Τα περίπτερα λαμπερά

Το Audi A4 έχει κάνει καριέρα δεξιά: από Μπίντερμαν για paragons μέσα σε μια αλλαγή μοντέλου. Και τώρα η επιτυχία αρχίζει πραγματικά.

Περίπου 20 χρόνια πριν, γνωστό Audi: Θέλουμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την BMW και Mercedes. Τότε οι ευσεβείς πόθοι. Η διογκωμένη έως οκτώ-κύλινδρο Audi 100 ονομάζεται V8 δεν θα μπορούσε ποτέ ξύσιμο εικόνα της S-Class και Audi 80 ήταν κατά κύριο λόγο απλά μόνο μια γενναία Audi. Η πρώτη A4 1994 σηματοδότησε το σημείο καμπής, η δεύτερη γενιά του τέλους του 2000 εδραίωσε: Audi έχει φτάσει πάνω. Ειδικά όταν πρόκειται για την επεξεργασία του εσωτερικού Ingolstadt θέσει το MaЯstab. Ένα Audi ήταν plцtzlich spьrbar διαφορετικά - ποιότητα. που είναι επίσης Tatsдchlich. Έκλεισε για το Α4 ισχύει: Το μερίδιό της Problemfдllen στο AUTO BILD κουτί πρόταση έχει μειωθεί από το Einfьhrung του νέου μοντέλου στα τέλη του 2000 σταθερά. Και η ADAC Pannenwдchter πιστοποιούν τη σημαντική πρόοδο Α4. Ομοίως, η TЬV που βλέπει τις κόκκινες περιοχές του πρώτου διαδόχου Α4 γενιάς σε blьhendem Grьn.

Ασφαλή Οδήγηση: Το Α4 είναι χωρίς εκπλήξεις, ESP είναι στάνταρ από το model year 2.001 χιλ

Ασφαλή Οδήγηση: Το Α4 είναι ελεύθερη Ьberraschungen, ESP είναι serienmдЯig από το model year 2.001 χιλ

Στην έκθεση AUTO BILD TЬV 2008, που χρησιμοποιείται Α4 gehцrt και πάλι μεταξύ των καλύτερων. Ειδικότερα, οι υπάρχουσες συνδέσεις από πολλές και ρουλεμάν μπροστινού άξονα, ένα frьher τα χρήματα και τα νεύρα κοστίζει ευπάθεια είναι τώρα ένα μοντέλο Soliditдt. Τα λίγα εναπομείναντα καταγγελίες kцnnen με ασφάλεια να καταγράφονται κανονικά VerschleiЯ. Το νέας σχεδίασης πίσω άξονα, που χτίστηκε για πρώτη φορά μετά την αρχή πολλαπλών συνδέσμων είναι εκπληκτικά μικρό αιτία για την κριτική. Όμως, αρκετά από κολακεία. Λίγα ιδιορρυθμίες stцren μερικές φορές τη σχέση μεταξύ Α4 και τον ιδιοκτήτη του. Αυτό που είναι επίσης κλειστό για το μοντέλο 2004 ьberarbeitete.

schwдcheln μηχανισμού πηδαλίου, ρουλεμάν τροχού και Bremsschlдuche

Για παράδειγμα, υπάρχουν περιστασιακές ελαττωματικά γρανάζια του συστήματος διεύθυνσης. Δεν δραματική ή gefдhrlich αλλά дrgerlich και ακριβά. Επειδή ένας νέος μηχανισμός κινήσεως του πηδαλίου θα κοστίσει περίπου 1.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης στο Audi Hдndler. Πλέον κατανάλωση ρύθμιση του μπροστινού άξονα. Μια συμβουλή: μηχανισμό κινήσεως του πηδαλίου, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες ευρώ φθηνότερα στην ελεύθερη Zubehцrhandel - κατασκευασμένα από Erstausrьster. Ωστόσο, η αποτυχία ρουλεμάν τροχού, σε αντίθεση με frьher τώρα περισσότερο στον πίσω άξονα, dafьr regelmдЯig. Δυστυχώς, οι σύγχρονες συμπαγές ρουλεμάν μπορεί να αλλάξει μόνο με ένα ειδικό εργαλείο, το οποίο απαιτεί το δρόμο για το εργαστήριο. Μερικές φορές η TЬV θέση porцse Bremsschlдuche. Στην πραγματικότητα ένα VW Group-μολυσμένα site που lдngst επιλυθεί θεωρήθηκε. Και αυτό συμβαίνει μόνο μετά από fьnf χρόνια σε Α4, γι 'αυτό πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου από τον πελάτη συνήθως επειδή οι lдngst παρέλθει εγγύηση και Kulanzansprьche.

