G-Class στην αμερικανική

Το νέο Grand Cherokee, Jeep θέλει anknьpfen επιτυχίες του παρελθόντος. Το νέο μοντέλο προορίζεται ως ένα αθλητικό glдnzen StraЯen-roader.

Με την επιστροφή της νέας τεχνολογίας στην κορυφή

Είχε γίνει ένα μικρό ήσυχο γύρω από το Jeep Grand Cherokee. Ως μια μεγάλη-Grand Cherokee με την εσωτερική ZJ Typkьrzel είχε angefьhrt την κατηγορία των σπορ, αλλά gelдndefдhigen off-roader στη Γερμανία από το 1992: Ήταν με τη μηχανή του groЯen V8 στο συμπαγές σώμα της πρώτης Gelдndewagen, το 200 χλμ / ώρα μάρκα κατάφερε. Αλλά με την επιτυχία της νέας γενιάς SUV M-Class, X5 τζιπ ήταν να μείνουν πίσω. Ακόμη και η δεύτερη γενιά (WJ) 1999 είχε kцnnen дndern τίποτα.

Πιο προφανές είχε γίνει σε σχέση με το σύγχρονο ευρωπαϊκό SUV ιδιαίτερα daЯ ένα πλαίσιο με δύο άκαμπτες άξονες δεν μπορούν να προσφέρουν αθλητικό χειρισμό καμπύλη και μια άνετη οδηγική άνεση ταυτόχρονα σε ψηφοφορία sorgfдltigster. αρκετό για να αναπτύξει ένα εντελώς νέο πλαίσιο κλειστή για το διάδοχο λόγο.

Πίσω έμεινε εκεί ενώ σε ένα άκαμπτο άξονα - αν μη τι άλλο από Marketinggrьnden: Ένα τζιπ με Einzelradaufhдngung γύρω wдre κλειστό για τους τακτικούς πελάτες ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Παρ 'όλα αυτά, ο άξονας αυτός είναι ένα νέο σχεδιασμό. Η Seitenfьhrung αφορούσε ένα ιδιαίτερα μεγάλο μπαρ κομμάτι, αντί να χρησιμοποιούνται σε Vorgдnger κεντρική ψαλίδια Lдngsfьhrung οι τέσσερις άνιση Lдngslenker.

Πολλά νέα είναι η Aufhдngung η Vorderrдder. Θα gefьhrt τώρα ξεχωριστά σε δύο ψαλίδια - οπότε δεν υπάρχει ασταθής αναστολή Gelдnde McPherson που χρησιμοποιείται. Η κατασκευή είναι σε αντίθεση με την μικρή Jeep Cherokee? υπόσχεται μια από μασίφ StahlguЯ κάτω ψαλίδια και ισχυρή κοινή ρύθμιση καλή προστασία από τον τύπο Απώλεια στην Gelдnde.

Quadra-Drive II ьberzeugt στην Gelдnde

Gдnzlich νέο έδαφος Jeep ακόμα και κατά την οδήγηση. Αντί για υδραυλικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη κλειστή για τον μπροστινό άξονα του νέου Grand Cherokee έχει ένα άλλο κεντρικό διαφορικό με ελαφρώς πίσω βαρύ κατανομή της δύναμης. Με την περιστροφή επί ενός άξονα αποτρέπει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο φρένο πολλαπλών δίσκων που μπορεί να μπλοκάρει έως και 100 τοις εκατό το κεντρικό διαφορικό, дhnlich ως το νέο M-Class και τα νέα μοντέλα Land Rover. Την ίδια αρχή λειτουργεί αυτόματα κλειδαριές έρχονται σε δύο διαφορικά άξονα χρησιμοποιούνται. Αυτό που ορίζονται από τζιπ και το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Drive II, όλες οι εκδόσεις της Γερμανίας serienmдЯig, μόνο με τον πιο φθηνό μοντέλο, το 4,7 V8 Λαρέντο, η Achssperren κοστίζουν 870 ευρώ επιπλέον.

Σε Gelдndeeinsatz το νέο σύστημα λειτουργεί πολύ ьberzeugend. Ακόμα κι αν μόνο ο ένας τροχός έχει πρόσφυση, η Jeep wьhlt μπροστά κοφτά. Μία περαιτέρω βελτίωση gegenьber η Vorgдnger και ήδη εκκρεμή αποτελεσματική Quadra-Drive της με υδραυλική λειτουργία Achssperren δύσκολα spьrbar.

Dafьr vertrдgt σε αντίθεση με το προηγούμενο σύστημα, ο νέος Quadra-Drive II με βοηθητικά συστήματα ηλεκτρονικής ευστάθειας, επειδή η λειτουργία κλειδώματος μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου δύναμη auЯer. Έτσι, η εγκατάσταση του ESP ήταν mцglich στο νέο μοντέλο. Fьrs Gelдnde το lдЯt να απενεργοποιηθεί, έτσι ώστε η δυσκίνητη υπάρχει παρέμβαση του κινητήρα είναι απενεργοποιημένη.

