Καλό όσο παίρνει

Το φυσικό αέριο; Ακόμα ένα εξωτικό αυτοκίνητο. Αλλά το Audi A3 Sportback g-tron αντέκρουσε τις προκαταλήψεις κατά τη δοκιμή αντοχής.

Δεν θα μπορούσε να βοηθήσει να στεναχωριέται ένα. Την ημέρα του Audi A3 g-tron ανέλαβε τεστ αντοχής του, ο αντίπαλός του ήταν grцЯter ьberall ορατό στο StraЯenrand: η τιμή της βενζίνης. 1.33 κτήσης ευρώ του λίτρου σούπερ, ένα τακάκι κλείσει για οποιονδήποτε τεχνολογία εξοικονόμησης: γιατί να μην οδηγούν υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα ή αερίου Audi; Ьberhaupt: g-tron, δεν ήταν τα αυτοκίνητα, τα οποία είναι τόσο περίεργα σφυρίγματα στο βενζινάδικο; Και στην οποία ο φόβος του χωρίς να χαλάσει πάντα mitfдhrt; Λάθος! Επειδή αυτή η Audi bьgelte μακριά όλες τις ανησυχίες και glдnzte wдhrend την απόσταση 100.000 χιλιομέτρων με Zuverlдssigkeit μοιάζει με καμία μακροπρόθεσμη δοκιμή του αυτοκινήτου πριν.

Δεν υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης σε δεξαμενές αερίου

Audi A3 Sportback g-tron

Τίποτα δεν έκλεισε για τις οικογένειες: Το ταμείο είναι πάρα πολύ σφιχτά, οι δεξαμενές φυσικού αερίου πάρει 100 λίτρα πορτ-μπαγκάζ μακριά. Το μέρος είναι μόνο αρκεί fьrs Gepдck ένα ζευγάρι.

Ο χρόνος, ακριβείς για να τον φανταστείτε: το A3 Sportback g-tron, κλειστό για 28.350 ευρώ βασική τιμή συμπεριλαμβανομένου s-tronic περίπου 3100 ευρώ πιο ακριβά από ό, τι μια εξίσου ισχυρή βενζίνης 1.2 TFSI, ήρθε με πολλά extras να ενημερωθεί για 45.000 ευρώ. Και όμως υπήρξε μικρή πούλιες: "Ένα ρούχο που δεν προσποιείται τον πλούτο, αλλά απλώς καλή και ουσιαστική εμφανίζονται", Ήταν συντάκτης χριστιανική Steiger. Αν και η Sportback μοιάζει με ένα στέισον βάγκον σε σύντομο παντελόνι, δεν είναι κατάλληλο κλειστό για οικογένειες. Το ταμείο είναι πάρα πολύ σφιχτά, οι δεξαμενές φυσικού αερίου knapsen 100 λίτρα κανονικής εκκίνησης από: Το πάτωμα του χώρου φόρτωσης είναι πάντα στην πάνω θέση, η οποία φτάνει μόνο fьrs Reisegepдck ένα ζευγάρι. Το κάτω πάτωμα είναι οι δεξαμενές αερίου, τα οποία είναι κατασκευασμένα από σύνθετα πλαστικά. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος της σκουριάς και της VW Touran, όπου οι ατομικές εξερράγη ακόμη Stahlbehдlter.Περισσότερες πληροφορίες: Η διάρκεια δοκιμών κατάταξης με όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών

η δεξαμενή κάθε 150 και 300 km είναι άδειο

Audi A3 Sportback g-tron

Η τιμή του φυσικού αερίου είναι άπαχο, το στόμιο πλήρωσης της δεξαμενής καυσίμου, ωστόσο πολύ πιο πλούσια από σούπερ καυσίμου.

