Μικρό κακό θηρίο

Αμέσως Nissan προσφέρει το μικρό crossover Juke Nismo RS ως. Είτε η κορυφαία έκδοση hдlt ποιο είναι το όνομα Nismo υποσχέσεις της Fahrbericht klдrt.

Μικρό crossover με άφθονο ατμό είναι σπάνιες, τα νέα Nissan Juke Nismo RS είναι ένα εξωτικό αυτοκίνητο. Σε σύγκριση με Vorgдnger ονομάζεται Juke Nismo, η ανανεωμένη κορυφαία trдgt έκδοση τώρα ένα RS-Kьrzel - είναι κλειστό για "Racing Αθλητισμός", Οι φιλοδοξίες αγωνιστικά στηρίζουν τους μηχανικούς, όχι μόνο με stдrkeren κινητήρα 18 ίππων, ο οποίος έρχεται τώρα σε 218 hp. Έκλεισε για περισσότερες FahrspaЯ μια μηχανική κλειδαριά στον εμπρός άξονα για να παρέχουν αμέσως. Υπάρχει επίσης φρέσκα μπροστά με μια νέα μάσκα και να μετατρέψει τα σήματα, τα οποία μεταφέρουν και τις εκδόσεις περισσότερες αστικές Juke από το λίφτινγκ. Οι groЯen 18-ιντσών ζάντες σε σχεδίαση διπλών ακτίνων και τα σπορ εφαρμογές Nismo, όπως Schьrzen, διαχύτη και τα κόκκινα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, γνωρίζουμε ήδη από Vorgдnger.Νέα μηχανή: Έτσι fдhrt το stдrkste Nissan Qashqai

Ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης κλειστό για ταχεία καμπύλες LandstraЯen

Nissan Juke Nismo RS

Οι Juke Nismo RS relents ακανόνιστα. Η gefдllt ιδιαίτερα στην πόλη και στο LandstraЯe.

Πατώντας το κόκκινο κουμπί έναρξης: Η 1.6-λίτρων turbo κούτσουρα ευχάριστο bollernd να μιλήσει. Όταν μετατόπιση μέσα από το κιβώτιο έξι ταχυτήτων, τα τραγανά μικρές αποστάσεις πέσει πάνω. Turbo Punch της λέει η μηχανή κάπως spдter, η πλήρης ροπή είναι διαθέσιμη μόνο από το 3600 περιηγήσεις. Αλλά ήδη από το 2500 γυρίζει το Kraftzwerg ωθεί τακτοποιημένο. Ομαλή επτά χρειάζεται 7,8 δευτερόλεπτα για να σπριντ στα 100 km / h Τελευταίες μόνο. Μέχρι το mid-range του αθλητισμού καυσαερίων ακούγεται ευχάριστο bassy, ​​μετά από αυτό γίνεται βραχνή. Η ανάρτηση είναι σταθερή, αλλά δεν είναι δύσκολο ьbertrieben. Ο βίαιος πλακόστρωτα καταπίνει το Nismo RS μακριά gьtig. είναι Auffдllig μόνο στην πόλη, την ταχεία ελέγχου. Εκτρέπεται, τα μικρά Nismo RS είναι σταθερά γύρω από τη γωνία. Σε γρήγορες στροφές θα πρέπει να κάνουν καλά και να θέσει το τιμόνι στο χρόνο ίσια την πλάτη.

Παρά την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς των Nismo RS ωθεί μόλις ενημερώθηκε για την Vorderrдder. Και ακόμα κι αν τα ελαστικά χάσουν την πρόσφυσή τους, ακόμη και κάτω από τη βαριά επιτάχυνση και την reiЯt πρόωσης όχι από - το μπλοκέ διαφορικό κάνει τη δουλειά του καλά. Στον αυτοκινητόδρομο, η δύναμη Juke έχει ελαφρώς κουραστική από την μικρή Ьbersetzung και το σύστημα διεύθυνσης άκρη. Οι τρεις τρόπους οδήγησης καλύτερα εδώ "Eco" ή "κανονικά" wдhlen τι τιμονιού και του γκαζιού entschдrft απάντηση. Απαιτούμενα μεγαλύτερη χρήση σε Ьberholen, η λειτουργία kickdown είναι ελεύθερη και πάλι η πλήρης ισχύς που κατά τα άλλα είναι διαθέσιμη μόνο στη λειτουργία του αθλητισμού. Σχεδόν κλίσεις του αμαξώματος, σκέτο έλξη - οι Juke Nismo RS πράττει κατά κύριο λόγο στην LandstraЯe SpaЯ. Και προτρέπει τον οδηγό να σχεδόν να κόψει το schдrfer καμπύλες.Nissan Juke λίφτινγκ: Κάθεται στο νέο Juke

Gemьtliche Recaro μπολ με άφθονο πλευρική στήριξη

Nissan Juke Nismo RS

Τα κελύφη Recaro schmдlern την άνεση είσοδο, αλλά είναι gemьtlich και προσφέρουν τακτοποιημένο πλευρική στήριξη.

Η δοκιμή του αυτοκινήτου είναι ausgerьstet με τα προαιρετικά κοχύλια Recaro κλειστό για 1.500 ευρώ επιπλέον. Η υψηλή πλευρική στήριξη θέλουν να ьberwunden κατά την επιβίβαση, διαφορετικά η πολυθρόνα καλύπτεται κυρίως από Gemьtlichkeit τους και την αφθονία των πλευρικών λαβή για. Όπως και το τιμόνι λαβή και το ταμπλό ενημερωθεί για το οδόμετρο, που καλύπτεται με σουέτ. Το πιλοτήριο πράξεις πάρει και τα χρόνια, παρά τις λίφτινγκ. Dafьr είναι ьbersichtlich δομημένη και εύκολο στη χρήση. Έκλεισε για τουλάχιστον 28.200 ευρώ είναι η Kraftzwerg τώρα σε Nissan Hдndler. 2800 ευρώ κοστίζει περισσότερο, το all-wheel έκδοση. Είναι, όμως, πάντα σε συνδυασμό με συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια μετάδοσης CVT και παραιτείται από το μπλοκέ διαφορικό. Οι πιο δυναμική Juke Nismo RS είναι σίγουρα η έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και μηχανικό κιβώτιο.Nissan Juke Nismo RS1.6 DIG-T βενζινοκινητήρα (6-τάχυτο μηχανικό, κίνηση στους μπροστινούς τροχούς)1.6 DIG-T βενζίνης (CVT μετάδοση, τετρακίνηση)
Κινητήρας και επιδόσεις οδήγησης
χωρητικότητα1618 cc1618 cc
ισχύς 218 hp στις 6.000 U / min214 hp στις 6.000 U / min
Μεγ. Ροπή 280 Nm στις 3600 έως 4800 στροφές / λεπτό250 Nm στις 2.400 έως 6000 U / min
μετάδοση6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιοCVT
μέγιστη ταχύτητα220 χλμ/ώρα200 χλμ/ώρα
0 100 χλμ/ώρα7,0 δευτερόλεπτα8,0 δευτερόλεπτα
Διαστάσεις και βάρος
Ξηρό βάρος (mm)13421469
περιεχόμενο του κορμού354 λίτρα207 λίτρα
μήκος4.165 χιλιοστά4165
Πλάτος (mm)1.770 χιλιοστά1.770 χιλιοστά
Ύψος (mm)1.565 χιλιοστά1.565 χιλιοστά
Μεταξόνιο (mm)2.530 χιλιοστά2.530 χιλιοστά
το μέγεθος του ελαστικού225/45 R18225/45 R18
βάση την τιμή28.200 €31.000 €