Μπορώ ακόμα να αγοράσω ένα ντίζελ;

Το ποσοστό έγκρισης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μειώνεται στο ένα τρίτο, οι εκπτώσεις ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ: Θα εξακολουθούμε να αγοράσει ένα ντίζελ; Εδώ είναι τα επιχειρήματα dafьr σαν αυτό.

online ψηφοφορία

«Αυτό που κάνει την οδήγηση Επισκόπηση επόμενης αυτοκίνητό σας;

Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ; Βενζίνη (και υβριδικά) Diesel (επίσης υβριδικό) Ηλεκτρικό / Άλλατο αποτέλεσμαοχήματα ντίζελ είναι ακόμα διαδεδομένη στη Γερμανία. Αλλά ο αριθμός τους μειώνεται. Επειδή η συζήτηση για το SchadstoffausstoЯ και την επικείμενη απαγόρευση οδήγησης wдchst σκεπτικισμό gegenьber την Selbstzьnder: Τον Οκτώβριο του 2017 σχεδόν το 18 τοις εκατό λιγότερο πετρέλαιο καταγράφηκαν σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα! Το ποσοστό του συνολικού αριθμού των ταξινομήσεων των περίπου 273.000 οχήματα τον Οκτώβριο είναι μέχρι 34,9 τοις εκατό. Πριν από ένα χρόνο ήταν ακόμα στο 44,2 τοις εκατό! Οι δύο πολιτικές Σύνοδο Κορυφής ντίζελ και τη βιομηχανία στις αρχές Αυγούστου, καθώς και με τις τοπικές αρχές αρχές του Σεπτέμβρη 2017 δεν βοήθησε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο Selbstzьnder. Θα πρέπει τώρα να πωλούν πετρέλαιο της, εφ 'όσον μπορείτε να θυμηθείτε; Ή μήπως είναι σοφό να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να αγοράσει ένα ντίζελ μόνο gьnstig προσφέρονται; AUTO BILD είναι ένα εργαλείο λήψης αποφάσεων.

Anfдnge: Γιατί το πετρέλαιο έπεσε σε ανυποληψία;
Περιβάλλον: Ποιες είναι οι επιπτώσεις του πετρελαίου;
απαγορεύσεις κυκλοφορίας και μπλε σήμα: Τι είναι όλα αυτά;
Umrьstung: Πώς να παρακάμψει kцnnen απαγορεύσεις;
Euro 6: Οι σύγχρονες ντίζελ καθαρό;
Κατανάλωση: βενζίνη και το ντίζελ σε σχέση
Τακούνι: Πώς αναπτύξει οι αριθμοί;
Τιμές: εκπτώσεις ντίζελ σε επίπεδα ρεκόρ
Αβεβαιότητα: Πώς κάνει ο πελάτης;
Στρατηγική: Πώς οι παραγωγοί να κάνω;
Φόρος: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των οδηγών ντίζελ;
Πετρέλαιο ή βενζίνη: Ποιο από τα δύο αξίζει περισσότερο;
Γνώμη / ADAC: Τι Diesel με ασφάλεια μπορώ να αγοράσω;

VW diesel Gate Νεκροταφείο της εξαπάτησης ντίζελ

Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;

Γιατί το πετρέλαιο έπεσε σε ανυποληψία;

Κύριος λόγος αποκαλύπτεται στο Σεπτέμβριο 2015 VW σκάνδαλο, στο οποίο τα επίπεδα εκπομπών εκατομμύρια παραποιήθηκαν σε βάρος του περιβάλλοντος και των πελατών. Εν τω μεταξύ, άλλοι κατασκευαστές όπως η Porsche ήταν ьberfьhrt, είναι επίσης ενάντια άλλες ύποπτες. Μιλάμε για "λογισμικό απάτης". "σπάσιμο συσκευές" και "εξαπατήσει πετρελαιοκινητήρες", VW κόστισε τη Affдre δισεκατομμύρια, η εικόνα του ντίζελ διατηρήθηκε beschдdigt. Η συζήτηση ενημερωθείτε για τα τοξικά οξείδια του αζώτου (NOx) και τις ενίοτε σημαντικές τρέχουσες ή kьnftiger πρότυπα Ьberschreitungen καθορίσει τώρα πολλά πρωτοσέλιδα.

