Το καλύτερο σε τεστ αντοχής

Η Compact από την Κορέα είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη μακροπρόθεσμη δοκιμή του αυτοκινήτου. Δεν ελάττωμα, καμία απώλεια, χωρίς σκουριά. Wдren δεν ήταν για αυτό το Schwдchen λεπτομερώς.

Τίποτα. Μηδέν. Μηδέν. Αν απολύτως δεν συμβαίνει τίποτα, αυτό είναι περίπου τόσο ενδιαφέρον όσο 0: 0 ή έναν τοίχο weiЯe. Και AUTO BILD αξίζει καμία γραμμή. Αλλά αυτή τη φορά Courage Under Τίποτα παρέχει μια μεγάλη, erzдhlenswerte ιστορία: Επειδή i30 station wagon χάλασε το Hyundai 100.000 χιλιόμετρα ΤΙΠΟΤΑ, εκτός από το φως της πινακίδας κλειστό για 94 λεπτά. Δεν ελάττωμα, καμία απώλεια, χωρίς σκουριά. Με το πάτημα "ένας" οι Κορεάτες είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη αυτοκίνητο της δοκιμής μας έχουν ερευνηθεί μέχρι τώρα. Ισχυρή, έτσι δεν είναι;

Κουτεντέδες μικρά πράγματα αποτρέψει το τέλειο αποτέλεσμα

Hyundai i30 station wagon,

Όταν οδηγείτε δυναμική Hyundai έχει μάθει spьrbar. Αλλά η Abrollgerдusche είναι εντυπωσιακά δυνατά.

Από τώρα και στο εξής είναι όλα σχετικά με τα πράγματα που εξακολουθεί να φέρει σε συνδυασμό με το τέλος των τεσσάρων κουτεντέδες τα πλην. Τα μικρά πράγματα που stцren το συμπαθητικό εντύπωση εύκολο στη χρήση, gerдumigen κινητήριος δύναμη. Η νέα Zuverlдssigkeitskцnig άρεσε αμέσως με αξιοπρεπή ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης που ανταποκρίνεται σαφώς καλύτερα από ό, τι πριν από το grцЯeren Hyundai i40. δεν είναι τέλεια, μερικοί οδηγοί προτιμούν τα αυστηρότερα wдhlten "αθλητισμός"Λειτουργία, αλλά είναι βέβαιο: Όταν οδηγείτε δυναμική η μάρκα έχει μάθει spьrbar. Περισσότερα stдrker πτώση σε σύγκριση με άλλα συμπαγή unnцtige Detailschwдchen καθεξής. Περίπου εκφράζονται Abrollgerдusche μεταξύ StraЯe και των επιβατών δεν έχει την Dдmmung. "Το αυτοκίνητο είναι κάτω ηχητικά διαφανές"Έτσι, συγγραφέας Martin Puthz. Το diesel 1.6-λίτρων ήχους ανάλογα με την οδό με διαφορετικό τρόπο: γκρινιάρης, και δυνατά στην πόλη όπου η αλληλεπίδραση μεταξύ απόκριση και (prдziser) μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων παρατηρήσει την υστέρηση του υπερσυμπιεστή, καταπραϋντικό γουργουρίζει εναντίον στην εθνική οδό.Περισσότερες πληροφορίες: Η διάρκεια δοκιμών κατάταξης με όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών

