Tesla αντιπάλους του DS

Το E-Τεταμένη είναι ένα κυλιόμενο βιτρίνα για το μέλλον των ειδών πολυτελείας franzцsischen DS. E-αθλητές και έχει δυναμική συμπεριφορά καλή ικανότητα.

Η Γαλλία σχεδιάζει να Tesla αντιπάλους

Το πίσω Lufteinlдsse παρήχθησαν από την διαδικασία εκτύπωσης 3D.

Η Turnьbung η επιβίβαση των grьnlich shimmering καλκάνι είναι μόνο ελαφρώς διαφορετική από εκείνη που nцtig άλλα supercars. Πρώτα schlдngelt από κοντά Tьrцffnung ταξινομούνται τα οστά του να zwдngen στην συντόμευσης σπορ κάθισμα. Στη συνέχεια, όμως η ρουτίνα hцrt στις ήδη. Αντί των στρογγυλών οργάνων κοιτάς το DS E-Τεταμένη σε μια οθόνη. Μια γρήγορη ματιά δίνει πληροφορίες: "ροπή" (Ροπή) "βαλβίδα" (Φυσικό αέριο) και "φρένο" (Φρένων) βρίσκεται. Gangknьppel; Καμία. SchlieЯlich είναι ένα πρωτότυπο franzцsischen μάρκας πολυτελείας, "ένα τροχαίο εργαστήριο"Πώς DS-τεχνικός διευθυντής Eric Apode ονομάζεται σπορ αυτοκίνητα. Πρέπει να υπάρχει καθ 'εαυτό αρκετά διαφορετική από gewцhnlichen δρομείς Series.Νέα και δοκιμές στο DS

Αν κάποιος έχει gewцhnt μία φορά το περιβάλλον Captain Futures, η κομψή μελέτη αποδεικνύεται ότι είναι εκπληκτικά κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Μια καλή θέση οδήγησης είναι εύκολο να βρεθεί και ισοπέδωσε με τροχό δερμάτινο τιμόνι ьberzogene αλουμινίου αισθάνεται καλά στο χέρι σας. Σε εκκαθάριση LandstraЯen το bolide 1,8 τόνων δείχνει το αληθινό του. Μόλις η σωστή FuЯ βρύσες στο γκάζι, το DS-E-Τεταμένη εκτόξευσε από τη δύναμη των 296 kW / 402 hp του προς τα εμπρός. Πώς ьblich σε ένα ηλεκτρικό όχημα, η μέγιστη ροπή των 512 Newton μέτρα από το σημείο του είναι από όπλο σε FuЯ και εισάγετε τον πιλότο με σφοδρότητα στο σταυρό.

Κάθισμα τοποθέτηση DS 4 και DS 4 Sportback (ΙΑΑ 2015)

DS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSDS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSDS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DS

Κατηγορηματικά e-Χρόνο κινείται προς τα εμπρός

Η Γαλλία σχεδιάζει να Tesla αντιπάλους

Με 402 hp, το E-Τεταμένη εγκαινιάζοντας χρόνο kьrzester προς τα εμπρός.

Όσο για το εκρηκτικό ξεκίνημα, το DS-καλκάνι δεν χρειάζεται να κρύψει από το Tesla Model S. Ο ολοένα αυξανόμενος βουητό των δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετούνται σε ισορροπία Grьnden στο μπροστινό και πίσω άξονα, η οποία συνοδεύεται από την καταιγίδα προς τον ορίζοντα. Αν σας αρέσει synth pop μπορεί με ειδικά κλειστά για το E-Χρόνο ψύχραιμος Musikstьck, αφήστε το πασπαλίζουμε από τις εννέα ομιλητές της εστίασης στερεοφωνικό σύστημα high-end. Επιστροφή στην οδήγηση: Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει τρεις Gдnge που είναι hineingeschnalzt χωρίς διακοπή μαθημάτων. να μπουλόνι ευθεία δεν είναι μια τέχνη - όταν πρόκειται για γωνίες, οι άντρες από τα αγόρια. Το DS E-Τεταμένη είναι μια κίνηση στους πίσω τροχούς, έτσι ώστε η κατανομή βάρους είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο από τα πρωτότυπα δεν άσφαλτο Φρεντ Αστέρ ζητά σε κάθε στροφή να χορέψουμε.

