Ολοκαίνουρια Dacia κατά μεταχειρισμένων VW

GroЯes αυτοκίνητο, μικρή τιμή - μια δελεαστική προσφορά. Όμως, το νέο Dacia Logan είναι πραγματικά ένα Schnдppchen; AUTO BILD πρέπει να τον λάκκο έναντι τριών ετών VW Golf Variant.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την τάση να χάνουμε. Πληκτρολογήστε Homo luxuriosus. Η πώληση κλειστό για 12.000 ευρώ ένα ρολόι ή εικασίες για το Bцrse. Και τότε υπάρχουν και οι άλλοι. Η φυλή του Homo economicus. Το κάνουν με τα χρήματα όλη την οικογένεια κινητών της. Συμπεριλαμβανομένων Gepдck. Για παράδειγμα, με το Dacia Logan Prestige κλειστό για 12.290 ευρώ. Αλλά, περιμένετε ένα λεπτό. Είναι πραγματικά ήταν μονάδας φιλαργυρία τελευταία λέξη; Έκλεισε για την τιμή υπάρχει και αυτό που κάποτε. Σχετικά τριών ετών Golf VI Variant έως 75.000 χιλιομέτρων. Δοκιμάσαμε με τα οποία συνδυασμό Otto Ορθολογική Bьrger καλύτερη fдhrt. Η Dacia κινείται σε 900 cm3 Motцrchen με τρεις κυλίνδρους, που φέρνει, χάρη στην Turbo με 90 ίππους. Αυτό ακούγεται μικροκαμωμένος κλειστά για μεγάλο χρονικό 4,49 μέτρα και 1,55 μέτρα ύψος συνδυασμό, είναι γενικά επαρκής, όμως. Στην καθημερινή ζωή, ο MCV κολυμπά με unauffдllig όχι μέχρι τέσσερις ενήλικες πάει στα ταξίδια, για να rдcht συρρίκνωση. Σε πλήρες φορτίο το Logan ενεργεί trдge.Παρουσίαση: Dacia Logan Facelift (2016)

Σε Ьberblick: Νέα και δοκιμές για Dacia Logan

Dacia Logan TCe 90

Δελεαστική Τιμή: Ο Logan MCV είναι ήδη διαθέσιμη από 7990 ευρώ. Όπως TCe 90 Prestige κοστίζει 12.290 ευρώ.

Το κόλπο φέρνει μια ΤΠΔ 1,4 απασχολημένος. Για annдhernd ίδιο φυσικά - αλλά απαιτείται - μπορείτε να πάρετε 122 hp εδώ. Παρά το γεγονός ότι οι Κόλπου 268 κιλά ζυγίζει περισσότερο από το Logan, πηγαίνει να εργαστεί αψιά και έχει τα αποθεματικά grцЯeren. μετάδοσης 75.000 χιλιομέτρων του εξακολουθεί να γυρίζει τεντωμένο και prдzise, ​​οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται πολύ πιο ομαλή από ό, τι επιτρέπει hakelige Fьnfgang κουτί στο νέο Dacia. Η Gдnge του Logan επίσης κακό κοντά το ένα στο άλλο, εν μέρει, οι τσάντες της ταχύτητας σε περίπου 1.500 περιηγήσεις από. Στον αυτοκινητόδρομο, η Dacia επωφελήθηκε επίσης από franzцsisch-άνετη ανάρτηση του. Απαλό και αριστερά οι διαφάνειες MCV ενημερώνονται για τις πιο παρατυπίες. Αλλά το κόλπο και δασκάλους. Είναι τότε, αλλά ενημερώθηκε για κακή patched LandstraЯen, η άλλη πλευρά του γραναζιού ομαλή προσγείωση Dacia αποκάλυψε: Το αυτοκίνητο εαυτό του schьttelt κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από τη βαθιά Lцchern το fьhlt ο ένας τον άλλο ως wьrde άρει την πρύμνη. Εδώ η VW παρουσιάζει - παρά τα χιλιόμετρα του κολλήσει στο Dдmpfern και φτερά - ьberlegen σαφής.