AUTO BILD χρησιμοποιείται αναζήτησης αυτοκινήτων

Καυσαερίων δίλημμα: Το σχέδιο επτά σημείων του AUTO BILD
125 χρόνια Diesel: αισθήσεις με Selbstzьnder
Τεστ: Πόσο μακριά είναι ντίζελ εναλλακτικές λύσεις;
Όλα για το ντίζελ

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του πετρελαίου στο περιβάλλον;

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είδε και βλέπει την αμφιλεγόμενη τεχνολογία ως προφύλαξη χαμηλών εκπομπών CO2. Σύμφωνα με ένωση της βιομηχανίας VDA, ντίζελ είναι πιο αποδοτική και πιο ενεργητικός από τους κινητήρες βενζίνης hдtten μια hцheren κατά περίπου 15 τοις εκατό της αποδοτικότητας. Σύμφωνα καταναλώνεται μοντέλα diesel επίσης λιγότερο καύσιμο. Επειδή CO2 AusstoЯ hдngt σχετικά με την κατανάλωση, που προέρχονται από την εξάτμιση των αυτοκινήτων ντίζελ κάτω γραμμή μικρότερη του αερίου θερμοκηπίου - ακόμη και αν η περιεκτικότητα σε CO2 ανά λίτρο πετρελαίου ντίζελ είναι tatsдchlich hцher. Έκλεισε για ορισμένους εμπειρογνώμονες αυτοκινήτων, το "φιλικές προς το περιβάλλον ντίζελ" Ωστόσο, ένας μύθος, επειδή τα καύσιμα ντίζελ όταν καίγεται ακόμη λίγο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά λίτρο ausstoЯe από τη βενζίνη. Thomas Koch, επικεφαλής του Ινστιτούτου κλειστή για εμβολοφόρους κινητήρες κατά τη Karlsruhe Institute κλειστό για την τεχνολογία, λέει στη Μέση lдgen εκπομπές CO2 στο πετρέλαιο κατά 15 τοις εκατό χαμηλότερο από ό, τι για τη βενζίνη. ειδικά gesundheitsschдdliche οξείδια του αζώτου (ΝΟχ), το οποίο κυριαρχείται σήμερα από τις συζητήσεις - παρά τη χαμηλότερη κατανάλωση είναι περισσότερο ρύπων που παράγονται στη μηχανή diesel αλλά. Μπορείτε kцnnen σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος επίθεση Schleimhдute και fьhren βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και ερεθισμό των ματιών και beeintrдchtigen την καρδιά, την κυκλοφορία και τη λειτουργία των πνευμόνων.

Ποια φορολογικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα εγώ ως ντίζελ οδηγοί έχουν;

Οφέλη (ακόμη): Ακριβώς 18,41 σεντ ανά λίτρο καυσίμου (47,04 σεντ 65,45 σεντ gegenьber) πληρώνουν ντίζελ οδηγών κατά τον ανεφοδιασμό λιγότερη ενέργεια φόρου. Συνολικά, το καύσιμο είναι gьnstiger περίπου 20 λεπτά ανά λίτρο. Παρόλα αυτά, οι ψήφοι να καταργήσει το λεγόμενο προνόμιο ντίζελ αυξάνεται. Έτσι, η Grьnen έχουν κάνει την κατάργηση του προνομίου ντίζελ ως προϋπόθεση κλειστό για ένα mцgliche συμμετοχή της κυβέρνησης - αν το CDU και το FDP έλαβε tatsдchlich έξω είναι ακόμα ασαφής vцllig. Όμως, το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο (BRH) κάλεσε σε μια έκθεση για την οικονομική ανάπτυξη, ьberdenken φορολογία.

μειονεκτήματα: Dafьr είναι κλειστό για τα οχήματα των τελών κυκλοφορίας ντίζελ hцher κάτι, abhдngig από την κατηγορία εκπομπών και το έτος της πρώτης εγγραφής (πόσο ψηλά ο φόρος στο όχημά σας, μπορείτε kцnnen εδώ σε τρία στάδια υπολογισμό).

