Ένα Audi που ονομάζεται κάθισμα

Seat φέρνει τη στέισον βάγκον Exeo. ο "ST" θα κοστίσει 23.290 ευρώ, με βάση την παλιά Audi A4 Avant και ήταν ίσως η καλύτερη θέση όλων των εποχών. Από τις 7 Αυγούστου 2009 είναι η Hдndler.

Εκτός από τη Γερμανία είναι συχνά στο μάτι. Είναι συγχωνευόμενων εταιριών που ταιριάζουν μεταξύ τους σαν καρφί και σφίξτε το παξιμάδι, kьndigt τις πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι ή ελπίδα για επιδοτήσεις από το κράτος. Η αυτοκινητοβιομηχανία, ποτέ σε μια απώλεια για γάμους στον ουρανό είχε, κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά λίγο μηνύματα επευφημίες στο ticker ειδήσεων. Μόνο σε ένα μικρό χωριό 35 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη, υπάρχουν καλά νέα, πιο συγκεκριμένα, στην έδρα του καθίσματος. Πραγματικά eigenstдndig έδρα δεν ήταν ποτέ. Τις τελευταίες δεκαετίες, η μάρκα κινήθηκε επαναλαμβάνει τον ιδιοκτήτη του, η ισπανική κυβέρνηση ενημερώθηκε για τη Fiat για την Volkswagen είχε βιώσει όχι μόνο καλές στιγμές. Το νέο Seat Exeo ST μπορεί να θεωρηθεί ως Hцhepunkt στην ιστορία της εταιρείας, ίσως η καλύτερη θέση όλων των εποχών. Καλά, αυτός δεν είναι δροσερή Schцpfung και δωρεάν καινοτομιών. Αλλά βασίζεται στην παλιά Audi A4, σειρά Β6. Οι επικριτές δείτε εδώ μια προσέγγιση κλειστό για μεγάλο χρονικό Vortrдge, άλλες αναγνωρίζουν το Exeo μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσφορές συνδυασμός στην αγορά.

Τα πρώτα δόντια; Λάθος!

Όπως μπορείτε να αναζητήσετε; Οι αεραγωγοί δεν είναι ορθογώνιο, το τιμόνι προσπαθεί να ταλέντο του καθίσματος

Όπως μπορείτε να αναζητήσετε; Οι αεραγωγοί δεν είναι ορθογώνιο, το τιμόνι προσπαθεί να ταλέντο του καθίσματος

Natьrlich εννέα-year-old κατασκευή δεν έχει συνδρομή σε νίκες δοκιμή σύγκρισης. Αλλά δεν οδοντοφυΐας προβλήματα. Με λίγα λόγια η τεχνολογία bewдhrte με ανανεωμένο σχεδιασμό. Είτε κάποιο από τα Seat Exeo ST gefдllt ή όχι, που μπορεί να απαντηθεί μόνο κάθε κλειστή για τον εαυτό του. Στην πρώτη δοκιμή το τρέξει ьberzeugte σε κάθε καμπύλη. Μαλακότερο συντονισμένοι από το παλιό Audi A4, Seat ήρθε εδώ από την τάση μακριά σε ανελέητο Fahrwerkshдrte. Αυτό είναι vernьnftig επειδή rausgekloppte σφραγίδες δεν έχουν καμία σχέση με το φίλαθλο πνεύμα. Ποιος θέλει να ξέρει: Το ESP είναι πολύ μαλακό και θυμίζει τον οδηγό απαλά με τους νόμους της φυσικής. Διεύθυνσης, πέδησης, μετατοπίζοντας - στην τυφλή γευσιγνωσία κανείς wьrde βρύση Seat, τα πάντα είναι σχεδιασμένα πολύ αρμονικά.

Ωχ fьrs μάτι: Δίχρωμο το χειρότερο

Πώς αρμονική οι εσωτερικές εμφάνιση παραμένει ьberlassen την Neuwagenkдufer. Το πρώτο αυτοκίνητο δοκιμής φορούσε ένα συνδυασμό του φωτός μπεζ και μαύρο. Δίχρωμο το χειρότερο, ακόμα και να bemьhenden να Natьrlichkeit ξύλινα πηχάκια δεν ταιριάζει εδώ. Wдhlen σας απλό μαύρο, έτσι ώστε να σας κάνει να λάθος.

Επεξεργασία; Seat δεν μαθαίνει μόνο από τα δικά του λάθη, ακόμη και η Audi γκάφα με το να μην περάσει το Exeo. Ενόχλησε το παλιό Audi A4, ακόμη και με σύσφιξης μπορεί κατόχους στο πιλοτήριο, όπου όλες οι αρθρώσεις τρέχει τέλεια ευθυγραμμισμένα. Κροτάλισμα δεν υπάρχει. Παρά το γεγονός ότι το Oberflдchen η Tьrverkleidungen και Armaturentrдgen πράξη bemьht φθηνό, είναι όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καθόλου. Ωστόσο, ο Όμιλος Volkswagen θα συνεχίσουν να πωλούν το Passat Skoda Octavia Combi και natьrlich το Audi A4 Avant.