μέρα μου ως ένα τέρας

Ναι, γιατί γυρίσματα; AUTO BILD-συγγραφέα Georg Kacher dьst με ένα πιάτο Κάστρο της πόλης. Το 4x4 Mercedes G 500 στο τετράγωνο στο Βερολίνο.

Ένα φορτηγό Fьhrerschein δεν χρειάζεται. Όμως, η μυϊκή δύναμη και την ευκινησία ενός Brummi πιλότους wдren ήταν πολύ χρήσιμη. Μετά την επιβίβαση στο "G 500 4x4 τετράγωνο" heiЯt ανεβαίνουν: αριστερά FuЯ στον πίνακα από ανοξείδωτο χάλυβα λειτουργίας, το δεξί χέρι στο τιμόνι και στη συνέχεια από Hьftaufschwung στο υψηλό κάθισμα. Έκλεισε για το πλέγμα είναι 2.235 χιλιοστά και 2.190 χιλιοστά πλάτος Hцhe Σχετικά με φιστίκια καθρέφτη. Ωστόσο, εάν αλλάξετε από τη Mercedes C-Class σε αυτό το φουσκωμένο G-Class, θα πρέπει στην πρώτη χιλιόμετρα πολύ Gefьhl ή bestьckte με κάμερες Navidrohne. Χώρος στάθμευσης ειδικά για να μάθει, παρά το λίπος 22-ιντσών ελαστικά στο 325/55 μορφή, κλειστό για τα κερμπ είναι πράγματα παιδί.

Μια μονάδα δίσκου μέσω Βερολίνο είναι παρόμοια στην υψηλή Ζ α τολμούν

Mercedes G 500 4x4 τετράγωνο

Η κοινωνική αποδοχή είναι ένα πρόβλημα: Ποιος 4x4 τετράγωνο βρίσκεται σε εξέλιξη στην G 500, θα πρέπει να έχετε ένα παχύ δέρμα.

Για ευρετηρίαση: Το τέρας G είναι επίσης διαθέσιμη με τρεις άξονες. Ο heiЯt G 63 AMG 6x6 είναι μια ακόμη πιο ακραία ώρα λήξης όπως τα κινητά μας 230.170 ευρώ πιο ακριβά "τετράγωνο" και ήταν sold out σε χρόνο μηδέν. Επίσης, η kьrzere αλλά κατά τα άλλα дhnlich μεγέθους μοντέλο 4x4 ζει primдr της εξωστρεφούς του "Ποιος φοβάται τη μαύρος;"Optics. Λειτουργικά, οι άξονες ιστοσελίδα mдchtigen φέρει ειδικά καμία αξία κατά την εφαρμογή της μέγιστης ροπής των 610 Nm ενημερωθεί για StraЯenreifen εκ των προτέρων. Karin Sacher από το Βερολίνο δεν τίθεται καν το ζήτημα της έννοια. Η rьstige συνταξιούχος που πίσω πριν από τη στροφή με Wartburg της ανάμεσα διαμέρισμα δύο δωματίων και dacha και herpendelte, G μας παίρνει στα ξυλοπόδαρα μια χαρά. "Αν μου dьrfte να είναι νέοι και πάλι σωστά hдtte χρήματα, τότε το wдre αυτοκίνητό μου. Αλλά η θέα από εκεί πάνω ..." Αυτό φαίνεται erwartungsgemдЯ πολλούς ένα Berliner αρκετά διαφορετική. Στο τέλος της πρώτης ημέρας έχουμε προσθέσει το Α Wцrter και το μεσαίο δάχτυλο στο κεφάλι. Αποτέλεσμα: Κανένας, αλλά κανείς δεν έρχεται σε FuЯvolk στο χειρότερο.Νέα και δοκιμές για την Mercedes G-Class

προκαλεί την παρουσία του γίγαντα Mercedes

Mercedes G 500 4x4 τετράγωνο

Ansaugbollern και Auspuffgrцlen: Η hцhergelegte Benz κάνει ακουστικά αισθητή.

