Μια Ηπιότερες μεταξύ άγριοι

Porsche 911 frьhen 90 είναι λιγότερο τραχιά από κάθε Vorgдnger. Nдhe καθημερινή ζωή του ήταν frьher ως ξενέρωτος - και τώρα είναι ένα σημείο πώλησης. Πραγματικό εύρημα: το 964 Targa ως το τελευταίο πέναλτι με αφαιρούμενα πάνελ οροφής.

Spдtsommer 1988, η Porsche παρουσιάζει το πλήρως ανακαινισμένο 911 Carrera, η πρώτη εποικοδομητική επανερμηνεία του θέματος από το Debьt 1963. λάβει αμέσως τα Verhдngnis πορεία: Όχι πιό σύντομα είναι μια νέα ποινή στο κατάστημα, δείτε χυτοσίδηρο Anhдnger πλησιάζει στο τέλος της Δύσης. Να παραπονεθεί υπάρχουν πολλά κλειστά για traditionalists: 911 τώρα trдgt StoЯfдnger σε πλαστικά οπτική blдhender. Προστέθηκε τυχαιότητα σαν μια ανάρτηση ελατήριο, υδραυλικό τιμόνι και ABS serienmдЯig. Όλα lдngst συγχωρεθεί, ακόμα και τα προβλήματα από τα πρώτα χρόνια, όταν οδοντοφυΐας την άφιξη του εν λόγω εσωτερικού τύπου 964 Elfers συνοδεύονται. Μακριά οι γνώστες και εξυπνάδα Meier των 911 σκηνή του και Vorgдnger Carrera 3.2 έχουν περιφρονηθεί σε δήθεν πραγματική τελευταία 911 στυλιζαρισμένο.

Σπορ αυτοκίνητο κλειστό για κάθε μέρα: BMW 635 CSI και στην VW Scirocco II

Porsche 911 Carrera 2

Χρόνια: luftgekьhlter 3.6-λίτρων μπόξερ με 250 hp στο 911 Turbo.

Τώρα, το 964 είναι μέσα. Για ένα χρόνο, τραβήξτε τις τιμές της Carrera στις 2 και 4. Το σχ. Έχει κερδίσει το spдte αγάπη. Το 964 έχει αποδειχθεί ότι είναι ισχυρό και ανθεκτικό, και λεπτή σιλουέτα της, παρά το StoЯstangen ασφάλειας σαφώς στην διαδοχή της κλασικής γραμμής ποινή. Έκλεισε για πολλά από αυτά που σήμερα φέρει 911 όπως selbstverstдndlich, ο mьssen μπορεί να επιπλήξει. Έτσι, έκλεισε για την ιδέα kьhne ότι η Porsche 911 μπορεί να είναι άνετα. Η αυτο-αναπτυχθεί αυτόματη, επίσημα "Tiptronic" και verдchtlich όπως επίσης "Tipse" που ονομάζεται. Το στερεό και αποτελεσματική τετρακίνηση, το οποίο δοκιμάστηκε 1984α Όταν η τετρακίνηση 911 Carrera 4, η κλασική έκδοση debьtierte RWD hieЯ τώρα Carrera 2 και ακολούθησε μια spдter χρόνο. Wдhrend το C4 μάλλον ασχολείται με τον οδηγό της τεχνολογίας που αγαπούν οι οποίοι C2 μπορεί να προταθεί ως ένα ιδανικό ποινή entry-level 20 χρόνια μετά Debьt του.

Σπορ αυτοκίνητο κλειστό για κάθε μέρα: Mercedes 450 SLC 5.0 και MG B GT

Porsche 911 Carrera 2

Η αυτο-αναπτυχθεί αυτόματη, επίσημα "Tiptronic" Ήταν επίσης verдchtlich "Tipse" που ονομάζεται.

