Bolide χωρίς δάγκωμα

Nissan gцnnt το Juke με τη βοήθεια του σπιτιού δέκτη Nismo δέκα hp περισσότερο. Ότι οι Ιάπωνες με αυτόν τον τρόπο δεν γίνει ένα πραγματικό αθλητές που δείχνει την πρώτη έκθεση οδήγησης.

Τι είναι αυτό πήρε στα μηχανικοί της Nissan; Περίπου ένα χρόνο που τυμπάνου τώρα έχουν κλείσει για το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα του συντονισμού της κόρης τους Nismo, να χτίσουν το συναρπαστικό αγώνα αυτοκινήτων Deltawing, zwдngen τον κινητήρα GTR στο Juke, κάνουν το Leaf στην δρομέας πίστα και να δείξουμε στον κόσμο πόσο πολύ η επιθυμία που έχουν στην απόδοση , Και τότε κάτι! Για το αν οι Ιάπωνες κάνουν τα μέσα Φεβρουαρίου με την έκδοση Nismo του Juke επιτέλους σοβαρά, θα τους πελάτες και τους ανταγωνιστές ένα kцnnen γέλιο δεν αντισταθεί: Μια απλή δέκα hp περισσότερη ισχύ και λίγο make-up θα πρέπει να είναι αρκετό κατά το μοντέλα John Cooper Works να ξεκινήσω Mini ή το Citroлn DS3 Racing. Παρά το γεγονός ότι η υπέρβαση Nismo είναι dafьr ακόμα και σε περίπου 2.300 ευρώ, ώστε να υπάρχει η δήθεν απότομη Ιάπωνες ξεκινούν από 26.400 ευρώ. Αλλά είναι πιο ειδικό μοντέλο ως ένα σπορ αυτοκίνητο σε αυτή την διαμόρφωση και verwдssert έτσι το δικαίωμα στην αρχή, ένα εμπορικό σήμα που ξεχωρίζει για τους λίγους οπαδούς στην Ευρώπη κλειστό για πολύ περισσότερο τη φωτιά.

Ьberblick: Νέα και δοκιμές για το Nissan Juke

Nissan Juke Nismo

Η ουρά είναι διακοσμημένο με ένα αεροτομή grцЯerer και ένα παχύ σωλήνα.

Εδώ, το Juke Nismo fдhrt δεν είναι κακό. Ποιος παίζει τόσο ευγενής με το αέριο που nervцse Stabilitдtskontrolle όχι πάλι τον λήστεψαν ίση με το σύνολο του εργατικού βιώσει το Juke έτσι ώστε πολύβουη αυτοκινήτου πόλης και Kurvenrдuber. Αυτός είναι σχετικά σφιχτή και ακόμα ευχάριστα άνετη οδήγηση, τραγανή περνά γύρω από τις γωνίες, και πέρα ​​από 3000 περιηγήσεις του Turbo κάνει το άμεσου ψεκασμού 1.6-λίτρων, επίσης, μεγάλη πίεση. Αλλά ακριβώς επειδή ήδη το μοντέλο της σειράς stдrkste έρχεται σε 190 hp και 240 Nm, η ευχαρίστηση είναι συγκριτικά χαμηλή. Ειδικά δεδομένου ότι οι μηχανικοί ήταν πολύ zurьckhaltend ακόμα και όταν συντονισμού ήχου. Ότι η Nismo μεταξύ των βαθέων που Schьrzen έχει μια σπορ εξάτμιση και μερικές φορές μπορεί μερικές φορές να αυξήσει λίγο τη φωνή του, που hцrt Ως εκ τούτου, μόνο όταν στέκεται ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό, όμως, είναι οι ήσυχες, τόσο περισσότερο μειώνει την πίεση του αίματος όταν wьrde επιταχύνει τον παλμό. Ακόμα και τα σπορ καθίσματα με Alcantara ταπετσαρία και κόκκινο Nдhten, το κόκκινο στροφόμετρο eingefдrbte και την kцnnen τιμόνι λαβή δεν дndern πολύ. Και η AuЯendesign δεν είναι μόνο ένα μάτι-catcher: Ένα du μερικά κόκκινα διακοσμητικά πλούσια mьssen ασημένια Rallyetreifen, βαθύτερη Schьrzen και επεξεργασμένα μπροστά με νέο φως μπάρες LED για να προσελκύσουν την προσοχή.

