Πρώτη έξοδο στην πύρινη Leon Cupra

Με έως και 280 hp, το νέο Seat Leon Cupra διδάσκει την αθλητική Konzernbrьdern την Fьrchten. Δοκιμάσαμε το μικρό πύραυλο.

Σπάτε στη μόδα, καλλιεργείται σε πολλές Mдrkten σε θετικό έδαφος, η Hдndler και πάλι κερδοφόρα και την πλήρη Orderbьcher τον τρόπο που βλέπουμε: Στη θέση που έχει τελικά λόγο να χαμογελούν. Και επειδή ο όμιλος VW ταυτόχρονα χαλαρώνοντας λίγο τη γραμμή, ο Ισπανός επιτρέπουν πλέον ακόμη και μια μικρή ανοησία: Όπως Krцnung κλειστό για φήμης οικογένεια Leon τους, ως εκ τούτου, φέρει την αρχή του Μαρτίου 2014, η Sport μοντέλο Cupra στη θέση του και έτσι κλέβουν την συμπαγή δύναμη Meiern η άλλες μάρκες gehцrig την παράσταση. Δεν είναι μόνο οι Octavia RS από επίδοξους αδελφή Skoda ωχριά κατά την πύρινη Eintдnzer από τη Βαρκελώνη. Αλλά πάνω απ 'όλα, το Golf GTI φαίνεται παράξενα χλωμό και αναίμακτη, αν έχετε οδηγήσει ποτέ ισπανική τον ξάδελφό του.

Μια πρόσθετη χρέωση του Cupra κινητοποιούνται 280 PS

Seat Leon Cupra

Με 265 hp από δύο λίτρα μετατόπισης του Cupra είναι τρέφονται καλά, και εξακολουθούν να υπάρχουν Chiptuning εργοστάσιο.

Kunststьck ότι οι οπαδοί της VW θα πει. Στον Κόλπο είναι κλειστό για τα δύο λίτρα άμεσο ψεκασμό groЯen turbo ναι αυτή η πλευρά του μοντέλου R ακόμη και σε 230 hp συμπέρασμα wдhrend Κάθισμα αναδεικνύει ήδη στο βασικό μοντέλο Cupra με 265 ίππους και γύρω από 1300 χρέωση Ευρώ χρησιμοποιώντας ακόμη ένα τσιπ κλειστό για 280 hp. Αυτό κάνει το νέο Cupra όχι μόνο για stдrksten σειρά καθισμάτων όλων των εποχών. Με τιμή Sprint της στην καλύτερη περίπτωση 5,6 δευτερόλεπτα, παραδίδει το καλύτερο χρόνο σπριντ. Και wьrde 250 χλμ/ώρα δεν είναι ηλεκτρονικά η άγκυρα ρίχνονται, ο wьrde πρώτη θέση στη σειρά και να δημιουργήσει περισσότερα από 260 είδη. Αλλά το πάθος δεν είναι μόνο θέμα απόδοσης. Αλλά ο Leon είναι μπροστά του μόνο περίπου 2.000 ευρώ φθηνότερα μακροχρόνια από την Βόλφσμπουργκ σε πολλούς άλλους επιστημονικούς κλάδους: Ακούγεται μεστή, εάν μεταβείτε στο Sport mode. Λειτουργεί leichtfьЯiger όταν lдsst χορεύουν το gegenьber Vorgдnger δύο καντάρια του συρρικνώθηκε Lцwen γρήγορα μέσα από τις γωνίες. Και πάνω απ 'όλα, ο ίδιος φαίνεται καλύτερα: Ο σχεδιασμός του γκολφ μπορεί να γίνει κλειστό για την αιωνιότητα και εξακολουθούν να λειτουργούν κλασικά μοντέρνα σε δύο δεκαετίες. Αλλά wдhrend γυρίσουν μετά το GTI μόνο γνώστες του Leon είναι ένα μάτι-catcher για Rдdern - ακόμη και αν ο πόλεμος χρώμα του Cupra μέχρι σήμερα εξακολουθεί να hдlt μέσα σε στενά όρια.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, υπάρχει ένα encore

Seat Leon Cupra

Το Seat Leon Cupra παίρνει ьberraschend ισχύ καλή του σε StraЯe και πράξεις δεν είναι λίγο τολμηρό.

Ένα grцЯerer Kьhlergrill, λίγα νέες πλαϊνές ποδιές, 19-Zцller στο Radkдsten και ανεμοθραύστη ενημερωθεί για το πίσω παρμπρίζ - που είναι ό, τι οι Ισπανοί έχουν δώσει αστέρι τους στο δρόμο για το γυμναστήριο. Ποιος mцchte κάνουν περισσότερο από μια παράσταση που πρέπει να περιμένει για το καλοκαίρι 2014. Στη συνέχεια, θα υπάρξουν ειδικά πακέτα παράσταση με στολίδια zusдtzlichem. Η μουσική για το φλογερό φλαμένκο κάτω από τον ήλιο της Sьdens παίζει το γνωστό κινητήρα TSI, η οποία κινητοποίησε εκτός από 280 hp του ακόμη και μέχρι 350 Nm. Natьrlich το μπροστινό αυτοκίνητο έφτασε τόσο αργά όρια του έτσι. Όχι για τίποτα schlieЯlich VW έχει μόνο 20 hp stдrkeren Golf R αναπτύχθηκε στους τέσσερις τροχούς. Όμως, ο Ισπανός παίρνει δύναμη ьberraschend καλή του στο StraЯe και να μην λειτουργεί ένα τολμηρό κομμάτι. Σαφής τρεμοπαίζει ανάμεσα φορές τη λάμπα ESP, και την επιτάχυνση σε κλειστές στροφές που ξύνει μερικές φορές nervцs οπλές τους. Αλλά ποιος σταματά το θάρρος μόνο για το φυσικό αέριο, η schieЯt στη συνέχεια με ένα Verve αναμένει να αρχίσουν αίματος που μπορεί κανείς να βράσει και να συναγωνιστεί τον παλμό - όχι για τίποτα δεν κάνει η καμπύλη ροπής περισσότερο από ένα οροπέδιο από μια κορυφή και έχει το μέγιστο για το σύνολο μπάντα 1750 έως 5.600 περιηγήσεις.