Η CRDi καταπίνει κατά τη διάρκεια της σπορ οδήγησης πολύ Цl

Η diдtreduzierte μετατόπιση ήταν - όπως αναμενόταν - μερικοί κριτικοί που έλειπε ροπής, αλλά πήρε ως επί το πλείστον καλούς βαθμούς κλειστό για γρήγορο ταξίδια ρυθμό πεδίο groЯe και τη διάρκεια της δοκιμής περικοπή των 6,7 l / 100 km. Θα κυνηγούσε, η CRDi, δυστυχώς, τείνει να Цlschlucken: Σχετικά με είχε όλη την απόσταση AutoBild nachfьllen 6.5 λίτρα λιπαντικού. Αυτό το ντίζελ, "περισσότερο οδήγηση, λιγότερο κινητήρα"Όπως σημειώνεται editor Στέφαν Puls, ταιριάζει με unauffдlligen του είναι καλή για τη Hyundai, η οποία κάνει τα πράγματα σωστά. Σαφή όργανα, επεξεργασία ήχου, εκτός από φθηνά χαλιά στο πορτ-μπαγκάζ και διαφορετικές gefдrbten πλαστικά σύμφωνα με Tьr και το ταμπλό. Η κακή ορατότητα προς τα πίσω schrдg - το i30 αριστερά και μπροστά - οφείλουμε την ανοησία της μόδας των schrдgen Dachsдulen. Αυτό είναι ό, τι οι ανταγωνιστές της Opel, Ford και Kia λίγο καλύτερα. Дrgerlich, αλλά όταν το πάρκο Pieper, όπως το i30 δίνει συνεχή συναγερμό για κάποιο άγνωστο Grьnden - και σύντομα σιωπηλή ως unergrьndlich.Σε Ьberblick: Τα πάντα για το i30 της Hyundai

Σκληρή απόφαση: "Κακή e-αποβλήτων"

Hyundai i30

Ωραίος, unьbersichtliches όμως πιλοτήριο. Дrgerlich: unmodern κάρτες και καμία ενεργή αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης χαλάσει τη χαρά της Navi.

Ьberhaupt το дlter όπως wдren ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας μια γενιά και το αυτοκίνητο το ίδιο φαινόταν. Ειδικά οι μονάδες GPS οδήγησε τον οδηγό τεστ αντοχής για WeiЯglut. Οι χάρτες ξεπερασμένη, δεν αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης εξακολουθούν να προβάλετε το σύγχρονο. Στην κορυφή του ότι η οθόνη του είναι πολύ λαμπερά φώτα και στις πιο σκοτεινές περιβάλλον και το βράδυ της εικόνας είναι ьberstrahlt σε AuЯenspiegeln κατά τη στάθμευση. Έπαιρνε μια τηλεφωνική κλήση, η κάρτα εξαφανιστεί από την οθόνη και να επιστραφεί μόνο zeitverzцgert Επιστροφή και πάλι. Η σύνδεση Bluetooth έπασχε από την ψηφιακή αμνησία - ακόμα και απενεργοποίηση wдhrend μια μικρή δεξαμενή διάλειμμα ήταν αρκετό για να ξεχάσουμε την προηγούμενη πηγή. Έτσι, νέο ζευγάρι το τηλέφωνο κάθε φορά. Αν και υπήρχαν επί τέσσερις θύρες USB, αλλά υπό την προϋπόθεση αρκετό ρεύμα φόρτισης. Ριζική lieЯ συγγραφέας Henning Hinze Ταξίδι αποσυνδεθείτε ατμού: "Κακή e-αποβλήτων", Ενώ η Hyundai hдtte αποφευχθεί το φιάσκο hдtte ο θεράπων συνεργείο που βρίσκεται έτοιμοι Ενημέρωση κλειστά για τις μονάδες GPS που αποστέλλονται. Αυτή η υπηρεσία έχει ξεχάσει πώς μια σωστή ρύθμιση του δικαιώματος των προβολέων, η μόνιμη τύφλωση αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας - που bestдtigte μόνο το abschlieЯende αποσύνθεση.