Τι είναι για την οδήγηση απαγορεύσεις και το μπλε σήμα σε αυτό;

αυτοκόλλητο εκπομπές Σχόλιο (2016): Βίντεο

Οδήγηση απαγόρευσης για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα

Πολλοί Stдdte έχουν kдmpfen λόγω των αναθυμιάσεων ντίζελ με υψηλά επίπεδα νιτρικού οξειδίου. Ειδικά στη Στουτγάρδη και Αμβούργο απειλούν ακολουθούν περιορισμούς στην οδήγηση, πιο GroЯstдdte kцnnten για την περιφρόνηση των ορίων της ΕΕ. Οι πολιτικοί σχεδόν όλων των χρωμάτων και του κλάδου που θέλουν να αποφύγουν. Ο κύριος λόγος για τον οποίο συνεδρίασε στις 2 Αυγούστου 2017. Αναμένεται σύνοδο κορυφής Diesel στο Βερολίνο. Ομοσπονδιακός Υπουργός Περιβάλλοντος Barbara Hendricks (SPD), καθώς και πολλές κρατικές πολιτικοί καλούν για ένα μπλε πλάκα να προσδιορίσει τους ισχυρισμούς καθαρά πετρελαιοκίνητα - θα πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για τους κινητήρες με εκπομπές καυσαερίων πρότυπο Euro 6 Ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Dobrindt (CSU) είναι πόσοι περισσότεροι πολιτικοί Ένωσης εναντίον της. Θα δείτε την εικόνα του κινητήρα ντίζελ από την εν λόγω MaЯnahme πιο gefдhrdet. να επηρεαστεί Οδήγηση απαγορεύσεις έως 13 εκατομμύρια kцnnten ντίζελ. Βενζίνη kцnnten πάρει το μπλε σήμα, λόγω των χαμηλότερων AusstoЯes NOx από 3 ευρώ Ωστόσο, με το καθήκον zukьnftigen φίλτρο σωματιδίων κλειστό για τη βενζίνη, οι όροι verschдrfen εδώ.

Πώς kцnnen Euro απαγορεύσεις 5 ντίζελ συμφωνία mцgliche;

Με Umrьstung. Σχετικά με το δρόμο, αλλά υπάρχει διαφωνία. Οι κατασκευαστές θέλουν να παρέχουν έως το τέλος του 2018 συνολικά 5,3 εκατομμύρια οχήματα με ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που ασχολείται με το στη διαχείριση του κινητήρα και ελέγχου εκπομπών. Έτσι, η ΝΟχ SchadstoffausstoЯ να μειωθεί κατά 25 έως 30 τοις εκατό. Mцgliche μειονεκτήματα είναι μια κατανάλωση erhцhter και μειωμένη απόδοση. Απέδειξε ότι δεν είναι. Πολλοί Umweltverbдnde, αλλά και ουδέτερο εμπειρογνώμονες της κυκλοφορίας αμφισβητούν επίσης το βαθμό της αποτελεσματικότητας ή να μην το κρατήσει κλειστό για αρκετή. Μια πιο αποτελεσματική, αλλά και πολύ πιο ακριβά MaЯnahme wдre την επισκευή του υλικού του κινητήρα. kдme Hierfьr ιδιαίτερα το λεγόμενο σύστημα SCR με Harnstofflцsung λόγω των οποίων nachtrдglicher εγκατάσταση wьrde κοστίσει περίπου 1.500 ευρώ. Το πώς ακριβώς λειτουργεί, θα δείτε στην gallery.

Diesel umrьsten έως 6 ευρώ: Πώς να

Diesel μετατροπή σε ευρώ 6: Πώς να'sDiesel μετατροπή σε ευρώ 6: Πώς να'sDiesel μετατροπή σε ευρώ 6: Πώς να's

Οι νέες Euro 6 diesel καθαρό;

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε στα τέλη του Απρίλη 2017 Euro 6 ντίζελ που entsprдchen επίσημα jьngsten εκπομπών πρότυπο, stieЯen οξείδια πολύ περισσότερο άζωτο από ό, τι θα έπρεπε. Το εργαστήριο όριο βρίσκεται στα 80 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόμετρο, στην καθημερινή ζωή, αλλά υπάρχουν και 507 - πάνω από έξι φορές περισσότερο. Στο πιο βρώμικο στις έρευνες Euro 5 ντίζελ ήταν με ένα ΝΟχ AusstoЯ των 906 χιλιοστόγραμμα, το Fьnffachen το όριο των 180 χιλιοστόγραμμα. Euro-4 ντίζελ, κλειστή για το οποίο θεωρείται ένα όριο 250 χιλιοστόγραμμα, φύσηξε 674 χιλιοστόγραμμα οξειδίων του αζώτου ανά χιλιόμετρο στον αέρα. Οι κατασκευαστές ανέφεραν την Vorwьrfe Επιστροφή και επισήμανε στους υπάρχοντες νόμους και κανονισμούς αναγνώρισης, καθώς και την προβληματική συγκρισιμότητα των δοκιμών στο εργαστήριο και στο StraЯe.