Περισσότερα combos σε σύγκριση: Golf Variant Kia cee'd ΝΔ

Η σημαντική hцhere Logan ανταποκρίνεται επίσης spьrbar ευαίσθητα στην πλευρικών ανέμων. Με ένα σκληρό αεράκι φαίνεται να τον gerьttelt unablдssig. Επιπλέον, ο άνεμος φυσάει αρκετά θορυβώδης γύρω από το σώμα. Παρά την τεράστια Armaturentrдgers της, η Dacia λειτουργεί airier από τον Κόλπο. Ωστόσο, η MaЯband δείχνει ξεκάθαρα ότι οι κλειστές για τους επιβάτες στον Κόλπο είναι περισσότερο χώρο για να ταξιδέψουν. Ωστόσο, πρέπει να σωθεί όταν Gepдck πρέπει - Logan καταπίνει μια τσάντα ταξιδιού περισσότερο. Στην καθημερινή ζωή, η Dacia δεν μπορεί να κρατήσει ένα κερί στη VW ακόμα. Η lдsst τιμόνι ρυθμίζεται μόνο σε ύψος, τα παράθυρα τοποθετούνται unglьcklich. Στον Περσικό Κόλπο, ο οδηγός fьhlt πολύ καλύτερη κατάσταση. Παρά την ηλικία του, κάθεται στον Κόλπο άνετα, τα μαξιλάρια είναι ακόμα σφιχτή και προσφέρουν genьgend πλευρική στήριξη. Αντίθετα, οι σιωπηρές πλευρικά τμήματα στη Δακία δώσει τρόπο ακόμα και στο ελαφρύτερο στροφές.

Διαβάστε επίσης: επιτυχίες και αποτυχίες στο τεστ αντοχής

VW Golf Variant 1.4 TSI

Ίδια τιμή, αλλά χρειάζεται: το τρίχρονο Golf VI με 122 hp και 75.000 χιλιόμετρα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Γιατί ο Logan είναι gьnstig παραμένει μυστικό: απλή καθίσματα είναι κατασκευασμένα από αφρώδες υλικό, ένα καπάκι του φυσικού αερίου, η lдsst να цffnen μόνο με την Schlьssel, dьnne χειρίζεται αντί της συνήθους Bьgel - εξοικονόμηση στην παραγωγή. Με jдhrlichen τελών κυκλοφορίας των μόλις 30 ευρώ, τριετή εγγύηση έως και 100.000 χιλιόμετρα και η σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση Dacia ьberflьgelt τον Κόλπο του κόστους σαφής. Στο γκολφ και πολύ hдngt από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Έχει kцnnen με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εγγύηση λίγα schьtzen Ьberraschungen, αλλά όταν αγοράζετε να είναι βέβαιοι ότι έχουν τη VerschleiЯteile στο μυαλό. δίσκοι φρένων στον μπροστινό άξονα και -klцtze κόστος περίπου 350, ένα Endschalldдmpfer περίπου 420 ευρώ. μηχανές AuЯerdem η ΤΠΔ έχουν περάσει από τα προβλήματα της αλυσίδας χρονισμού θλιβερή Berьhmtheit. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε Χρησιμοποιείται έχει συμμετάσχει σε δράση υπηρεσία.

Ποια μοντέλο κατά τη διάρκεια σκορ στο τέλος έχει την άκρη, να δούμε την πινακοθήκη. Το πλήρες άρθρο με όλα τα στοιχεία και τους πίνακες είναι διαθέσιμα στο AUTO BILD 32/2013 ή σε απευθείας σύνδεση άρθρο αρχείο ως PDF κατεβάσετε.

Dacia Logan και VW Golf VI Variant σύγκριση

Dacia Logan MCV / VW Golf VI Παραλλαγή: Test - Όλα τα νέα-Dacia κατά χρησιμοποιείται VWDacia Logan MCV / VW Golf VI Παραλλαγή: Test - Όλα τα νέα-Dacia κατά χρησιμοποιείται VWDacia Logan MCV / VW Golf VI Παραλλαγή: Test - Όλα τα νέα-Dacia κατά χρησιμοποιείται VW

Εάν το νέο Logan πραγματικά μια συμφωνία;

Εάν το νέο Logan πραγματικά μια συμφωνία;

Το πλήρες άρθρο είναι διαθέσιμο στο online αρχείο θέμα μας αμέσως. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την αρχική διάταξη φυλλαδίου ως έγγραφο PDF.
Dacia Logan TCe 90 VW Golf VI Variant 1.4 TSI

δημοσιεύουμε:

09/08/2013

Τιμή:

1.00 Ђ