Ένα ακανθώδες μονοπάτι για Ορλάντο

"Όλα σχεδόν τέλεια", Και στάθηκε στην αρχή του ημερολογίου ταξιδίου. Αλλά 100.000 χιλιομέτρων με το Chevrolet Orlando δεν είναι έτσι.

Ακίνητα: Το Ορλάντο είναι η τελευταία! Το τελευταίο μοντέλο της Chevrolet στο τεστ αντοχής AUTO BILD καθώς η μάρκα θα διαρκέσει μέχρι το 2016 από την Ευρώπη Επιστροφή και κάνει GM θυγατρική της Opel με τον τρόπο. Αλλά κανένα από τα weiЯ ακόμη και όταν το Ορλάντο έρχεται στο γραφείο το 2011 για να befцrdern κατασκευαστές κομμάτι της λεπίδας. Βλέπει σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γερμανίας, βουίζει ενημερωμένοι σχετικά με niederlдndische αυτοκινητόδρομους και βουίζει ενημερωθεί για λακκούβες rumдnische. Οι χιλιόμετρα ενοχλητικό ότι μπορεί με την πρώτη ματιά πολύ καλό, οι Κορεάτες με το λογότυπο Ami στην πλώρη. Σε μεγάλες αποστάσεις, οι περισσότεροι συνάδελφοί στο Ορλάντο fьhlen και την πιστοποίηση των επταθέσιο άνετα καθίσματα, άφθονο χώρο και μια διακριτική Arbeitsgerдusch 163-ιπποδύναμη diesel της. Αλλά μόλις η πίστα είναι furchiger που дrgern βρίσκεται περίπου ένα hдssliche Schwдche του χώρου του οχήματος.Περισσότερες πληροφορίες: Η πλήρης διάρκεια της δοκιμής κατάταξη

Το van είναι αγροίκος πλευρά της

Chevrolet Orlando

Το Chevrolet Orlando παράγεται σε sьdkoreanischen Gunsan.

"Polterfahrwerk"Η λέξη τρέχει σαν κόκκινη κλωστή μέσα από το ημερολόγιο. "ενοχλητικό αιώνια χορό, κουνώντας, γουργουρητό, γουργουρητό", Resьmiert editor Joachim Staat. Και δεν είναι μόνος του, όπως πολλοί χρήστες Chevy stцren στις αγροίκος πλευρές των Κορέας φορτηγά. Αυτό ξεκινά με την σβήσουν τα φώτα και Anfahrschwдche της Chevrolet: Πρώτον, δεν έρχονται ακριβώς έξω από το σταυρό, τότε stьrmt προς τα εμπρός σαν τίποτα καλό πόδια - ακόμα και με μέτριο ρυθμό - ανήμποροι Vorderrдdern και τραβά πάνω στο τιμόνι. Ειδικά σε υγρή StraЯe αυτό δεν είναι SpaЯ. Και στο εκδοτικό γραφείο του Αμβούργου StraЯen είναι σπάνιες ξηρά. Είναι, επίσης, drauЯen ακόμα κρύα, δείχνει μια άλλη Schwдche της Dauerlдufers: Δεν έχει ζεσταθεί πολύ το εσωτερικό. "Στην Κορέα, που μάλλον θα ποτέ κρύο;"Ζητεί συντάκτη Lars Busemann στο ημερολόγιο του πλοίου, και ο συνάδελφός Matthias Moetsch αμφιβάλλει για το αν το αυτοκίνητο έχει ьberhaupt θέρμανσης.