Hyundai λάτρεις στέισον βάγκον i30

Hyundai i30 station wagon,: τεστ αντοχής 100.000 χιλιομέτρων - το καλύτερο στο τεστ αντοχήςHyundai i30 station wagon,: τεστ αντοχής 100.000 χιλιομέτρων - το καλύτερο στο τεστ αντοχήςHyundai i30 station wagon,: τεστ αντοχής 100.000 χιλιομέτρων - το καλύτερο στο τεστ αντοχήςΑυτή σημεία fьnf (φως πινακίδας, Dдmmung, Bluetooth, πλοήγηση και μεσαία σκάλα) το κόστος της Hyundai στο τέλος της βαθμολογίας όνειρο. Αλλά ακόμη και ένα μείον του ьbertraf τον προηγούμενο ηγέτη στο AUTO BILD hit list - παρεμπιπτόντως το Vorgдngermodell. Το παλιό i30 είχε ανασυρθεί όχι μόνο 20 σημεία της αποτυχίας στη δοκιμή αντοχής, αλλά και σκουριασμένα hдsslich. Καφέ σημάδια δεν του δώσει χρόνο όμως. Όταν προστασία από τη διάβρωση είναι, τι θα συμβεί στη Hyundai. Καλή.

Στην γκαλερί ξέρετε τι wдhrend των δοκιμών και παρατήρησα όταν αφαιρείτε το αυτοκίνητο της δοκιμής μετά την επίτευξη του 100.000 χιλιομέτρων auЯerdem. Το άρθρο vollstдndigen με όλα τα στοιχεία και τους πίνακες είναι σε απευθείας σύνδεση άρθρο αρχείο ως PDF κατεβάσετε.

Hyundai λάτρεις στέισον βάγκον i30

Hyundai λάτρεις στέισον βάγκον i30

Το πλήρες άρθρο είναι πλέον διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό αρχείο το άρθρο μας. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την αρχική διάταξη φυλλαδίου ως έγγραφο PDF. Το άρθρο ασχολείται με το i30 της Hyundai Combi 1.6 CRDI Style (Τύπος GD) (τεστ αντοχής).

δημοσιεύουμε:

07/22/2016

Τιμή:

1.00 Ђ

Βαθμολογία: Hyundai i30 Kombi
σημεία Σφάλμα μέγιστο.
αξιοπιστία
είναι Bleiber0 x 15 0
Κινητήρας / αποτυχία του κιβωτίου ταχυτήτων0 x 150
Ελαττωματική μονάδα δίσκου / λειτουργικά τμήματα0 x 50
Επιπλέον σύντομη επίσκεψη συνεργείου0 x 30
Πρόσθετες επίσκεψη συνεργείου πολυήμερες0 x 50
Ελαττώματα και ειδικές υπηρεσίες (σύστημα ραδιοφώνου / πλοήγησης / υγρά κλπ)0 x 20
Ελαττώματα μικρά μέρη (λαμπτήρες, κ.λπ.)1 x 11
Η μακροχρόνια ποιότητα (από τη διάλυση)
Αμαξώματος (συντήρηση, βαφή, χαλιά, ξύλινη επένδυση)0-50
Motor (πυκνότητα ισχύος, καταθέσεις λωρίδες)0-50
Μετάδοση (πυκνότητα, τριβή, κατάσταση, συμπλέκτης)0-50
Σύστημα εξάτμισης (κατάσταση Kat, εναιώρημα, θωράκιση)0-50
Αναστολή (άξονες, ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, για τον καθορισμό)0-50
Ηλεκτρικά (καλώδια, βύσματα, συσκευές ελέγχου, ασφάλειες)0-50
Καθημερινά Σκορ / οδήγησης
Τα αποτελέσματα από τις εγγραφές στο ημερολόγιο0-104
σύνολο των πόντων5
Βαθμολογία: 1
0 Πόντοι: 1+? 1-4 σημεία: 1? 5-8 σημεία: 1? 9-12 σημεία: 2 +? 13-16 σημεία: 2? 17-20 σημεία: 2? 21-24 σημεία: 3+? 25-28 σημεία: 3? 29-32 σημεία: 3-? 33-36 σημεία: 4+? 37-40 σημεία: 4? 41-44 σημεία: 4? 45-48 σημεία: 5+? 49-52 σημεία: 5? 53-56 σημεία: 5? 57 Πόντοι: 6