Τελευταία ευκαιρία Harvey

Το Ford Focus βρίσκεται στη σκιά του Κόλπου. Αυτό σημαίνει χαμηλότερες τιμές. Ο πελάτης είναι χαρούμενος. Είναι ακριβώς δεύτερη έκδοση της από το τέλος του 2004 είναι σχεδόν χειρότερο από τα πιο δημοφιλή ανταγωνιστές στην πράξη.

νικών δοκιμών είχε ως επί το πλείστον ьberlassen τον ανταγωνισμό. Επίσης, στις στατιστικές βλαβών των λεσχών αυτοκινήτου και έκθεση AUTO BILD TЬV του Ford Focus δεν είχε εξέχοντα ρόλο. Εδώ είναι μόνο δεύτερη έκδοση της από το τέλος του 2004, σχεδόν τόσο καλό όσο τα πιο δημοφιλή ανταγωνιστές στην πράξη. Μόνο η πολύ πιο ακριβά, στις περισσότερες περιπτώσεις. Το πιο σημαντικό κριτήριο αγοράς στο Focus είναι ο κινητήρας. Και εκεί, σε αυτό το Ford μόνο heiЯen: Μείνετε μακριά από την Diesel! Η Selbstzьnder είναι πράγματι οικονομικά και krдftig, αλλά και anfдllig. Ειδικά αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Peugeot 1.6 TDCi πάσχει από τρία προβλήματα: Ο μηχανισμός συσφίξεως της ζώνης του V-ραβδώσεις απέτυχε regelmдЯig, hцrbar να Schnattergerдuschen. AuЯerdem τρώει τον υπερσυμπιεστή του κινητήρα. Ο λόγος είναι η μάλλον unglьcklich Σχετικά heiЯe μέρη του συστήματος εξάτμισης μετακόμισε Цlzufьhrung στην οποία το λιπαντικό coked έως ότου η γραμμή στην πρίζα. Οπτανθρακοποίησης είναι το κύριο πρόβλημα της βαλβίδας Abgasrьckfьhrungs. Κάθεται σταθερά, δεν έχει δύναμη, ή ο κινητήρας fдllt το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης.Τουρνουά Προδιαγραφές Ford Focus II
μηχανή4-cyl κινητήρα Diesel άμεσης έγχυσης / εμπρόσθιο εγκάρσιο
Βαλβίδες / εκκεντροφόρους4 ανά κύλινδρο / 2
χωρητικότητα1560 κυβικά εκατοστά
kW (ιπποδύναμη) σε U / min66 (90) / 4000
Nm στις U / min215/1750
μέγιστη ταχύτητα177 χλμ/ώρα
0-100 km / h13.2 s
πρότυπα για τις εκπομπές - εκπομπών CO2Ευρώ 4-119 g / km
Κιβώτιο ταχυτήτων / κίνησης5-τάχυτο μηχανικό / Μέτωπο
χωρητικότητα της δεξαμενής / τύπο του καυσίμου53 l / ντίζελ
περιεχόμενο του κορμού482-1525 l
Απόβαρο / ωφέλιμο φορτίο1386/494 kg
Cockpit: φτηνό πλαστικό, αλλά εύκολο στη χρήση.

Cockpit: φτηνό πλαστικό, αλλά εύκολο στη χρήση.

Οι κινητήρες βενζίνης είναι πολύ λιγότερο απαιτητικές. Ελαττώματα επηρεάζουν την Zьndspulen στην καλύτερη περίπτωση, αλλιώς ακόμα φτάσουν στην μητρική γκαράζ. Αυτό ισχύει επίσης κλειστό για τις εκδόσεις Ti-VCT, η ρύθμιση εκκεντροφόρου κολλήσει μερικές φορές. Ήδη, ωστόσο περίεργη ένα πρόβλημα του εκτοξευτήρα ύδατος: Διαρροή Dьsen για την κουκούλα να στάζει επιθετική Reinigungsflьssigkeiten στην Schдchte η Zьndkerzen - η οποία στη συνέχεια σκουριάζει σε αποτυχία. Περισσότερα Stцrungen είναι λιγότερο ιδιόμορφο αλλά ενοχλητικό. Πώς δυνατά ηλεκτρο-υδραυλικά συστήματα διεύθυνσης, του φυσικού αερίου ελατήρια κουτσός ή ελαττωματικά Цffner η πόρτα του χώρου αποσκευών. Κρίμα, εκτός από τέτοιες λεπτομέρειες είναι αρκετά προσφιλής της Ford.Κόστος της συνιστώμενης έκδοση κινητήρα 1.6 TDCi (66 kW / 90 hp)
συντήρηση
επιθεώρηση150 έως 400 Ευρώ
Ευθύνης (17) *463 ευρώ
Μερική κάλυμμα (20) *123 ευρώ
Περιεκτική (16) *602 ευρώ
τέλη κυκλοφορίας (€ 4)247 ευρώ
* Ηλεκτρονικό ποσοστό HUK24 ασφάλισης, εγγραφή στο HH, οδηγός: ασφαλισμένου + Partner (25 ετών), ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα 15.000 χιλιόμετρα, το ποσοστό συνεισφοράς 100%
τιμές Ανταλλακτικά **
εναλλάκτης275 ευρώ
μίζα395 ευρώ
αντλία νερού370 ευρώ
οδοντωτό ιμάντα365 ευρώ
κασκόλ300 ευρώ
Μπροστινό φτερό, βερνίκι415 ευρώ
δισκόφρενα και -klötze, εμπρός345 ευρώ
** συμπεριλαμβανομένου του κόστους εργασίας και 19% Φ.Π.Α.