Ειδικά οι ποδηλάτες συχνά τρομάζουν δύο φορές. Ερχόμενοι από πίσω, δυνατά εισαγωγής και εξαγωγής bollern Grцlen μεταφέρει μια εικόνα του φόβου, η οποία στη συνέχεια ьbertrifft μετά του μεταλλικού μπλε G-πυραμίδα ίδια προτρέψει. Μια μικρή επιλογή από gehцrten συνθήματα gefдllig; "Hцher Δεν είναι καλό!". "Εξακολουθεί να είναι πολύ άρρωστος, ο άνθρωπος!". "Γεύση δεν μπορούν να αγοράσουν." Το υπόλοιπο δεν έχει βαθμολογηθεί. Σίγουρα, ο ενθουσιασμός είναι στο παιχνίδι, με 13 έως 15-κατετάγη jдhrige Ενέργειας Πότης, ανεμιστήρες selfie και πρωταγωνιστές μέχρι σπινθήρες κατά βάθος Crass Ομάδα Barrow μπροστά από το πεδίο. Ali θέλει να μάθει στα φανάρια. παράθυρο επιβατών κάτω κοιτώντας ψηλά. "Γεια σου, φίλε, τι γίνεται; αγώνες Machma ή τι;" Δεν είναι μια καλή ιδέα. Πρώτον Αλί κάθεται σε ένα mattweiЯ ματαίωσε S 63 AMG, από την άλλη ισχύει στο κέντρο σχεδόν durchgдngig ρυθμούς 30. Σε Grьn έχουμε έρθει gaanz σιγά-σιγά, η weiЯe Benz κάθεται μπροστά από το μπλε, και στη συνέχεια να εργαστούμε πολύ σκληρά fьnfFotohandys. Τη νύχτα, οι εικόνες wдren γίνει τίποτα, επειδή το φως xenon της υψηλής ορίζεται G 500 λούζει το πιλοτήριο του front man στα blдuliches προβολείς. Όταν το κόκκινο φως nдchsten πολλά Hдnde καλύπτουν ένα blauweiЯen μαντήλι με την επιγραφή "Tьrkiyemspor Βερολίνο",

Αυτοκίνητα κάνει ο άνθρωπος. Αυτό ισχύει επίσης κλειστό για το G 500 4x4 τετράγωνο. Δεν είναι μόνο ο πλούτος επιθετικά εμφανίζεται είναι πολλοί θεατές ενάντια στο σιτάρι, και η κατανάλωση 17 λίτρα πρακτική είναι στη σφαίρα της joggers, ποδηλάτες και FuЯgдnger λόγο αρκετά κλειστή για τη συλλογική κόκκινη κάρτα. Εδώ θέλει ο "Μεγάλο κακό Benz" αλλά μόνο παίζουν entlangbrabbeln σε μεταβατικό groЯen Karl-Marx-Allee, πλήγμα η σκόνη από τα υπολείμματα με πλευρικές χρώμιο σωλήνες της, σκοντάφτοντας περβάζι με δύο αντηρίδες ανά τροχό και 3021 κιλό ζώντος βάρους ισοπεδώθηκαν.

Με το V8 Gelдndegдnger lдsst τους μυς του

Mercedes G 500 4x4 τετράγωνο

Powerhouse: Ο V8 αποδίδει 610 Nm και 422 hp, και μερικές φορές έτσι εξασφαλίζει ακόμη κλειστή για οδηγική απόλαυση σε groЯen Γ

Ακούγεται σαν ένα ιπτάμενο χαλί, αλλά είναι μάλλον ένα σχετικό με το δέρμα και Alcantara ράφι κλειστό για μαζοχιστές. Οδηγική άνεση; Για να ξεχάσουμε. Η ψηφοφορία προέρχεται από την εταιρεία Quдlix & Co, η οποία εκτός από τα πνευματικά καθίσματα πολλαπλών περίγραμμα στηρίζεται προφανώς πλήρως για την έμφυτη ανθεκτικότητα των verlдngerten Rьckgrats. Όπως κάθε μοντέλο G έχει επίσης μυών μας macho έτσι ιδιαιτερότητές του. Μπορείτε να καθίσετε κοντά στο ungewцhnlich Tьren, ο εναέριος χώρος ενημέρωσε σχετικά τους επιβάτες wдre groЯ αρκετά κλειστό για ένα ρόπαλο Testfluggelдnde, ο πλούσιος ήχος των σκάει το κλείδωμα Tьren είναι τόσο διακριτικό όσο ένα κλικ-κλικ του δυνατότερο Central World. Σε αντίθεση με το τρέξιμο του μύλου G-ευρείες κατηγορίες μας μετρητή StraЯenwalze έχει σοβαρά προβλήματα διατηρώντας το δρόμο για να ακολουθήσουν τη γωνία του τιμονιού και να κρατήσει σε κακή στάση StraЯen, για να μην αναφέρουμε τα 14,3 μέτρων στροφή groЯen κύκλο συνολικά. Κατ 'αρχήν δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να συμβιβαστεί της δυναμικής οδήγησης με το μπαρόκ όρθια: Γυρίστε Start-Stop, να καθορίσει τη μετάδοση στον αθλητισμό και drьcken το πλήκτρο ESP. Τώρα SpaЯ φτάνει τελικά στο 422 hp σπίθα πάντα μικρή φωτιά στο πίσω μέρος, και ο κινητήρας τεσσάρων λίτρων στροφές μέχρι 6.000 ταξίδια. Το φρένο είναι ьbrigens δεν σπογγώδες Absichtserklдrung, αλλά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κλειστά για την άμεση διάχυση της ενέργειας.