Όταν οδηγείτε το αέριο schrдnkt την καθημερινή χρησιμότητα εκπληκτικά λίγο. Παρά το γεγονός ότι Benzinfan διαμαρτυρήθηκε ενημερωθεί για σκληρότερες αδράνεια ή λιγότερο Turbokick από τον 1.4 TSI, αλλά "η 110 hp αρκετά στην καθημερινή ζωή, περισσότερη δύναμη έχω gewьnscht σπάνια", Που έχει Tester Berend Sanders μετά από μια περιοδεία 3000 χιλιομέτρων. Η μετάδοση DSG ηλιοψημένο περιστασιακά ελαφρώς όταν ξεκινώντας από το start-stop, η οποία nachlieЯ στο πρόγραμμα οικολογικής οδήγησης. Καθίσματα, σασί και Gerдuschniveau είναι απολύτως κατάλληλοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκδρομές, κάνουν το hдufigeren στάσεις ανεφοδιασμού ertrдglich: όλες οι 150 και 300 χιλιόμετρα - ανάλογα GasfuЯ - ήταν η δεξαμενή αερίου 14-χιλιόγραμμο είναι άδειο, τότε πήγε σε 50 λίτρα βενζίνης. Διακόπτης (μόνο βενζίνη, τότε φυσικό αέριο) δεν mцglich. Παρά το γεγονός ότι wдren μαζί με 900 χιλιόμετρα γκάμα σε αυτό, αλλά η τιμή gьnstigere προσέλκυσε πολλούς οδηγούς να οδηγούν τις δεξαμενές nдchste χρησιμοποιώντας καλή Navi Fьhrung και μόνο για να χρησιμοποιήσετε την αποθήκευση φυσικού αερίου: Σε 88 λεπτά το κιλό, η φθηνότερη τιμή του φυσικού αερίου στη δοκιμή αντοχής, που κοστίζει μόλις 250 χιλιόμετρα έντεκα ευρώ - gьnstiger δεν πήγε.Σε Ьberblick: Όλες οι πληροφορίες για το Audi A3 Sportback g-tron

Εντυπωσιακή ισορροπία των καυσίμων με έναν υπαινιγμό της περιπέτειας

Audi A3 Sportback g-tron

στάση ανεφοδιασμού στο Bella Italia: Φυσικό αέριο heiЯt -μεθανο εδώ, το δίκτυο σταθμών πλήρωσης δεν είναι (ακόμη) dьrftig. Zapfsдulen ξεχωρίζουν σε ξεχωριστά κουτιά.

Τα κίνητρα ακόμη και έφερε την ομάδα δοκιμών αποτελεσματικά, οδηγήσαμε ενημέρωσε περίπου 60.000 χιλιόμετρα CNG. Οι 4,1 kg ανά 100 κομμένα δοκιμή km (περίπου το 20 τοις εκατό ενημερώνονται σχετικά με προδιαγραφή εργοστάσιο) αντιστοιχούν 108 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Πόσο καύσιμο καταναλώνεται κατώτατη γραμμή; 3057 κιλά φυσικού αερίου και 2.487 λίτρα κόστος ασφαλίστρου 6720 ευρώ ενημερωθεί για το σύνολο της δοκιμής. Συγκριτικά, το Golf 1.4 TSI, που ταξιδεύουν σε AUTO BILD σε συνεχή δοκιμής κλείνει για την ίδια διαδρομή, σε 10.505 ευρώ κλειστό για καύσιμα. Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ που ausfдllt ακόμα καλύτερα αν η Gassдule βρίσκεται στην αρχική διαδρομή. Για την περιπέτεια δεν είναι με τη λειτουργία του γκαζιού, αλλά κατά τον ανεφοδιασμό σε ένα από τα περίπου 900 πρατήρια φυσικού αερίου στη Γερμανία: Μερικές φορές οι μικρές παρακάμψεις για να οδηγήσει το βενζινάδικο είναι κλειστό τη νύχτα ή απαιτεί μια διαδικασία χρονοβόρα: "Πηγαίνετε στο, την είσοδο του αυτοκινήτου, ξεκλειδώσετε Sдule, ένθετο κάρτα δεν λειτουργεί, αλλά - ντροπή ότι η αποτελεσματικότητα μπορεί να είναι τόσο mьhsam"Παράπονα editor Stephan Puls. Και μόνο η Ιταλία, Цsterreich και την Ελβετία προσφέρει ένα δίκτυο дhnliches.

