Οι Mazda 6 Ατού

Το Mazda6 πλησιάζει τεχνολογικά krдftig με λίφτινγκ του. Για το σκοπό αυτό, το πετρέλαιο παίρνει all-wheel drive. Όπως η ίδια fдhrt, καταδεικνύει έκθεση του δίσκου μας.

LED φώτα, Head-up Display, online ψυχαγωγίας, μια αρμάδα των συστημάτων υποστήριξης, ακόμη και τετρακίνηση σε ένα στέισον βάγκον μεσαίου μεγέθους: Mazda στέλνει το έξι με ένα λίφτινγκ groЯen κατά το δεύτερο εξάμηνο και αξιολογεί ναυαρχίδα της, ώστε grьndlich καθεξής. Ποιο ήταν το τέλος του Φλεβάρη, 2015 έρχεται να Hдndlern, είναι περισσότερο γνωστή ως συνδυασμός μακράν το καλύτερο μοντέλο μέσα στην αγορά, η οποία έχει επί του παρόντος εισαγωγέα χωρίς γερμανική ομάδα ρίζες για την προσφορά. "Θα χτυπήσει δυνατά στο Tьr για την κατηγορία premium"Λέει, επομένως, Διευθύνων Σύμβουλος Γερμανία Josef Schmid αρκετά σίγουρος.Νέα και δοκιμές για Mazda6

Βίντεο: Mazda 6 facelift (2015)

Mazda, μετά

Dafьr οι Ιάπωνες έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα ο τεχνικός εξοπλισμός και πάλι grьndlich: Οι έξι παίρνει ένα cruise control με έλεγχο απόστασης, φτάνει απαλά στο τιμόνι, αν κάποιος ξεφεύγει από τη λωρίδα, και στη συνέχεια τα φρένα επικείμενη Auffahrunfдllen αν δεν το κάνετε vorwдrts αλλά rьckwдrts fдhrt , Το μηχανικό χειρόφρενο είναι συνταξιούχος, προειδοποιεί τον βομβητή Πάρκο πριν rьckwдrtigem σταυρό κυκλοφορίας, και μετά το πιλοτήριο λειτουργεί ένα fьrs δίσκο Head-Up Display πλαστικό. Ποιος δεν lдsst πιάσει το μάτι του, αλλά περιπλανηθεί ьbers ταμπλό, το οποίο προβλέπει, μεταξύ των νέων, φανταχτερά υλικά ειδικά η οθόνη groЯen που είναι απαλλαγμένα ενημερωθεί για την κεντρική κονσόλα. Στη συνέχεια, εκτελέστε ένα νέο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων απευθείας σύνδεση, τη δική εφαρμογές και ψηφιακό ραδιόφωνο.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι πλέον διαθέσιμη και με όλους τους τροχούς

Ωστόσο, ήταν μόνο ελαφρώς ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ στην απόδοση και το αυτοκίνητο - γιατί οι έξι είναι γιατί σχεδόν Schwдchen επιτρέπεται. Για το Κόντο-Mobile έχει φαινόταν καλό από αμνημονεύτων χρόνων, και οι δύο diesel με 150 ή 175 ίππων και τρεις βενζινοκινητήρες με 145, 165 και 192 ίππων, δεν υπήρχαν πάρα mдkeln. Ωστόσο, η τεχνολογία επίθεση schlдgt σε αυτές τις δύο κατηγορίες μέσα - το σχεδιασμό, επειδή η groЯe Mazda τώρα (ακόμα και serienmдЯig εν μέρει) εκπέμπει LED φώτα και αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας σβήνει αυτόματα, και με τις μηχανές γιατί είναι το ντίζελ τώρα διατίθενται επίσης με τετρακίνηση.

Τέσσερα οχήματα τύπου break ντίζελ κλειστό για Sparfьchse

Mazda 6 Combi Facelift (2015): Οδήγηση έκθεση - Τα Mazda 6 ατούMazda 6 Combi Facelift (2015): Οδήγηση έκθεση - Τα Mazda 6 ατούMazda 6 Combi Facelift (2015): Οδήγηση έκθεση - Τα Mazda 6 ατούcombi Mazda6 facelift

Οι μορφές дuЯeren του πρώτου γομφίου Mazda έχει μόλις και μετά βίας άγγιξε - ο ίδιος εξακολουθεί να φαίνεται φρέσκο.

Τα κόστους 0,8 λίτρα χρεώνουν για τις αγορές 2000 ευρώ και την κατανάλωση καυσίμου, αλλά είναι ένα πραγματικό συν κλειστό για το Mittelklдssler: Σε κάθε περίπτωση, πάντα πολύ τακτοποιημένο και προσαρμοσμένο να οδηγεί γρήγορα μέσα από τις γωνίες, τα έξι περικοπές τώρα souverдner μέσα από την ενδοχώρα. Ακόμη και με το λίγο γκρινιάρης diesel 150 ίππων κάνει ένα curvy plцtzlich BergstraЯe SpaЯ σωστά όταν μέχρι και 380 μέτρα Newton πακέτο στα τέσσερα Rдdern, ταχύτερα την οδήγηση του Mazda στο σκούπισμα μέσα και πάνω απ 'όλα μπορεί να επιταχύνει από frьher και πάλι. Μετά την τρίτη καμπύλη είναι επίσης spьrt κάτι feinfьhliger ανάρτηση και την καλύτερη επένδυση καθισμάτων, και όταν κάποιος στέκεται μέχρι 201 χλμ/ώρα ενημερωθεί για την ίδια την εθνική οδό καθιστά επίσης το grьndlichere Dдmmung αισθητή και δεν μπορείτε πλέον η φωνή αύξηση να έχει αν mцchte μιλήσετε με τέρμα το γκάζι.

Σε συνδυασμό τιμής σύγκρισης ανά όγκο του φορτίου

Mazda 6 Combi Facelift (2015): Οδήγηση έκθεση - Τα Mazda 6 ατούMazda 6 Combi Facelift (2015): Οδήγηση έκθεση - Τα Mazda 6 ατούMazda 6 Combi Facelift (2015): Οδήγηση έκθεση - Τα Mazda 6 ατούΈνα γοητευτικό σχεδιασμό, το διάστημα και τώρα επίσης εξοπλισμό ως πάροχος πριμοδότηση - εάν ο χρόνος δεν σημαίνει, επίσης, σε συν των τιμών. δεν, λέει η Mazda και schlдgt στην κλειστή για το λίφτινγκ μεταξύ 300 και 600 ευρώ. Και επειδή πολλές πρωτιές της τεχνολογίας συσκευάζονται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, για να φτάσουμε το 42.590 ευρώ κλειστή για το κορυφαίο μοντέλο με 175 ίππους diesel, αυτόματο και όλα τροχούς στο Sports Line αρκετά schцn μακριά. Για περισσότερο από 650 ευρώ έκλεισε για τον έλεγχο κρουαζιέρας απόσταση 800 ευρώ fьrs γυάλινη οροφή, 750 ευρώ έκλεισε το ρουμπινί κόκκινο μεταλλικό χρώμα και 200 ​​ευρώ fьrs φωτεινό δέρμα δεν μπορείτε να το αρπάξει Partout.