Έκλεισε για περίπου 20.000 ευρώ, υπάρχει μια σταθερή σπορ αυτοκίνητο με μεγάλη ποσότητα ατμού, άψογη καταγωγή και ανθεκτικά σκουριά σώματος. Η stilprдgende διαφημιστική εταιρεία Jung von Matt Αμβούργο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα: "Μπορείτε kцnnen frьhstьcken lдnger. Είστε frьher Επιστροφή για δείπνο. Είναι μια καλύτερη οικογενειακό αυτοκίνητο εκεί;" Μερικά πολύ αστείο δωρεάν Sittenwдchter το είδε σαν μια πρόσκληση για το γκαζόν, αλλά dafьr σπάνια Brutalos η 964 σειρά κατάλληλων καλύτερα. Ως γυμνός 911 RS και την ευρύτερη geflьgelter 911 Turbo πήρε το καυτηριασμός, τόσο lдngst ξεπεράσει την καθημερινή ζωή και ανέβηκε στο συλλεκτικά αντικείμενα. Αλλά η Schцne η 964ern η βιοποικιλότητα τους, που κάνει κάθε glьcklich. Ποιος δεν μπορεί να πληρώσει 911 Turbo, αρπάζει το κορόιδο στο βλέμμα εργοστάσιο Turbo. Ένα μετατρέψιμο είναι πολύ ανοιχτό; Αγοράστε Targa. Ένα μετατρέψιμο δεν είναι αρκετά ανοιχτό; αυτοκίνητο Speedster. Παρά το γεγονός ότι οι διαφορές τιμών σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν Nдhe για τις καθημερινές όλα τα 964 μαζί. Ξέρουμε: Η προηγούμενη ποινή είναι πάντα το καλύτερο.Προδιαγραφές Porsche 911 Carrera 2
μηχανήΈξι-κύλινδρο αέρα μπόξερ ψύχεται,
χωρητικότητα3600 cc
ισχύς250 hp στις 6100 / min
max. ροπή310 Nm στις 4800 / min
μετάδοσημεταγωγής πέντε ταχυτήτων, που διατίθεται από το 1990 Tiptronic τεσσάρων ταχυτήτων
αυτοκίνητοπίσω τροχού
Μήκος / πλάτος / ύψος4250/1650/1320 mm
απόβαρο1400 kg
λάστιχο205/55 ZR 16 vo., 225/50 ZR 16 hi.
ανάρτησηΕνιαία τροχό ψαλίδια και αμορτισέρ αντηρίδες vo, στην πλευρική συνδέσεις υψηλής..? Σπειροειδή ελατήρια u. Σταθεροποιητής vo. u. γεια.
κορυφή260 χλμ/ώρα
0-100 km / hσε 6 s
κατανάλωση11.5 l S / 100 km
Αρχική τιμή 1989103.500 Mark

White Cat VW Scirocco II

Πλέον / Μείον Παρά τις τυπικές και τεχνικές καινοτομίες, παρά Ηλεκτρονικής και Tiptronic: Το 964 είναι σαφώς μια κλασική ποινή, ακόμη και αν οι χυτοσίδηρο 911 πιλότους stцren την προσφερόμενη άνεση. Darьber Αυτός είναι, εκτός από κάποια lдngst επιλυθεί οδοντοφυΐας, ьberaus στερεά, γρήγορα και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση - με εξαίρεση ορισμένες εξωτικές ποικιλίες, όπως η ακραία Speedster. Δυστυχώς, αυτό έχει πλέον εξαπλωθεί. Στο Kдufergunst η 911 Carrera έχει kцnnen 2.4 Carrera 3.2 και το πάντα δημοφιλές διάδοχο 993 για να καλύψουν σημαντικά σε σύγκριση με Vorgдnger 911th Οι αποσβέσεις δεν είναι πλέον befьrchten.

Ένα άλλο καθημερινή αθλητές: Toyota Supra 3.0i Turbo

ανταλλακτικά Ακριβώς επειδή η Porsche ή δωρεάν παρόχους να παρέχουν όλα τα ανταλλακτικά που δεν heiЯt ότι είναι φθηνή εξαιτίας της. ήταν μια ποινή και παραμένει ακριβή. Επειδή οι 964 ηλεκτρονικά έφτασε και αυτός herumtrдgt πολλές καινοτομίες με αυτό κάποιες δυνατότητες Stцrquellen έχουν προστεθεί. Και πάλι, ο παλιός κανόνας, όσοι αποθηκεύσετε για την αγορά, θα είναι τα χρήματα λίγο spдter συμβαίνει στο εργαστήριο. Αεροπορικά να εκτελέσετε μια ποινή δεν είναι ποτέ.

Περισσότερα καθημερινή αθλητές: Chevrolet Corvette C4

κατάσταση της αγοράς Η αγορά είναι καλά bestьckt, για grцЯten είναι να προσφέρει την Coupй με κίνηση στους πίσω τροχούς. Καλά κλειστό για Kдufer ότι οι ιδιώτες πάροχοι με τα εργοστάσια της Porsche και δωρεάν Hдndlern ανταγωνισμού. Ποιος μπορεί να περιμένει και verfьgt ενημερωθεί για την οικονομική ελευθερία ακόμη και να βρείτε επιθυμητό συνδυασμό του στο AuЯenfarbe και εξοπλισμό. Πολύ καλή Carrera 2 Coupйs ταλαντεύονται γύρω από 30.000 ευρώ, Targa και Μετατρέψιμων ρεκόρ 5.000 ευρώ hцher. All-wheel drive κοστίζει επιπλέον - Olditax ζητά 35.000 ευρώ έκλεισε για Coupй σε 2 κατάσταση.

Περισσότερα καθημερινή αθλητές: 0pel GT 1900 Subaru SVX, Audi Coupй και MG B GT

σύσταση Το 911 γενιά C2 / C4 είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που αντιμετωπίζει και με την καθημερινή ζωή και όλη την εμπειρία είναι ώριμη για την Sammlerstьck. Για να αγοράσετε για να συστήσει mцglichst αρχική οχήματα, εάν φροντίζεται η χιλιομετρική χάνει σημασία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αλλά πολύ ακριβά, οι ακραίες RS και οι εκδόσεις Turbo. Πραγματικό εύρημα: το 964 Targa ως το τελευταίο πέναλτι με αφαιρούμενα πάνελ οροφής.