Είναι quacks στην SÜVchen

Hyundai έχει ένα νέο turbo τρικύλινδρο στην προσφορά. Ο lцst από το κορόιδο grцЯeren. Auto Bild οδήγησε τον κινητήρα στο i20 Ενεργό.

Είναι quacks στην SÜVchen

Έκλεισε για το i20 της Hyundai Active θέτει το hцher σώματος 20 mm.

Frцhlich αυτό quacks από το χώρο του κινητήρα του i20 της Hyundai Ενεργό. Έτσι, το νέο ενός λίτρου υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο Κορεάτες κάνει ακουστική προσοχή. Με αυτό, το i20 Active fдhrt πλήρως στην εξέλιξη μίνι SUV της οποίας συστατικά από σανίδες Hцherlegung και ακόμη και ένα τρικύλινδρο Motцrchen υπάρχουν. Ο κινητήρας T-GDI του Kappa-σειρά είναι διαθέσιμη σε δύο στάδια (100 και 120 hp), και τα δύο Περίπου verfьgen μία μέγιστη ροπή 172 Nm. 30 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο 1,4- και 1,6-λίτρων ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι να αντικαταστήσει σταδιακά το νέο κινητήρα turbo. AUTO BILD ταξίδευε κλειστό για την έκθεση κίνησης με το 120-hp έκδοση του τριών-κυλίνδρων.Όλες οι πληροφορίες για το i20 της Hyundai Active

Είναι quacks στην SÜVchen

Ευέλικτο και αλάνθαστη: Οδήγηση Τεχνικά, το i20 Active είναι άψογη.

Αισθητή συγχρόνους σημειώνεται μόνο στην κατάσταση των ελαφρών δονήσεις τρικύλινδρο, όπως όταν περιμένουν στα φανάρια. Το τυπικό τριάδα του κυλίνδρου είναι πάντα prдsent κατά την εκκίνηση, αλλά όχι stцrt μετά τα πρώτα λίγα χιλιόμετρα. Ο κινητήρας έχει Qualitдten της καλά: Γυρίζει καθαρό υψηλό frьhzeitig είναι μέχρι τη μέγιστη ροπή των 172 Nm, έτσι ώστε το εύρος ωφέλιμων στροφών ξεκινά σε περίπου 1500 κύκλους. Η δίοδος πηγαίνει χωρίς να διακυβεύεται κλειστό για το alltдglichen απαιτείται.

VW Cross Polo: Οδήγηση Έκθεση

Hyundai i20 Active (2016): Οδήγηση έκθεση - quacks σε SЬVchenHyundai i20 Active (2016): Οδήγηση έκθεση - quacks σε SЬVchenHyundai i20 Active (2016): Οδήγηση έκθεση - quacks σε SЬVchenΑλλά μόλις πλήρως durchdrьckt το γκάζι, υπάρχει ένα μικρό Ьberraschung. Δεν ήταν πολύ πεντάλ ьbrig - groЯe αποθέματα, συνεπώς, δεν θα πρέπει να αναμένεται. Το 120 hp από τον ήχο φύλλο για κάτι περισσότερο. Ωστόσο, είναι Vцllig σωστά ταιριάζουν με το εξατάχυτο κιβώτιο που είναι καλά ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα. Στα 110 km / h σε εθνική οδό η ταχύτητα είναι στην έκτη στις 2500 rpm. Μέχρι τη βελόνα έχει περάσει το σήμα 4000, η ​​Gerдuschkulisse παραμένει zurьckhaltend.

Hyundai i20 Active (2016): Οδήγηση έκθεση

Hyundai i20 Active (2016): Οδήγηση έκθεση - quacks σε SЬVchenHyundai i20 Active (2016): Οδήγηση έκθεση - quacks σε SЬVchenHyundai i20 Active (2016): Οδήγηση έκθεση - quacks σε SЬVchen