Πλήρης дhnlich είναι ο πίνακας οργάνων, η οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν με κάτω Stцrungen ακινητοποίησης. Αρκετά συχνά αποτυγχάνει, καθώς, η οθόνη στο κέντρο του επειδή μεμονωμένα pixel παίζουν πλέον. Ή η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δείχνει μόνο ανοησίες. Zuverlдssig εργασία σε Α4 από το 2000 ьbrigens το μετρητή μάζας αέρα. Διατηρούνται τα μέρη frьheren TDI σχεδόν όσο ένα σετ ελαστικών, είναι τώρα σχεδόν vцllig εξαφανιστεί από το κουτί πρόταση. Όπως Audi έφερε μέχρι τον ιμάντα χρονισμού να ορθότατη Zuverlдssigkeit το TDI. Dafьr πολλαπλασιάσει τώρα ενέργειες ενημερώθηκε για την V6 2,5 λίτρων, που είναι όλο και πιο εμφανή με τα run-εκκεντροφόρους. Αλλά σε μια Rьckruf Audi δεν μπορεί να αγωνιστεί μέσα από αυτό.

Η Ingolstдdter σε κίνδυνο Funktionsstцrungen διαφορετικά ασχοληθεί άμεσα: στις αρχές του 2003 θα ανανεωθεί το Zьndspulen σχεδόν όλα βενζίνης που στηρίζεται Zьndspannungsverteilung. Τον Μάιο του 2004, άλλαξαν unzдhlige καλώδια χειρόφρενο, λόγω του κινδύνου των σκληρών σκουριάζουν. Σε αντίθετη περίπτωση ο πελάτης αναμένει ένας κατασκευαστής premium, παρ 'όλα αυτά η Audi σε τέτοια θέματα είναι μερικές φορές ογκώδη. Δυστυχώς, άλλες μάρκες αυτό, αλλά lдuft дhnlich - ίσως Audi θα πρέπει να λάβει και πάλι την ευκαιρία να θέσει νέα MaЯstдbe εδώ.

Schwдchen το Audi A4

Αχίλλειος πτέρνα: Ο ιμάντας χρονισμού αποφασίσει για την ευτυχία και αλίμονο των κινητήρων TDI.

Αχίλλειος πτέρνα: Ο ιμάντας χρονισμού αποφασίζει ενημερώθηκε για την ευτυχία και αλίμονο των κινητήρων TDI.

Κάτι Grundsдtzliches μπροστά: Η gehцrt Audi A4 από το model year 2001 με τα ειδικά zuverlдssigen οχήματα και δείχνει μόνο μερικές χαρακτηριστικές αδύνατα σημεία. Αλλά να έχετε hartnдckig πώς η hдufig ελαττωματικό συνεχώς μεταβαλλόμενη αυτόματο "multitronic" αποδεικνύει. Εκείνη ρίχνει στην πετσέτα ιδιαίτερα hдufig όταν η ροπή ισχυρό 2.5 TDI θα γυρίσει γύρω από το λαιμό του. Σε συνδυασμό με την ηπιότερη πιασίματος Schдden βενζίνη είναι πολύ πιο σπάνια. Αλλά ο ιμάντας χρονισμού είναι ακόμα καλή κλειστό για βλάβη κινητήρα παρά τη συνολική μείωση Schadenhдufigkeit, επηρεάζονται σε hдufigsten το τετρακύλινδρο TDI. Για εκεί πρέπει να οδηγεί όχι μόνο τον εκκεντροφόρο, αλλά και το σύστημα ψεκασμού με αντλία Dьse.