Αγορά Diesel: τα υπέρ και τα κατά

Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;Το πρόβλημα εντοπίζεται, τα μικρά εργαστηριακές δοκιμές aussagekrдftigen (NEDC) θα ergдnzt σύντομα στην Ευρώπη με πιο ρεαλιστικές Prьfverfahren. Από το Σεπτέμβριο 2017 StraЯentests οξειδίων του αζώτου (τεστ RDE = πραγματικό εκπομπής οδήγησης) υποχρεωτικά κλειστές για την έγκριση των νέων μοντέλων, ένα χρόνο spдter στη συνέχεια έκλεισε για όλα τα νέα αυτοκίνητα. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει κλειστό για πολλά χρόνια groЯzьgige οι αποκλίσεις επιτρέπονται. CO2 AusstoЯ μετριέται σε νέα μοντέλα αυτοκινήτων από το Σεπτέμβριο με το συμφωνηθέν σε διαδικασία επίπεδο WLTP του ΟΗΕ. Ένα χρόνο spдter την Einfьhrung εξής κλειστή για όλα τα νέα αυτοκίνητα.Όλα για τα πρότυπα εκπομπών

Είναι Diesel verbrauchsдrmer από τη βενζίνη;

Diesel καταναλώνουν περίπου 15 έως 20 τοις εκατό λιγότερο καύσιμο από τη βενζίνη. Ωστόσο, η ενεργειακή πυκνότητα του ντίζελ είναι επίσης hцher, ανάλογα με το ποια είναι γνωστό από τη διατήρηση του σχολείου ενέργειας. Επιπλέον, η περιβαλλοντική ενίσχυση επέκρινε την τεχνική mцgliche πλεονέκτημα κατανάλωση ντίζελ θα ьberkompensiert το υψηλό βάρος σε SUV της ζήτησης. Επιπλέον, η παραγωγή των κινητήρων ντίζελ που καταναλώνουν, entstьnden επίσης μειονεκτήματα CO2 ήταν. Ειδικά σύγχρονους κινητήρες βενζίνης είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι frьher, χάρη στη λεγόμενη πλήρη υβρίδια, οπότε τα αυτοκίνητα που kцnnen οδηγούν τόσο την καύση και τον ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο, αυτή η hдtten γυρίσει kдmpfen με τις εκπομπές σωματιδίων, η Καρλσρούη σεφ εμπειρογνώμονας κινητήρα προειδοποιεί.

Πώς αναπτύξει τις πωλήσεις;

Η Γερμανία ήταν η απόλυτη γης ντίζελ έως το 2016: Πέρυσι, σχεδόν όλα τα ταξινομούνται για πρώτη φορά το αυτοκίνητο ήταν ένα Selbstzьnder. Η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις εκπομπές και απαγόρευση οδήγησης, ωστόσο, έχει gefьhrt σε μια δραματική απώλεια των πωλήσεων - σε Οκτώβριο του 2017 ήταν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας (KBA), μόνο 34,9 τοις εκατό του συνόλου των 272.855 αυτοκινήτων νέας ταξινόμησης ντίζελ, σχεδόν δέκα τοις εκατό λιγότερο από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα. Βενζίνη, ωστόσο, είναι πιο δημοφιλής από ποτέ, το μερίδιό τους των νέων εγγραφών ανήλθε σε Οκτ 2017 από ένα επιβλητικό 18,8 έως 60,9 τοις εκατό. Ωστόσο, αυξήθηκε απότομα και πάλι, ο αριθμός των οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων: Τα υβριδικά αυτοκίνητα, αυξήθηκε κατά 67,8 τοις εκατό (8.410 αυτοκίνητα), σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από 86,8 (2.180 αυτοκίνητα), σχετικά με flьssiggasbetriebenen και φυσικού αυτοκίνητα αέριο ήταν είναι 24,6 και 34,8 τοις εκατό. Συνολικά, ο αριθμός των αυτοκινήτων νέας ταξινόμησης ήταν 3,9 τοις εκατό ενημερωμένοι σχετικά με το προηγούμενο έτος.

Τι γίνεται με τις τιμές και τις εκπτώσεις;

Ότι το ταξίδι ντίζελ;

Οι μειώσεις ντίζελ-ρυθμό, να πάρει τις εκπτώσεις. Schnдppchenjдger kцnnten πάρουν τα χρήματά τους.

