Renault μπορεί να ξεφωνητό

Η Renault είναι επίσης εξαιρετικά σπορ: AUTO BILD fдhrt το 550-ιπποδύναμη speedster R.S. 01 για την πίστα Formula 1 στην πίστα της Jerez στην Ισπανία.

Βίντεο: Renault R.S. 01 (2015)

Μια Porsche-killer Renault

Μπα, ότι η R.S. 01 δεν είναι πραγματικά κατάλληλο για καθημερινή χρήση, θα δούμε με την πρώτη ματιά. Grim μπροστά, μόλις 1,12 μέτρα επίπεδη και η τεράστια Flьgel στο πίσω μέρος - το οποίο είναι ακριβώς αυτό που έκλεισαν για την πίστα! Αλλά αυτό είναι μόνο η μισή αλήθεια. Επειδή μπροστά μου τα παιδιά από τη Renault να R.S. 01 αναθέσει έκλεισε για μερικές γρήγορες γύρους με την πρώην Formula 1 πίστα της Χερέθ sьdspanischen είναι μόνο μία φορά το δημοφιλές έργο. Τζιν, T-shirt και αθλητικά παπούτσια κατά ένα πυρίμαχο φόρμες και τα αγωνιστικά παπούτσια? Για να δημιουργήσετε ένα κράνος και το HANS Nackenstьtze μην ξεχνάμε γάντια.

Ο χώρος εργασίας του R.S. 01 αποκαλύπτει φιλοδοξίες της

Renault Sport R.S. 01

Με δύο μέτρα KцrpergrцЯe υπάρχουν πιο βολικό Plдtze όπως αυτό - αλλά σίγουρα δύσκολα spaЯigere.

Και αν σκέφτεστε, ότι είναι: Προσπαθήστε να έρθει σε KцrpergrцЯe των δύο μέτρα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με Flьgeltьren - Origami συγκρίνεται ένα αεράκι. Το δεξί πόδι από το τιμόνι και einfдdeln κάθισμα, πάπια το κεφάλι σας, αφήστε το υπόλοιπο των Kцrpers πέφτουν σαν ακροβάτης. Ταιριάζει. Τουλάχιστον μόλις και μετά βίας. Αυτό που ακολουθεί δεν έχει καμία σχέση με τη Renault, όπως το ξέρουμε άλλο τρόπο έτσι. Με το πάτημα ενός κουμπιού του κινητήρα 3.8-λίτρων ξυπνά πίσω από τον οδηγό. Brьllend, sprotzelnd, ανήσυχο το δανείστηκε από το Nissan GT-R εξακύλινδρος tinkers για τον εαυτό του - αγωνιστικά αυτοκίνητα να σταματήσει. Τώρα ένα κουμπί στο τιμόνι а la Playstation το πατημένο και τράβηξε το δικαίωμα rocker, ήδη η πρώτη ταχύτητα είναι μέσα. Με gaaaaanz πολύ Gefьhl στα δεξιά του γκαζιού FuЯ, εντός και εκτός πηγαίνουν στη διαδρομή περίπου 4,4 χιλιόμετρο.

Έκλεισε για την βέλτιστη απόδοση του αυτοκινήτου με τη θερμοκρασία πρέπει να είναι

Renault Sport R.S. 01

Πλήρης δύναμη πέδησης; Αστειεύεται! Όταν οι δίσκοι του άνθρακα δεν είναι μέχρι τη θερμοκρασία, λίγο συμβαίνει.

Πριν από την πρώτη στροφή του πρώτου σοκ. Εφαρμόστε το φρένο - και δεν συμβαίνει τίποτα. Λοιπόν, όχι πολύ. Οι δίσκοι του άνθρακα δεν είναι ακόμη σε θερμοκρασία, μόλις verzцgern. Και οι κηλίδες θα τρέξει ζεστό. Μόλις γίνει αυτό, μετακινήστε το R.S. 01 αλλά στο στοιχείο του - αυτή η χοιρομητέρα Renault lдsst έξω! Χάρη στην αεροδυναμική του στόλου Γάλλος πιέζεται στα 270 χιλιόμετρα την ώρα με περισσότερο από το βάρος του σε τροχιά. Hцrt σε ακαδημαϊκό, heiЯt στο Realitдt ότι το R.S. 01 σε καμπύλες κολλά σαν μια τσίχλα κάτω από το παπούτσι. Είσαι πάντα στο δρόμο πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να επεξεργαστεί το μυαλό σας στην πραγματικότητα. Δεξιά, αριστερά, ευθεία - χωρίς έλεος hдmmert της R.S. 01 γύρω από το γήπεδο. Και το καλύτερο: Το όλο θέμα είναι τόσο απλό σαν να fдhrst με ένα εμπορικό γκολφ.

ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης να φέρει τα ήθη αγωνιστικό αυτοκίνητο - και ungeьbte οδηγοί για την αξιοπρεπή χρόνους γύρων. Κάποιος που κάθεται πίσω από το τιμόνι, πραγματικά μπορεί, η Renault είναι πιο γρήγορα από ό, τι έναν αγώνα GT3 αυτοκίνητο. Παραμένει η τιμή. Η R.S. 01 θα κοστίσει 353.430 ευρώ - natьrlich χωρίς StraЯenzulassung. Αλλά ότι αυτή η Renault είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, έτσι ώστε κανείς δεν περίμενε ούτως ή άλλως.

Προδιαγραφές Renault Sport R.S. 01 • Κινητήρας: V6 Biturbo, μέσα του κινητήρα, χτισμένο lдngs • Μετατόπιση: 3799 cmі • Ισχύς: 404 kW (550 hp) σε 6800 / min • Max. Ροπή: 630 Nm στις 5000 / min • Vmax: 300 km / h • 0-100 km / h: 2,9 s • Μετάδοση κίνησης: πίσω τροχό, διαδοχική επτά ταχυτήτων όγκου κιβώτιο • Δεξαμενή: 150 l • L / B / H: 4710/2000 / 1.116 χιλιοστά • μεταξόνιο: 2744 χιλιοστά • άδειο βάρος: 1120 kg • τιμή 353.430 ευρώ.