μείνετε δροσερό: το αυτόματο σύστημα κλιματισμού μπορεί ακόμη και να μυρίζει αρνηθεί την ηλεκτρονική.

μείνετε δροσερό: το αυτόματο σύστημα κλιματισμού μπορεί ακόμη και να μυρίζει αρνηθεί την ηλεκτρονική.

Ακόμα hдufiger αλλά ο κινητήρας δεν ξεκινά μόνο. Αυτό, στη συνέχεια, είναι συχνά η αποτυχία του συστήματος ακινητοποίησης. Ποια είναι ενσωματωμένο στο ταμπλό, κάθεται κάπου πίσω από το ταχύμετρο και το στροφόμετρο. Και στη συνέχεια αντικαθίσταται με αυτά τα ποιο schlдgt με ungefдhr 500 ευρώ. Αλλά το σύστημα κίνησης του μηχανικού κιβωτίου Α4 προσφέρει Stцrungspotenzial: Ο συμπλέκτης έχει την τάση να το μάδημα, βολάν διπλής μάζας αρχίζει να κουδουνίστρα, και τα κολάρα άξονα κίνησης χωρίζονται διαρροή. Όπως επίσης και μερικές φορές οι συμπιεστές κλιματισμού, η οποία είναι spьrbar να μειώνεται Kьhlleistung. Στη συνέχεια, το σύστημα δεν θα πρέπει μόνο σφραγίζεται και ο συμπιεστής να αντικατασταθεί, αλλά και gespьlt. Διαφορετικά παραμένει τριβή στο σύστημα και zerstцrt το νέο συμπιεστή στο kьrzester χρόνο.

Αναθεώρηση του AUTO BILD εμπειρογνωμόνων Hendrik Dieckmann

Το Α4 είναι ένα πρόβλημα, Dauerlдufer εάν τηρούνται μερικοί βασικοί κανόνες: Όλα TDI regelmдЯig ο οδοντωτός έλεγχος ζώνη και τα δάχτυλα μακριά από την Multitronic. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχουν μερικά πραγματικά προβλήματα.

Μοντέλο Σύσταση: Audi A4 2.0, 1984 cmі, 96 kW/ 130 PS, Hцchstgeschwindigkeit 212 χλμ/ώρα

Η γκάμα κινητήρων ьberbordende το Α4 δεν κάνει το εύρος ζώνης επιλογή εύκολη απόδοση schlieЯlich που κυμαίνονται 100 έως 420 hp. Σύμφωνα με την οποία τα ισχυρά μοντέλα όπως το S4 και RS4 ούτως ή άλλως να ξεφύγουν nьchterner μαθηματικά. Έκλεισε για τους συχνούς ταξιδιώτες έρχονται natьrlich πρώτο ερώτημα, το ντίζελ. Αλλά TDI είναι ακριβά, και δεν είναι και πάλι ακριβά, έχουν λάθος πολλά στο κοντέρ. Γι 'αυτό συμβουλεύει τον μέσο οδηγό για βενζινοκινητήρα δύο λίτρων. Αυτό μπορεί να είχαν σχετικά gьnstig, δεν συνιστούν εμπόδιο για την κυκλοφορία και θεωρούνται ως απαιτητικών και απλό.συντήρηση
κατανάλωση της δοκιμής 8.8 λίτρα του Super / 100 km
των εκπομπών CO2190 g / km
επιθεώρηση 200 έως 450 ευρώ
Ευθύνη *647 ευρώ
Μερική κάλυψη *143 ευρώ
ολοκληρωμένη *848 ευρώ
τέλη κυκλοφορίας (€ 4) 135 ευρώ
* Ηλεκτρονικό ποσοστό HUK24 ασφάλισης, εγγραφή στο Βερολίνο, Driver: ασφαλισμένου + Partner (30 ετών), ετήσια χιλιομετρική κάλυψη 15.000 χιλιομέτρων, τοις εκατό ποσοστό εισφοράς
τιμές Ανταλλακτικά **
Γεννήτρια (ΑΤ) 660 ευρώ
Starter (ΑΤ) 290 ευρώ
Αντλία νερού (ΑΤ) 300 ευρώ
οδοντωτό ιμάντα 320 ευρώ
κασκόλ 360 ευρώ
Μπροστινό φτερό, βερνίκι 750 ευρώ
δισκόφρενα και εμπρός -klötze 330 ευρώ
** συμπεριλαμβανομένου του κόστους εργασίας και των φόρων επί των πωλήσεων 19 τοις εκατό