Το πετρέλαιο Abwrackprдmie κλειστό για παλαιότερα οχήματα έχει οδηγήσει το επίπεδο των εκπτώσεων στη Γερμανία σε επίπεδα ρεκόρ. HeiЯt κλειστό για εκείνους που θέλουν να αγοράσουν ένα ντίζελ: Σήμερα Schnдppchen πρόκειται να γίνουν. Ο δείκτης έκπτωση του Κέντρου Ερευνών για την αυτοκινητοβιομηχανία (CAR) έδειξε Σεπ, 2017 152 σημεία μια ιστορική Hцchstwert, υπήρχαν λιγότερες από 635 προσφορές των κατασκευαστών. Σύμφωνα με την ανάλυση του παραδείγματος CAR, υπάρχει ένα Audi A4 Avant με Umweltprдmie με 40 τοις εκατό έκπτωση κλειστό για 20.382 ευρώ, ένα Skoda Octavia προς 9386 ευρώ (46% έκπτωση) ή τον Κόλπο του λιγότερο από 10.000 ευρώ - 44 τοις εκατό έκπτωση. Οι zusдtzlichen ενέργειες εξαντληθεί το σύνολο σχεδόν το τέλος του έτους, έτσι ώστε το επίπεδο της έκπτωσης 2.018 dьrfte και πάλι να πέσει σημαντικά. Ωστόσο, η αγορά έκλεισε για τα ντιζελοκίνητα οχήματα από CAR-πληροφοριών είναι τόσο έξω από παλαβό που είχε dьrfte μόλις ανακάμψει και πάλι vollstдndig.

Σε μια έρευνα της Deutsche Automobil Treuhand (DAT) το καλοκαίρι του 2017, το 58 τοις εκατό των Hдndler είχε αναφέρεται διαφορετικά μεταχειρισμένα ьblich ντίζελ προς πώληση με εκπτώσεις ως hцheren. Νέα αυτοκίνητα 36 τοις εκατό καταφύγει σε αυτό σημαίνει. Μειονέκτημα κλειστή για τους ιδιοκτήτες: Ακόμα και κατά την αγορά Selbstzьndern την παράσταση Autohдuser Σύμφωνα με έρευνα προσεκτικοί. 65 τοις εκατό τα πάρετε μόνο σε χαμηλότερες τιμές στην πληρωμή. Και η υπολειμματική αξία είναι το πρόβλημα: Σύμφωνα με την ανάλυση πετρελαιοκίνητα οχήματα έχουν τρία χρόνια μείον την υπολειμματική αξία της τιμής καταλόγου από τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες με 55,4 τοις εκατό (56,4 τοις εκατό). Σύμφωνα Dat ντίζελ αξιολόγησης έχουν 94 μέρες τώρα lдngere σημαντικά μέση διάρκεια ζωής σε Hдndlern από τη βενζίνη (82 ημέρες).

Πώς οι πελάτες αντιδρούν;

Σκεπτικισμός wдchst όλο και περισσότερο. Η bestдtigte μέσα Ιουλ 2017 reprдsentative έρευνα AutoScout24 στις γερμανόφωνες χώρες με σαφώς 1.000 άτομα. Κατά συνέπεια, περίπου το 60 τοις εκατό των οδηγών που συμμετείχαν στην έρευνα σήμερα κάνουν σκέψεις γύρω από το σκάνδαλο της εξάτμισης και τη συζήτηση των περιορισμών οδήγησης. Από τους κατόχους των οχημάτων ντίζελ είναι τόσο υψηλή όσο τα δύο τρίτα (67 τοις εκατό). 28 τοις εκατό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων δήλωσαν ότι έχουν enttдuscht από τους κατασκευαστές, οι τιμές εκπομπών έχουν παραποιηθεί. Μόνο το 15 τοις εκατό των ερωτηθέντων wьrden κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου είναι το πρώτο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο για να κοιτάξουμε γύρω μας. Ακόμη και κάτω οι σημερινοί ιδιοκτήτες diesel είναι μόλις πάνω από το ένα τρίτο (38 τοις εκατό). 18 τοις εκατό από αυτούς ьberlegen σήμερα τα οχήματά τους για να πουλήσουν.

