις υδατάνθρακες Weber ή ηλεκτρική ένεση Bosch-D-Jetronic • Κυβισμός 2.670 cc • Ισχύς 125 kW (170 hp) στις 5500 / min • μέγ. Ροπή 230 Nm στις 4000 / min • Fьnfgangschaltgetriebe (προαιρετικό τριών ταχυτήτων αυτόματο) • • Einzelradaufhдngung εμπρός τροχούς, εμπρός βραχίονα ελέγχου, πίσω Schrдglenker, υδροπνευματική ανάρτηση • ελαστικών 195/70 VR 15 • 2950 mm μεταξόνιο • Lдnge / πλάτος / Hцhe 4895/1840/1325 mm • απόβαρο 1450 kg • 0-100 km / h σε 9 δευτερόλεπτα • μύτη 220 km / h • κατανάλωση 16 λίτρα πριμοδότησης • Αρχική τιμή 1971: 31.000 Mark.

Πλέον / Μείον

Citroën SM

Σήμερα weiЯ: το SM είναι σωστά διατηρείται σταθερή από τη φήμη του.

Πλέον: η υπερβολική τεχνική Citroлn, ο κινητήρας πυρήνες Maserati, το σώμα avant-garde. Μείον: δείτε Plus. Η Citroлn SM έχει όλα τα συστατικά που benцtigt ένα αυτοκίνητο των ονείρων, είναι σπάνια και αποκλειστική, schцn και γρήγορη και ως προς το σχήμα και Ausfьhrung ένα ορόσημο στη μηχανική αυτοκινήτων. Δυστυχώς, το σύνθετο σχέδιο, η μονάδα υψηλής συντήρησης και η δύσκολη κατάσταση των ανταλλακτικών απαιτούν υψηλό MaЯ να Leidensfдhigkeit από τον ιδιοκτήτη. Και φθηνή είναι η εξαίσια Vergnьgen να ταξιδεύετε με Majestдt του, σίγουρα όχι. Κάθε αγορά ώθηση, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί. Ο άλλος τρόπος είναι αλήθεια: Σε sorgfдltiger και συντήρηση regelmдЯiger από τον επαγγελματία που Citroлn SM erfьllt όλα Ansprьche, οι οποίες γίνονται σε αποκλειστική όχημα στην κατηγορία του.Το κόστος επισκευών (ποικίλλει ανάλογα με πρόσθετες εργασίες και ωριαίες τιμές)
Με φίλτρο λαδιούαπό 150 €
Φρένα εμπρός και πίσω, δίσκοι και τακάκια1650 €
κυλινδροκεφαλή (αποσυναρμολογηθεί) προσπεράσει1000 €
Εξάτμισης (σε VA) να ανανεώσει από την πολλαπλή1500 €
ανανεώσει 4x μπάλες άνοιξη600 ευρώ
Αλλαγή αλυσίδες ελέγχου και εντατήρα αλυσίδας (με ενσωματωμένο κινητήρα)1500 €
Η εξέταση της Hydro Πνευματικοί100 ευρώ
αναθεώρηση καρμπυρατέρ500 ευρώ
αναθεώρηση της ένεσης1000 €
Μετατροπή του συστήματος ανάφλεξηςαπό 300 €

κατάσταση της αγοράς

Η μετρούμενη εκπληκτικά καλά εφοδιασμένο με τα χαμηλής διείσδυσης κλήσεις στην αγορά SM για την προσοχή: Verfьhrerisch χαμηλή Nice-τιμή προσφέρει πάντα ορατή με τη χρήση εξωτερικών ένα ακριβό αποκατάσταση, μια καλή SM εκεί δεν έχει κλείσει για 10.000 ευρώ. Τουλάχιστον δύο φορές ονομάζεται κλειστό για τους απλούς δείγματα, το κόστος vorzьgliche περίπου 30.000 ευρώ. Είτε καρμπυρατέρ ή εγχυτήρας δεν είναι τόσο στο επίπεδο των τιμών ως κατανοητό και επαληθεύσιμο εργασίες συντήρησης για το αυτοκίνητο, το οποίο θα πρέπει να ausgefьhrt από έναν ειδικό. Η Γαλλία είναι μια αγορά natьrlich κλειστό για το SM, αλλά είναι επίσης αξίζει μια ματιά στην Ιταλία, όπου υπάρχει μια πιθανότητα να βρείτε ένα ανοξείδωτο κακή αντιγραφή.

σύσταση

Αγοράστε ποτέ ένα αυτοκίνητο του οποίου η υπηρεσία της ιστορίας είναι ασαφής και lьckenhaft ή έχουν την τεχνολογία και το αμάξωμα προφανές Mдngel - εκτός χρόνου και χρήματος δεν παίζουν κανένα ρόλο στην επιδιόρθωση. Ορατά και αόρατα παγίδες είναι άφθονα στο SM, λαϊκοί έχουν δυσκολίες με την αξιολόγηση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, επομένως, να ζητήσει τη γνώμη του εμπειρογνώμονα και / ή επικοινωνήστε με τον σύλλογο.