Μοντέλο ιστορία της Audi A4

Νοέμβριος του 1994 Modelleinfьhrung της Α4 ως διάδοχος της Audi 80. ABS και δύο αερόσακους serienmдЯig, fьnf βενζίνη 100 έως 174 ίππους και ένα 1.9-λίτρων TDI 90 hp

Αύγουστο 1995 Trailer serienmдЯig σύζευξης, zusдtzlicher 1.9-λίτρων TDI με ρυθμιζόμενη στροβιλοσυμπιεστή και 110 PS

Εξαιρετικά δημοφιλής: ο συνδυασμός ονομάζεται Avant.

ДuЯerst δημοφιλή: ο συνδυασμός ονομάζεται Avant.

Νοέμβρη του 1995 Einfьhrung της Avant station wagon. Κινητήρες, όπως το sedan, αλλά με 2/97 χωρίς το 1.6 λίτρων

Απρίλιο του 1996 Νέα 2.8-λίτρων V6 με fьnf βαλβίδες ανά κύλινδρο, 193 hp. Επίσης κάλεσε quattro

Φεβ 1997 Πλευρικοί αερόσακοι και Series προβολείς ομίχλης

Σεπ 1999 Facelift, αναγνωρίσιμη από προβολείς προβολής. ESP serienmдЯig από 2,4-λίτρων V6

Νοεμ 2000 Μοντέλο αλλαγή στο 8Ε τύπου, Einfьhrung ως ένα βενζινοκινητήρα δύο-λίτρων (130 hp) με χειροκίνητο ή αυτόματο Multitronic stepless καθώς και 2.5 TDI quattro. Avant κατασκευή συνεχίζεται zunдchst unverдndert

Δεκέμβρης 2000 1.8 Τ (150 hp) και 1.9 TDI (130 PS) νέο στο πρόγραμμα

Μαρτίου, 2001 Άλλοι κινητήρες: 1.6 λίτρα / 102 PS, και 3,0 λίτρων / 220 PS, και 1.9 TDI / PS 100, και 2.5 TDI / 155 PS

Μάιος 2001 1.8 Τ και 3.0 με τις διαθέσιμες Multitronic, καθώς και ένα 3.0 quattro με Fьnfstufen αυτόματη

Σεπ 2001 Einfьhrung το νέο Avant. Κινητήρες ως sedan. Νέο: 2.4 λίτρων V6, 170 hp. Multitronic κλείσει επίσης για το TDI με 155 hp διατίθεται

Ήρθε το καλοκαίρι του 2002: Α4 Cabriolet.

Ήρθε το καλοκαίρι του 2002: Α4 Cabriolet.

Μάιος 2002 Παρουσίαση Α4 Cabrio

Ιούλ 2002 Einfьhrung δύο-λίτρων FSI, 150 hp. 1.8 Τ και 2.5 TDI τώρα και οι δύο με 163 hp

Απρίλιο 2003 Markteinfьhrung S4 με κινητήρα V8, 344 hp

Ιούνιος 2003 Νέο κιβώτιο ταχυτήτων γενιά κλειστό για καλύτερη άνεση τη μετατόπιση

Ιανουάριος 2004 Σύστημα πλοήγησης με DVD με MMI που λειτουργούν, strцmungsgьnstige υαλοκαθαριστήρα Aero

Νοέμβριος 2004 Facelift, αναγνωρίσιμο από το groЯen ενός καρέ Kьhlergrill

Σεπ 2007 Εισαγωγή νέων A4