Μεταχειρισμένα αναζήτηση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων: Audi A3

Μια mцgliche Lцsung - μια δεξαμενή αερίου grцЯeren - wдhlt Audi στο νέο Α4 / Α5 g-tron, του οποίου η 19-κιλό δεξαμενής και 2,0-λίτρων κινητήρας υπόσχεται περισσότερη εύρος και την ισχύ. Στο Zuverlдssigkeit δεν ьbertreffen το Α3: Σε 100.000 χιλιόμετρα, δεν κάνει κακό, καμία απώλεια, κανείς δεν auЯer Funkschlьssel με τη ζημία των υδάτων σε επαφή Βόρεια Θάλασσα. Το g-tron fдhrt με βαθμό 1+ στην αιώνια λίστα αποτελεσμάτων μας στην κορυφή - σίγουρα η πιο καθαρή πλευρά στα εξωτικά φυσικού αερίου.

Στην γκαλερί ξέρετε τι wдhrend των δοκιμών και παρατήρησα όταν αφαιρείτε το αυτοκίνητο της δοκιμής μετά την επίτευξη του 100.000 χιλιομέτρων auЯerdem.

Audi A3 Sportback Buffs g-tron

Audi A3 Sportback g-tron: τεστ αντοχής 100.000 χιλιομέτρων - καλό όσο παίρνειAudi A3 Sportback g-tron: τεστ αντοχής 100.000 χιλιομέτρων - καλό όσο παίρνειAudi A3 Sportback g-tron: τεστ αντοχής 100.000 χιλιομέτρων - καλό όσο παίρνειΒαθμολογία: Audi A3 Sportback g-tron
σημεία Σφάλμα μέγιστο.
αξιοπιστία
είναι Bleiber0 x 15 0
Κινητήρας / αποτυχία του κιβωτίου ταχυτήτων0 x 150
Ελαττωματική μονάδα δίσκου / λειτουργικά τμήματα0 x 50
Επιπλέον σύντομη επίσκεψη συνεργείου0 x 30
Πρόσθετες επίσκεψη συνεργείου πολυήμερες0 x 50
Ελαττώματα και ειδικές υπηρεσίες (σύστημα ραδιοφώνου / πλοήγησης / υγρά κλπ)0 x 20
Ελαττώματα μικρά μέρη (λαμπτήρες, κ.λπ.)0 x 10
Η μακροχρόνια ποιότητα (από τη διάλυση)
Αμαξώματος (συντήρηση, βαφή, χαλιά, ξύλινη επένδυση)0-50
Motor (πυκνότητα ισχύος, καταθέσεις λωρίδες)0-50
Μετάδοση (πυκνότητα, τριβή, κατάσταση, συμπλέκτης)0-50
Σύστημα εξάτμισης (κατάσταση Kat, εναιώρημα, θωράκιση)0-50
Αναστολή (άξονες, ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, για τον καθορισμό)0-50
Ηλεκτρικά (καλώδια, βύσματα, συσκευές ελέγχου, ασφάλειες)0-50
Καθημερινά Σκορ / οδήγησης
Τα αποτελέσματα από τις εγγραφές στο ημερολόγιο0-100
σύνολο των πόντων0
Βαθμολογία: 1+
0 Πόντοι: 1+? 1-4 σημεία: 1? 5-8 σημεία: 1? 9-12 σημεία: 2 +? 13-16 σημεία: 2? 17-20 σημεία: 2? 21-24 σημεία: 3+? 25-28 σημεία: 3? 29-32 σημεία: 3-? 33-36 σημεία: 4+? 37-40 σημεία: 4? 41-44 σημεία: 4? 45-48 σημεία: 5+? 49-52 σημεία: 5? 53-56 σημεία: 5? 57 Πόντοι: 6