Διαβάστε επίσης: Το κόστος του Juke Nismo

Nissan Juke Nismo

Στο εσωτερικό, ο οδηγός είναι δεμένο στο σφιχτό καθίσματα bucket σε Alcantara.

Ακόμη και με την απόδοσή του, η Nismo δεν κάνει καμία groЯen τσίμπημα: το σπριντ στα 100 kph σε 7,8 δευτερόλεπτα το σπορ έκδοση φέρνει gegenьber της σειράς, αν και μερικά δέκατα. Αλλά η Hцchstgeschwindigkeit είναι ταυτόσημη 215 χλμ/ώρα. Τουλάχιστον αυτό είναι αλήθεια τότε κλείνει για την κατανάλωση, η Nissan υποδεικνύοντας 6,9 λίτρα. Εκτός από τη βασική έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και μια τραγανή εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο Nissan Juke Nismo διαθέτει κλειστή για 3000 ευρώ περισσότερο ως κίνηση στους τέσσερις τροχούς επάνω. Στη συνέχεια, όμως, η ιαπωνική ζευγάρι ο κινητήρας ακόμα και με μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τον επιβραδύνει μια μακρά: κλειστό για το σπριντ έως 100 χρειάζεται τόσο 8,2 δευτερόλεπτα και το κλείσιμο είναι ήδη στα 200 km / h. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση ανέρχεται σε 7,4 λίτρα.

Η παραλλαγή είναι nдchste

Αυτό συγκριτικά χλιαρό και χωρίς καφεΐνη Juke Nismo είναι ακόμη πιο unverstдndlicher επειδή η nдchste εξέλιξη ήδη εμφανής. Επειδή η πρεμιέρα Τύπου του νέου μοντέλου, οι Ιάπωνες έχουν όχι μόνο έφερε το πρώτο αντίγραφο του 370Z Nismo με υπέροχη 344 αντί των 328 ίππων, αλλά και τα δύο πρωτότυπα της περαιτέρω παραλλαγή Juke ότι η RS παραλλαγές της Audi φθινόπωρο και πάλι ένα καλύτερο να είναι καθισμένοι. Στη συνέχεια, ο turbo 1.6-λίτρων έρχεται plцtzlich με 218 hp, κάνοντας καθαρό ποδηλασία και το περπάτημα με σαφή strammeren σασί του του, έτσι behдnde σε σημείο που μπορεί κανείς να spьren την αύξηση της απόδοσης, καθώς και. Σε Augenhцhe με το John Cooper Works μοντέλα της Mini και αρκετά μακριά από τη δική τους παραλλαγή της σειράς αυτής wдre αυτοκινήτων έχουν κλείσει για την έναρξη της κόρης συντονισμού μια καλύτερη επιλογή. Και μετά Nissan έχει πλέον απομείνει σχεδόν 50 χρόνια με την εξαγωγή Nismo, το hдtte και οι μήνες δεν είναι πλέον ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φτάνουν. Ότι δεν έχουν καταλήξει με τη μικρή δύναμη Meier στην τρέχουσα έκδοση όλων groЯen ρίξει, αλλά οι υπεύθυνοι γνωρίζουν προφανώς ήδη κατέχουν. Όχι για τίποτα είναι κλειστά για το σχεδιασμό των πωλήσεων το 2013 σε σχεδόν 13.000 Juke κλείσει για τη Γερμανία μόλις 210 μοντέλα Nismo.