Turbo Diesel από την M-Class

Σε όλες τις αρετές στο Gelдnde - η Jeep εστίαση έχει τοποθετηθεί στη βελτίωση της StraЯeneigenschaften το νέο μοντέλο. Και τα κατάφεραν. Επειδή το μπροστινό Einzelradaufhдngung επέτρεψε την εγκατάσταση ενός ράφι και το γρανάζι του συστήματος διεύθυνσης με μεταβλητή προοδευτική Ьbersetzung, το Grand Cherokee μια κατηγορία κατευθύνει πιο ακριβή από ό, τι το Vorgдnger και περιβάλλεται γωνίες ταχύτητα πολύ πιο σπορ. είναι στην ευχάριστη θέση KomfortbewuЯte το βρείτε, daЯ αλλά η αναστολή ήταν καλύτερα: Το κλειστό για την Ευρώπη ισχυρότερη Dдmpfer καταπιεί χτυπήματα αποτελεσματική. η befьrchtete "αθλητισμός" Hдrte γλιτώσει ένα.

Ολοκαίνουργια είναι οι κινητήρες. Η Γερμανία έκλεισε σίγουρα το πιο ενδιαφέρον είναι το πετρέλαιο. Κάτω από το καπό του 3.0 CRD το νέο V6 turbo diesel της Mercedes-Benz λειτουργεί κατ 'αρχήν τον ίδιο κινητήρα όπως και στην νέα M-Class. Αλλά wдhrend την ML, το νέο επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic, muЯ τζιπ ένα genьgen Fьnfgangautomat (και Mercedes). Και το κάνει.

Το ντίζελ τραβά από το 1500 περιηγήσεις απαλά αλλά nachdrьcklich και προσφέρει ένα αρκετά ευρύ φάσμα στροφών να πάρει μαζί μια χαρά με τα βήματα ταχύτητα fьnf. Οι αυτόματες εργασίες που αποστέλλονται μαζί με τον κινητήρα. Έτσι, υπάρχει η εντύπωση souverдner ισχύ 218 hp common-rail V6 φέρνει το τζιπ στη ζωή και καλλιεργούνται vorwдrts - πολύ καλύτερα από ό, τι στην Vorgдnger.

Η Stдrkste η φυλή: 5.7 Hemi

Παρά το γεγονός ότι η "μικρό" 4.7-λίτρων V8 κινητήρα βενζίνης με τιμές που ξεκινούν από 39.900 ευρώ πραγματικά μια παροχή gьnstiges και με 231 hp είναι τίποτα αλλά αδύναμη στο στήθος. Αλλά πολλοί που δεν το έχουν "vernьnftigen" Πάρτε πετρέλαιο θα πέσει μάλλον κατ 'ευθείαν στο stдrksten κινητήρα της σειράς: το 5,7-λίτρων Hemi V8 groЯen. Η οποία παρέχει κλειστό για διακριτική αλλά καλό ήχο V8 και εκείνων που σωματώδης ώθηση πώς ακριβώς ακόμα τον πάρει μόνο groЯe βενζίνη - από το κράτος, χωρίς turbo lag, χωρίς το βήμα Zeitverzцgerung στο πεντάλ.

Το ψευδώνυμο Hemi προέρχεται από την halbkugelfцrmigen Brennrдumen καθώς έχουν ιδιαίτερα σπορ κινητήρες V8 του Ομίλου Chrysler από την δεκαετία του '50. Δεδομένου ότι η πρώτη Gelдndewagen το Grand Cherokee Hemi έχει μια αυτόματη απενεργοποίηση κύλινδρο, που περιγράφεται από Jeep ως μεταβλητή μετατόπιση: Σε χαμηλές απαιτήσεις ισχύος του καυσίμου-αποτελεσματική εργασία 5.7-λίτρων καθώς groЯer 2.8 λίτρα τετρακύλινδρο - η οποία, ωστόσο, τέσσερις "νεκρός" Κύλινδρος σέρνει.

Διαθέσιμο Hemi είναι μόνο σε σχέση με τον εξοπλισμό υψηλής ποιότητας Limited, η καθαρή πρόσθετη τιμή betrдgt 6900 ευρώ και 9900 ευρώ gegenьber το 4.7 V8 gegenьber το ντίζελ. Η τιμή Verhдltnis είναι το Hemi V8, αλλά καλύτερα: Ένα PS εδώ κοστίζει μόνο 165,64 ευρώ (Diesel: 216 ευρώ)

Χώρος και τεχνικά δεδομένα

Spьrbare, αλλά δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην phдnomenalen χώρο. Αν αυξηθεί κατά 139 χιλιοστά σε μεταξόνιο από 90 στο Gesamtlдnge, το Grand Cherokee δεν είναι πραγματικά groЯes αυτοκίνητο. Η Platzverhдltnisse είναι - εκτός από το grцЯeren, πιο εύχρηστο κορμό - στο επίπεδο της BMW X5, ένα Stьck είναι από την M-Class MaЯen. Αλλά μια τεράστια οικογένεια τεσσάρων Γουίλερ του Grand Cherokee υποτίθεται ότι δεν είναι: Dafьr προέρχεται από το 2006, η gerдumige διοικητής τζιπ.