Η τεχνολογία του Opel Zafira Tourer

μέτρα Καμιά φορά, από ένα μέλος του τμήματος δοκιμών: Ο κλιματισμός του Ορλάντο έχει να ζεσταθεί στη διαπασών για να εξασφαλίσει θερμοκρασία δωματίου 21 μοιρών. Κάθε δωμάτιο της εστίας πρέπει να wдrmer σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όπως σκουπίζει συντάκτη Frank B. Meyer σε 300 χιλιομέτρων Tour stдndig τα θολωμένο παράθυρα καθαρά και αναφέρονται ενοχλημένος "ότι το κουμπί ανακύκλωσης πραγματικά δεν ήταν το πατημένο", Αλλά και μέσα από διαφανές γυαλί Meyer δεν wьrde δούμε πάρα πολύ, γιατί πολύ αδύναμο και τον κλιματισμό είναι οι προβολείς. "Ριγέ φωτισμό, τα σκοτεινά σημεία, πολλές αδέσποτο φως"Λέει ο Manfred tester Klangwald - και έτσι ενώνει τις τάξεις των συντακτών ενός, όπου ο Orlando εμφανίζεται μπαγιάτικο. Εδώ, η GM-Raumkreuzer η τεχνική βάση αφηγείται την τρέχουσα Opel Zafira Tourer - επίσης lдuft σε τεστ αντοχής AUTO BILD, αλλά με κανένα από τα fдllt Chevy Schwдchen καθεξής.επισκευές
απόσταση σε μίλιαεπισκευήδικαστικά έξοδα
19549 χιλιόμετραΚατά τη διάρκεια της συντήρησης αναπροσαρμόζεται βαλβίδες ελέγχου του συστήματος θέρμανσης.- (Εγγύηση)
48327 χιλιόμετραΜεσαία σκάλα αριστερά και οι δύο λαμπτήρες δείκτες αντικατασταθεί.32,45 ευρώ
49283 χιλιόμετραΒουτηγμένα λαμπτήρα διασταύρωσης αντικαθίσταται δεξιά.25,51 ευρώ
50794 χιλιόμετρααντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια εξωτερικούς καθρέπτες χωρίς συντήρηση αριστερά.- (Εγγύηση)
Εμπρόσθια τακάκια αντικατασταθεί.188,51 ευρώ
Πίσω τακάκια φρένων αντικατασταθούν.192,54 ευρώ
CV Boot του δικαιώματος άξονα κίνησης αντικατασταθεί επειδή ρωγμές και διαρροή γράσου.- (Εγγύηση)
71445 χιλιόμετραανταλλάσσονται ελαττωματικό διακόπτη για την πίσω πόρτα.- (Εγγύηση)
91087 χιλιόμετραεπισκευαστεί αριστερή πλευρά φώτα.12.20 ευρώ
101.345 χιλιομέτρωντακάκια φρένων ανανεώθηκε πλήρως.327,72 ευρώ
Αυτόματη λάδι μετάδοσης.354,14 ευρώ
Σίγουρα, είναι και πάλι για τα χρήματα. Chevrolet σε αυτό το φλερτ της χώρας με τους πελάτες να επηρεάσουν τις τιμές που kцnnen στο πιο ακριβό Opel δεν έχει την πολυτέλεια ή θέλουν. Tatsдchlich προσφέρει το Ορλάντο κλειστό για 26.530 ευρώ πολύ fьrs αυτοκίνητο χρήματα: Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ένα Anhдngekupplung και μεταλλικό χρώμα έχουν ήδη περιλαμβάνονται στον υπολογισμό. Αλλά δεν έχει αυτό που πολλοί οδηγοί μεγάλων αποστάσεων wьnschen ανυπόμονα: Navi, θερμαινόμενα καθίσματα και cruise control. Ο έλεγχος της ταχύτητας υπάρχει κατά την έναρξη της δοκιμής το φθινόπωρο του 2011, μόνο περίπου 1.500 ευρώ επιπλέον στην hцchsten LTZ εξοπλισμό. Τόσο μεγάλο μέρος για την αποθήκευση. Σταματήστε, ένα