Η δοκιμαστική οδήγηση του AUTO BILD

Εμπρός: αρθρώσεις, γουργουρητό κύματα καλά.

Εμπρός: αρθρώσεις, γουργουρητό κύματα καλά.

αυτοκίνητο δοκιμής μας: προέρχεται από το Αμβούργο Gebrauchtwagenhдndler χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και κάνει την πρώτη ματιά μια καλή εντύπωση. Μόνο δύο ετών, Kilometerzдhler του είναι ήδη σε 85.000. Μια εταιρεία αυτοκινήτων, αλλά ένα καλά διατηρημένο. Αλλά φιλοξενεί ένα βρώμικο μυστικό: 1.6-λίτρων diesel του δεν έχει RuЯpartikelfilter. Εδώ, το σημαντικό από το όμορφο μικρό wдre Navi.
οδήγηση μας εντύπωση: annдhernd επίπεδο των καινούργιων αυτοκινήτων. Το Focus κατευθύνει feinfьhlig μία, χάνει το κύκλωμα, και ακόμη και κλειστές για αυτή τη σειρά τυπικών τρίξιμο και Knistergerдusche ως επί το πλείστον εξαλείφονται. Τα καθίσματα είναι ακόμα σφιχτό, μόνο το σκουριασμένο από στέκεται φρένα άλεσμα hцrbar.
Ετυμηγορία μας: είναι abhдngig από την Nachrьstung ένα φίλτρο σωματιδίων. Χωρίς την αγορά είναι μια λαχειοφόρο αγορά. SchlieЯlich είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποια κανονισμοί εξακολουθούν να αναμένονται από πολιτικής πλευράς. Με αυτό το φίλτρο Focus είναι μια σταθερή προσφορά κλειστή για τους ανθρώπους που δεν βιδώστε τη χιλιομετρική πολύ γρήγορα περαιτέρω στο Hцhe.

Stдrken και Schwдchen

Εξάτμιση: σκουριά γρήγορα, συχνά κουδουνίστρες.

Εξάτμιση: σκουριά γρήγορα, συχνά κουδουνίστρες.

Το πλαίσιο εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία αυτή, ο συμβιβασμός μεταξύ άνεσης και οδοντωτές χειρισμό κάνει Ford τόσο γρήγορα κανείς μετά. Το τιμόνι της εστίασης είναι дuЯerst prдzise να αναφέρουν χωρίς ανωμαλίες στο εσωτερικό? το κύκλωμα που ασχολούνται leichtgдngig και καθαρό. Αλλά το Qualitдt το σώμα της Ford είναι fьhlbar. Δεν υπάρχει σχεδόν spьrbare ανατροπές, όλες οι πόρτες και Tьren Κλείστε leichtgдngig. Detailmдngel παρέχουν κλειστό για πικρία: Έτσι, οι πηγές φυσικού αερίου της κάμψη πίσω πόρτα μετά από ένα χρόνο, έντυπα σκουριά για Kotflьgeln και Tьrunterkanten, βουίζει ημιαξόνια, φρένα αλήτης σταθερά. Τα προβλήματα των κινητήρων ντίζελ είναι ένα κεφάλαιο έκλεισε για τον εαυτό του στη σκουριά της βενζίνης η Zьndkerzen που περιστρέφονται ραδιόφωνα, και σπάει πάλι το Ьbertotpunktfeder το πεντάλ του συμπλέκτη. αλλά lдstig συνολικά kцnnen - μικρά πράγματα.

ανταγωνιστές

Όταν πρόκειται για την καθαρή χώρου φορτίου ή μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του Opel Astra H Caravan είναι η MaЯ των πραγμάτων στο χρησιμοποιήθηκε κατηγορία των συμπαγών. Επίσης, η πρώτη που δημοσιεύθηκε το 2007 VW Golf V Variant δεν μπορούν να συμβαδίσουν. VW πλεονέκτημα: дhnlich καλή Fahrwerkqualitдten, όπως η Ford, αλλά και την καλύτερη επεξεργασία. Dafьr Βόλφσμπουργκ είναι και πιο ακριβά κατά μέσο όρο δύο χιλιάδες, ανάλογα με τον εξοπλισμό και την αυτοκίνηση.