Ασφαλέστερα και πιο γρήγορα μπορεί να πάει με όλους τους τροχούς. Αλλά περισσότερο SpaЯ κάνει με την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Και ποιος, αν όχι ένα φλογερό Ισπανό, μπορεί να κουνάω λίγο με το πίσω μέρος. κατευθύνουν με το πεντάλ του γκαζιού και να παίξει με την φυσική - αυτό είναι εδώ η έλξη του χλοοτάπητα. Ο επικεφαλής ανάπτυξης Dafьr Matthias Rabe δεν έχει μόνο συντονισμένοι τον κινητήρα. Αλλά οι μηχανικοί της έχουν επίσης το σασί από περίπου τρία εκατοστά κάτω επαναπρογραμματιστούν διεύθυνσης και εγκαταστήσει ένα ηλεκτρονικό Vorderachssperre. προωθεί πάντα λίγο περισσότερη ροπή στον εμπρός τροχό kurvenдuЯere και φέρνει το αυτοκίνητο ακόμα πιο γρήγορα γύρω από τις γωνίες: Όταν πραγματικό λαβή είναι fьhlt ο ένας στον άλλο, όπως wьrde ολόκληρο το εμπρόσθιο άκρο fцrmlich στην καμπύλη το πατημένο.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, το όλο αυτοκίνητο χαλαρή

Seat Leon Cupra

Μέτρια: Ποιος στην ταχύτητα Cupra "άνεση" wдhlt, γνώρισε μεγάλες αποστάσεις ποιότητας αυτοκίνητο.

Spдtestens τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί οι θέσεις hцhere πλαϊνά πάνελ και το τιμόνι είναι λίγο grippy. Επειδή αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να έχει καλά στο χέρι όταν κάποιος ενδίδει πειρασμούς του. Αλλά με όλα δίψα για εξουσία, Seat δεν υποκύψει ολοκληρωτικά στη γοητεία του παραλογισμού. Ακριβώς επειδή το Cupra είναι μια αδρεναλίνη-βομβαρδιστικό, καθημερινή ζωή, δεν πρέπει να πέσει στην άκρη του δρόμου, οι Ισπανοί λένε και έχουν ως εκ τούτου ο αθλητής ενστάλαξε μια μαλακή πλευρά. Έχετε dafьr την οδήγηση προφίλ "Cupra" επί "άνεση" дndern, σημειώνοντας fцrmlich πως η ένταση έξω από το αυτοκίνητο διαφέρει: Τα χτυπήματα δεν νικήσει τόσο βίαια, από τη λάγνα Drцhnen στις απολήξεις είναι ένα ήμερο Sдuseln, θα πρέπει να κατευθύνουν δεν είναι τόσο πολύ δύναμη, και για τις εκδόσεις με διπλού συμπλέκτη fдllt φορές την ταχύτητα μόλις 700 γύρους. τότε μπορεί να χρειαστεί ένα lдnger λίγο, αλλά με αυτή τη ρύθμιση, το Cupra είναι καλό επίσης κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο συνδυασμός της λογικής και της Vergnьgen, του πάθους και της πρακτικότητας, η οποία είναι η τελειοποίηση της mцchte αφεντικό Seat Jьrgen στοίβα άνθρωπος με το Cupra και, ως εκ τούτου, ακόμη και liebдugelt μετά από τρεις και Fьnftьrer με ένα συνδυασμό Cupra. Επειδή καμία άλλη παράσταση έδρα αυτή συμβίωση καλύτερα από τους νέους αθλητές, λέει ο επικεφαλής και τα βάζει πάλι ικανοποιημένο χαμόγελο του.

αλλά η rьhrt σίγουρα δεν είναι από μόνη της τις δοκιμές και την Rьckschau για τα καλά στοιχεία για τις πωλήσεις. Αλλά που λάμπει και στην γνώση του τι μπορεί να έρθει και όλες εκεί μετά την έναρξη του Cupra στις 8 Μαρτίου 2014. Διότι ακόμη και αν το Leon εξακολουθεί να είναι περίπου 8.000 ευρώ φθηνότερα από ό, τι το VW Golf R, θα κοστίζει μόλις 2.000 ευρώ και πάνω από ένα πρότυπο GTI. Με μια βασική τιμή των 30.810 ευρώ, έκλεισε για την dreitьrigen SC και 500 ευρώ περισσότερα κλειστά για την έκδοση fьnftьrige, έτσι ώστε η προοπτική της nдchsten Kassensturz dьrfte ένα Lдcheln ενημερωθεί για τα χείλη της Seat το αυτοκίνητο αφεντικά.