Πόσο καιρό πρόσφυση χειμερινά ελαστικά;

Κατά την έναρξη της χειμερινής σεζόν, θέλουμε να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο καιρό hдlt ένα ελαστικό χειμώνα - και ό, τι είναι καλό για 8000 χιλιόμετρα; Το ьberrascht αποτέλεσμα.

Έκλεισε για το νομοθέτη πάντα είναι αρκετά απλή: Ένα ελαστικό έχει φθαρεί, όταν το βάθος του πέλματος είναι μικρότερο από 1,6 mm. Αυτό που χρειάζεται η Rundling μέχρι ακόμα kцnnen VerschleiЯgrenze του, δεν ορίζεται πουθενά. Και, παρόλο που μπορεί abhдngen του Fдhigkeiten ούλα ζωή μας. θέλουμε πραγματικά εκεί βασίζονται σε ένα ενιαίο αριθμό; Κατά την έναρξη της χειμερινής σεζόν, θέλουμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα - και να αρχίσει η VerschleiЯtest με χειμερινά ελαστικά. Έχει να κάνει με το πώς groЯ τις διαφορές στη ζωή των ελαστικών είναι πραγματικά και πώς bewдhren δεν είναι αρκετά νέα χειμερινά ελαστικά στο χιόνι, πάγο και υδρολίσθηση. Υποθέτουμε επτά χειμερινά ελαστικά στη διάσταση 205/55 R 16 H, του premium μάρκα με τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, και να τα στείλετε σε τριβή και VerschleiЯtest την TЬV SЬD μετά Mьnchen. Υπό την αυστηρή επίβλεψη του πάει σε δύο βάρδιες των τεσσάρων αυτοκινήτων τεστ Skoda Octavia μέχρι την ταχύτητα. Οδηγείτε στην κίνηση της πόλης, στην LandstraЯen και τον αυτοκινητόδρομο. Κατά την εκκίνηση της δοκιμής και στη συνέχεια κάθε 2.000 χιλιομέτρων, το βάθος του πέλματος σε ένα σταθερό καθεστώς prдzise μετριέται.

Παρά Abriebschwдche κορυφαία βαθμολογία στο χιόνι

ελαστικά Σύμβουλος του χειμώνα

Όλα τα 2.000 χιλιομέτρων, το βάθος του πέλματος προσδιορίζεται σε συγκεκριμένα σημεία μέτρησης και αποθηκεύονται ηλεκτρονικά.

Μετά από 8000 χιλιομέτρων δείχνει ότι υπάρχουν διαφορές στο verblьffende αντοχή. Έτσι, η Michelin έχει τη χαμηλότερη VerschleiЯ με μόλις 1,9 χιλιοστά, ενώ το προφίλ της Goodyear λείπει ήδη 3,2 χιλιοστά. Αλλά οι εμπειρογνώμονες TЬV πάει ένα βήμα παραπέρα, υπολογίζει το θεωρητικό ποσοστό χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα, μπορούν ακόμα να θεωρείται ότι έχει κλείσει μόνο για χρήση για την χρησιμοποιούμε Skoda Octavia, lдsst κατ 'αρχήν, αλλά ьbertragen σε άλλες κίνηση στους εμπρός τροχούς μεσαίου μεγέθους. Wдhrend Michelin και της Dunlop τότε σαφώς να ενημερώνονται σχετικά με το μέσο προσδόκιμο ζωής, πρόβλεψη ανθεκτικότητα κλειστό για Continental και Goodyear fьllt σημαντικά ungьnstiger. Περισσότερα αποτελέσματα ьberraschender σε χιόνι και πάγο: Κατά ειρωνικό τρόπο, η πιο ήπιε Ultra Grip 7 Plus Goodyear είναι σε όλους τους κλάδους δοκιμή στο χιόνι και τη δοκιμή υδρολίσθηση προς τα εμπρός.

Κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, είναι ακόμα ένα ьberlegen Michelin με πλήρες βάθος πέλματος και έρχεται λίγα εκατοστά πάνω σε μια στάση. Η ьbrige enttдuscht υποψήφιος τομέα μετά από 8000 χιλιόμετρα, που δεν αποδίδουν. Είναι ernьchternd.

Το μετρήσιμο όταν οι νέες και spьrbaren διαφορές σε κάθε δοκιμή επιστήμες έχουν όλο και angenдhert ενημερώθηκε για την μείωση του βάθους προφίλ. Οι επιδόσεις των ελαστικών είναι, ωστόσο σε πολύ hцheren επίπεδο. αρκετός λόγος για να σκεφτεί για αλλαγή ελαστικών, όχι μόνο στο νόμιμο όριο. Αποτέλεσμα της επεξεργασίας εικόνας AUTO Dierk Mцller-Κυριακή: Μετά από 8000 χιλιομέτρων, οι ιδιότητες των χειμερινών ελαστικών επιδεινωθεί - αυτό δεν είναι ένα θέμα της τιμής αγοράς. Και: Ποιος πληρώνει προσοχή στις μικρές VerschleiЯ, δεν wдhlt zwangslдufig τα καλύτερα ελαστικά. Λίγοι αναβάτες με ένα μαλακότερο ελαστικό ένωση - περίπου Goodyear - ασφαλέστερα μέσω του χειμώνα.

Ποιο είναι το σωστό; Κάντε κλικ εδώ για την ReifenDirekt.de εύρεση των ελαστικών!