Η κατανομή βάρους είναι σχεδόν τέλεια

Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί έχουν τις μπαταρίες του από το αμάξωμα μπαταρία 53-kWh mцglichst κοντά στο κέντρο βάρους του οχήματος τοποθετούνται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σχεδόν τέλεια κατανομή του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων του 45 έως 55 (πίσω). Σε Αεροδυναμική τεχνικός DS κοίταξε την ομάδα του DS Virgin Racing (στον τύπο Ε στην αρχή) πολύ στενά: Το κάτω μέρος του αμαξώματος είναι ομαλή, δύο Luftkanдle ονομάζεται "Αεραγωγοί", Kьhlen τα φρένα και να βοηθήσει με την κάθετη δύναμη. Γαρνίρεται με ένα διαφορικό κλείδωμα στον πίσω άξονα και την ενεργό ροπή προσανατολισμού της Γαλατίας χαράζει behдnde γύρω από τις γωνίες. Εδώ, τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Michelin νύχι με όλα τα προφίλ Blцcken στην άσφαλτο και kдmpfen με δύναμη, όμως για να μην χάσει την επαφή.

DS 5 (facelift 2015): Έκθεση Οδήγηση

DS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSDS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSDS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSΜετά από λίγα χιλιόμετρα για περιέλιξη LandstraЯen η κανκάν а la DS E-Τεταμένη ήδη ьbergegangen στη σάρκα και το αίμα, «πέδηση για στόχευση, πληρούν κορυφή, ανοίξτε το γκάζι. Το e-σπορ αυτοκίνητο είναι ο οδηγός κανένα πρόβλημα groЯen. Το πίσω μέρος είναι προβλέψιμη και kьndigt να ξεσπά σε από μικρή σύσπαση. Ωστόσο Ьbermut τιμωρεί αρκετά μεγάλη ουρά με μια τραγανή swing, αλλά η οποία μπορεί να συλληφθεί zuverlдssig με γρήγορη αντι-διεύθυνσης. Ποιος verlдsst σύγχρονα gadgets όπως το ESP, φαίνεται getдuscht. Όταν DS E-Τεταμένη αποφασίσει μόνη της Kцnnen ο πιλότος αν το ταξίδι σε ένα πεδίο ή στο Παρίσι StraЯen Cafй τελειώνει.

Η οδήγηση είναι μια γιορτή έκλεισε για τις αισθήσεις

Η Γαλλία σχεδιάζει να Tesla αντιπάλους

Noble Lederbezьge κλειστά για τις θέσεις που Nдhte εφαρμόστηκαν με το χέρι.

Οδήγηση στο DS E-Τεταμένη είναι ήδη ένα φεστιβάλ έκλεισε για τις αισθήσεις. Το δερμάτινο σαλόνι ήταν getrдnkt των ειδικών με μελάνι για να πάρει την ευγενή πατίνα του παπούτσια ιταλικής ανδρών. Τα άνετα σπορ καθίσματα umschmiegen τον οδηγό όχι μόνο ως ένα γάντι καλά τοποθέτηση, αλλά με την κατανάλωση Nдhte στην οποία κάθε βελονιά είναι ακριβώς τοποθετείται, επίσης, ένα μανιφέστο της παραδοσιακής χειροτεχνίας. Προσθήκη στο ότι οι μεταλλικές κυψελοειδείς δομές και το φουτουριστικό μοχλού και Knцpfe που ьberall κατανεμημένα στο εσωτερικό.

Νέα σπορ αυτοκίνητο (2020)

DS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSDS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSDS E-Χρόνο (2016): Οδήγηση έκθεση - Tesla αντιπάλους του DSΣτο σώμα, το γαλλικό θέσει σε άνθρακα και 3D εκτύπωση - για παράδειγμα, όταν Kьhlergrill και πίσω Lufteinlдssen. Η εφαρμοζόμενη σε οκτώ στρώσεις βερνικιού gleams grьnlich ως Olivenцl. Τρεις μήνες tьftelten οι ειδικοί πριν από το σωστό χρώμα βρέθηκε. Κρίμα που το e-Τεταμένη είναι τόσο ποτέ δεν έρχονται, αλλά πολλές από τις λεπτομέρειες είναι αυτό που βλέπετε στην kьnftigen μοντέλα DS. Σε nдchsten χρόνο ένα αυτοκίνητο που πιθανότατα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, για να δείξει πώς οι Γάλλοι θέλουν να κατακτήσουν την αγορά premium.