Έως 210 χλμ/ώρα 4x4 τετράγωνο είναι το G 500 σε αυτό

Mercedes G 500 4x4 τετράγωνο

Αρκετά από τη θέση: Δικαίωμα SpaЯ δεν την Benz στην πόλη - στερείται ευελιξία και συμπάθεια.

Μιλώντας. Σήμερα, η σχεδιασμένη και στα 70 χρόνια μετά το μύθο ενός Στυρίας ξυλογλύπτες τότε αναμφισβήτητα αντιαθλητική Gelдndewagen σέρνει το συντελεστή οπισθέλκουσας του παλαιού Reichstag μαζί τους. Η αποτελεσματικότητα επίσης οι abtrдglich το μόνιμα διψασμένος V8 από την κατάρα της εσωτερικής τριβής μολυσμένο συστήματα μετάδοσης κίνησης και rekordverdдchtig ελαστικά υψηλή αντίσταση κύλισης. genьgt lupfen φορά απρόσεκτα να υποβαθμίσει μεγαλύτερη ταχύτητα από ό, τι πολλοί ηλεκτρικό όχημα σε πλήρη ανάρρωση. Ποιος δίνει lдnger τέρμα το γκάζι - στην κορυφή betrдgt 210 χλμ/ώρα - μπορούν να παρακολουθήσουν ως το abstьrzt μετρητή καυσίμων. Εκτός από την δυσάρεστη Hochgeschwindigkeitsstuckern η stцrt από 150 χλμ/ώρα υψηλή Gerдuschniveau. Και ωτοασπίδες δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται με την εργαλειοθήκη. Επειδή η 14-дugige αρχέγονο πλάσμα ταιριάζει σε κάθε herkцmmliche υπόγειο χώρο στάθμευσης, έχουμε ετοιμάσει γι 'αυτόν έξω από το ξενοδοχείο για τη νύχτα κάτω από τον ουρανό. Σε nдchsten πρωί το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων Giant πηγαίνει στο Tuchfьhlung με λίγη sozialvertrдglichen Schwaben ντουλάπα.

Ιδού: Η junior διευθυντής υποβάλλει κλειστό για τις φωτογραφίες με ενθουσιασμό θέτουν ότι Kьchenhilfe ασφαλίσει στο κινητό δάχτυλα στο κόκκαλο, και το υπηρετικό προσωπικό θέλει να ξέρει "wat γιατί «ne Dorfrunde wьrde κόστους, όπως", Δεν ζηλεύω, δεν abschдtziger σχόλιο. Αλλά ακόμα και στο στενό δρομάκι στην εθνική οδό όλα είναι και πάλι ως συνήθως. Παρά το γεγονός ότι η Playmobil κάνει πρόθυμα θέση, ο οδηγός του λεωφορείου μας δείχνει το πουλί. Αριθμός 16 ή 17, αυτή τη φορά αναγνώρισε, επίσης, με ένα φιλικό Lдcheln.

Τεχνικά δεδομένα του Mercedes G 500 4x4 τετράγωνο • Κινητήρας: V8 Biturbo, μπροστά lдngs • Μετατόπιση: 3982 cmі • Ισχύς: 310 kW (422 hp) σε 5250 / min • Max. Ροπή: 610 Nm στις 2000 / min • Vmax 210 km / h • 0-100 km / h: 7,4 s • Κίνηση: κίνηση στους τέσσερις τροχούς, επτά ταχυτήτων όγκου αυτόματο • Δεξαμενή: 96 l • L / B / H: 4500 / 2100-2190 / 2235 χιλιοστά • κορμού: 487 l • άδειο βάρος: 3021 kg • μίγμα της ΕΕ: ​​13.8 l Σούπερ / 100 km • εξάτμισης: CO2: 323 g / km • τιμή 230.170 ευρώ.