ακόμη: Ακόμη και η υποτίμηση του χώρου γίγαντα fдllt με ενημέρωσε περίπου 15.000 ευρώ από ьppig. Έτσι, η Κορέα-Ami kцnnte τουλάχιστον να είναι ένα μυστικό μεταξύ των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - αν wдre βόμβα στερεό. Αλλά δεν είναι, έτσι ώστε να φτάσει τον αριθμό 70 της αντοχής κατάταξης της δοκιμής μας. Ακόμη και σε περίπου 50000 χιλιομέτρων πρέπει να αντικατασταθεί ένα σπασμένο αυτοκίνητο χιτώνιο άξονα. Και milage 71.000 η πόρτα του χώρου αποσκευών δεν ισχύει πλέον, επειδή ο διακόπτης πίεσης αποτυγχάνει.Αξιοπιστία Αξιολόγηση *
Το όχημα δεν μπορεί να κινηθεί0 χ 10 πόντους
Απρογραμμάτιστη κατάστημα επισκευής2 χ 5 πόντους
Ελαττωματικά λειτουργικά τμήματα1 x 3 πόντους
μικρές ατέλειες10 x 1 σημείο
σημείωση3
* Για κάθε ελάττωμα το όχημα δοκιμής συσσωρευμένη βαθμούς ποινής. Τα λιγότερα σημεία στο τέλος είναι στο λογαριασμό, τόσο καλύτερη είναι η τοποθέτηση σε μακροπρόθεσμη κατάταξη της δοκιμής.
Ακόμη χειρότερα: Στην τελική αποσύνθεση δείχνει ότι η εξατάχυτο αυτόματο έχει υποστεί σε μεγάλο βαθμό. άφθονα τριβή συμμορφώνεται με το μαγνήτη στη μετάδοση και erklдrt γιατί οι συνάδελφοί πρώτη διαμαρτύρονται για την Χιλιόμετρα 40.000 ενημερωθεί για το μάδημα του ηλεκτρικού πίνακα. Καλύτερα το σύμπτωμα δεν είναι, λίγο πριν από το τέλος της δοκιμής προσπαθεί το εργαστήριο με φρέσκο ​​Getriebeцl κλειστό για 354 ευρώ. Μάταια. Chevrolet φαίνεται να γνωρίζουν το πρόβλημα και συνέστησε με βαριά φορτωμένα οχήματα να Getriebeцlwechsel ήδη σε 75.000 αντί 150.000 χιλιομέτρων. Είτε τα ορατά κακοποιημένες δίσκων του συμπλέκτη wьrden τόσο καιρό διαρκεί; Αμφίβολα. Η ντροπή της αποτυχίας του κιβωτίου ταχυτήτων είναι σε καμία περίπτωση αποθηκεύει το Chevy. Αυτό το τελευταίο αντίο GruЯ τώρα wдre πραγματικά το τελευταίο.

Όλες οι εικόνες για τον έλεγχο και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη διερεύνηση της abschlieЯenden Ορλάντο δείτε στο gallery. Το ενιαίο, πλήρες άρθρο με όλα τα στοιχεία και τους πίνακες είναι σε απευθείας σύνδεση άρθρο αρχείο ως PDF κατεβάσετε.

100.000 χιλιόμετρα με το Chevrolet Orlando

Chevrolet Orlando: τεστ αντοχής - ένα ακανθώδες μονοπάτι κλειστές για ΟρλάντοChevrolet Orlando: τεστ αντοχής - ένα ακανθώδες μονοπάτι κλειστές για ΟρλάντοChevrolet Orlando: τεστ αντοχής - ένα ακανθώδες μονοπάτι κλειστές για Ορλάντο

τεστ αντοχής Chevrolet Orlando

τεστ αντοχής Chevrolet Orlando

Το πλήρες άρθρο είναι διαθέσιμο στο online αρχείο θέμα μας αμέσως. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την αρχική διάταξη φυλλαδίου ως έγγραφο PDF.
Chevrolet Orlando LT + 2.0 TD

δημοσιεύουμε:

03/03/2014

Τιμή:

2.00 Ђ