Πώς έκανε τον κατασκευαστή;

Διαφορετικές. Ως ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων groЯer, η Volvo διώχνει λόγω της αύξησης του κόστους των εκπομπών από πετρέλαιο. VW έχει δεσμευτεί για πετρέλαιο, αλλά επένδυσε εννέα δισεκατομμύρια ευρώ τρεις φορές περισσότερα χρήματα σε εναλλακτικές μονάδες. Ο Όμιλος lдutet και για μικρά μοντέλα αντίο στο πετρέλαιο μία: Η θυγατρική της VW Skoda θα προσφέρει πλέον το subcompact Fabia από το 2018 με πετρελαιοκινητήρα. Επίσης κλείσει για το all-νέα γενιά Fabia nдchste παρέχεται όχι περισσότερο πετρέλαιο. Παρά το γεγονός ότι η Daimler θέλει να διατηρήσει το πετρέλαιο, αλλά αναμένει σχεδόν το ένα τέταρτο της μπαταρίας ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις πωλήσεις από το 2025. στρατηγική της Audi είναι αυτή τη φορά από το ένα τρίτο ηλεκτρικά και τα δύο τρίτα Nitro πριν - δηλαδή τη βενζίνη, το ντίζελ και το φυσικό αέριο. το αφεντικό της BMW Harald Krьger θεωρεί, ωστόσο: "Τίποτα δεν δείχνει σε θάνατο του ντίζελ. Η Clean Diesel έχει ακόμα πολύ μέλλον μπροστά του." Η Toyota έχει ήδη Lдngerem με εναλλακτικά καύσιμα, υβριδικά πρωτοπόρος είναι ένα από τα κερδοσκόπων groЯen στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου. Σχετικά όλοι οι κατασκευαστές αιωρείται το στόχο της ΕΕ, μετά το 2021, η FlottenausstoЯ μπορεί να είναι τόσο χαμηλά όσο 95 g CO2 / km ανά όχημα που πωλείται. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος υψηλών προστίμων.

Ποια παραλλαγή αξίζει περισσότερο, ντίζελ ή βενζίνη;

Ότι το ταξίδι ντίζελ;

Το πλεονέκτημα τιμής του ντίζελ κατά τον ανεφοδιασμό betrдgt ανά λίτρο ακόμα περίπου 20 σεντς gegenьber βενζίνη E10.

Η lдsst δεν κάνει σαρωτικές δηλώσεις. Σε γενικές γραμμές, το πλεονέκτημα της τιμής των οχημάτων ντίζελ πιο κοντά στην groЯvolumigen επηρεάσει και να κλείσει για τους συχνούς ταξιδιώτες, συνήθως από 20.000 χιλιόμετρα ετησίως. Η ADAC έχει κάνει σε Frьhjahr 2017 groЯ εφαρμόζεται κόστος σε σύγκριση με πάνω από 1.600 οχήματα. Επίσης AUTO BILD στις αρχές του 2017 σε μια δοκιμή δύο μέρη συνολικά ζεύγη ντίζελ 19 βενζίνης ελεγχθεί (Μέρος 1 και Μέρος 2 με κόστος εδώ /) καθορίζεται και μια πραγματική head-to-head αγώνα. Ένα χρόνο νωρίτερα - λίγο μετά την έναρξη του σκανδάλου ντίζελ - πήρε τα δοκιμαστές ήδη 32 αυτοκίνητα κάτω από το μικροσκόπιο (με κόστος).

Τι Diesel μπορώ με ασφάλεια να αγοράσω;

Δεν είναι πολλά. Η ADAC είναι η απάντηση στην κλίμακα του groЯ "Eco test" 2017 όπου οι μετρήσεις για την Abgasprьfstand από πραγματικές StraЯenmessungen (RDE, η Ρεάλ εκπομπής οδήγησης) ήταν ergдnzt. Το Automobile Club δεν rдt grundsдtzlich για το ντίζελ. Οι πιθανοί αγοραστές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το νέο αυτοκίνητο έχει επίσης σε πραγματικές εκπομπές οξειδίων λειτουργία χαμηλής του αζώτου (NOx). "Αυτό είναι σύμφωνο με το Σεπτέμβριο κλειστό για νέα μοντέλα που προβλέπει νέα ευρω-6d-TEMP-πρότυπο ή το ευρώ από το 2020 gьltigen-6d-νόρμα της υπόθεσης"Λέει ένας εκπρόσωπος της ADAC. Η Ομοσπονδία των Οργανώσεων Καταναλωτών μπορεί, όμως, το πετρέλαιο σήμερα "Δεν προτείνουμε σήμερα με καθαρή συνείδηση"Είπε ένας εκπρόσωπος - επειδή υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Αγορά Diesel: τα υπέρ και τα κατά

Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;Αγορά Diesel: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα - Μπορώ να αγοράσω ένα ντίζελ;

(Με υλικό από DPA)