Έτσι, οι νέες μονάδες Q3

AUTO BILD ζήτησε από το Q3 Audi στην πρώτη έξοδο. Εδώ ьberzeugt με βόλτα souverдnen και άφθονο χώρο. μόνο πρόβλημά του είναι η απόλυτη κλιμάκωση του τιμοκαταλόγου.

Ποιος να αποκτήσει ένα SUV, trдumt σιωπηλά από ένα ταξίδι μέσα από Gelдnde και ανώμαλο χωματόδρομο για να ρίξει σε μια απομονωμένη κουβέρτα δίπλα στο ποτάμι πικ-νικ. Με αυτή την έννοια μπορεί κανείς να αναρωτηθεί γιατί ένα Gelдndewagen με Lane Assist, Side Assist και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης θα πρέπει να εξοπλίζει. Αλλά καθώς η πραγματικότητα της ζωής είναι διαφορετική, δυστυχώς, στις περισσότερες Fдllen, η Kдufer το νέο Audi Q3 kцnnen πολύ ευχαριστημένος που η jьngste και μικρότερο μέλος της Q-Series είναι εξοπλισμένο με όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. AUTO BILD θα μπορούσε να καθίσει σε Zьrich το τιμόνι ενός TDI 2.0 με 177 hp και επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ьberblick: Δοκιμές των ειδήσεων και της Audi

Βίντεο: Audi Q3

Πρώτη κίνησης στο νέο compact SUV

Η πρώτη οδήγησης εντύπωση: το Q3 γυρίζει ruckellos, ταχύτητες και μέχρι το λόφο πολύ zьgig (στους δρόμους επίπεδο σύμφωνα με τον κατασκευαστή 0-100 σε 8.2 δευτερόλεπτα) και είναι σφιχτό, απότομες στροφές ηρεμία και αποτελείται από την StraЯe. Ως οδηγός μου fьhle πολύ ασφαλής. Η κατανάλωση δίνεται ως 5.9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, εξοικονομούν καύσιμα βοηθά το σύστημα start-stop στο φανάρι και ένα σύστημα για τη φόρτιση των μπαταριών κατά το φρενάρισμα και καρούλια (ανάκτηση). Και οι δύο ьbrigens σε αντίθεση με όλες τις άλλες τεχνικές έξτρα serienmдЯig.

Ьberblick: Νέα και δοκιμές για Q3

Εδάφους ή το καλάθι αγορών;

Με 1,90 μέτρα KцrpergrцЯe να βρεθεί στο Rьckbank του τόπου Q3 genьgend.

Από εξωτερικό προβολέα του Q3 με 4,39 μέτρα και 1,83 μέτρα πλάτος Lдnge δεν επηρεάζει ιδιαίτερα βαρύ, αλλά το εσωτερικό είναι μέσω του εγκάρσια τοποθετημένου κινητήρα, ένα GroЯer: ακόμη και με 1,90 μέτρα GrцЯe έχω σχετικά με τον τόπο genьgend Rьckbank κλειστή για το κεφάλι και τα πόδια. Ωστόσο, η θέση των καθισμάτων kцnnte είναι κάτι hцher, κατά την επιβίβαση πρέπει να γδούπο εντελώς schцn στο κάθισμα. Δεδομένου ότι τα SUVs ορισμένων ανταγωνιστών είναι πιο άνετα. Ο κορμός (460 λίτρα) κατέχει 1.365 λίτρα όταν διπλώνεται Rьckbank, και μπορώ επίσης να ανατρέψει εντελώς προς τα εμπρός το μπροστινό κάθισμα επιβάτη, οι lдngsten πακέτα ραφιού από κίτρινο-μπλε Mцbelmдrkten ταιριάζει. Τι stцrt, είναι μόλις πάνω από δύο ίντσες υψηλό άκρο φόρτωσης και το βαθύ φτέρνα πίσω από αυτό. Ογκώδη ή βαριά Einkaufstьten Getrдnkekisten mьssen ενημερωθείτε για rьckenfeindlich είναι ισορροπημένη ενημερωθείτε για αυτή την Hьrde.

Ερχόμαστε στην τιμή: Η entry-level μοντέλο με κινητήρα 2 λίτρων, κίνηση στους εμπρός τροχούς και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο είναι να έχουμε από 29.900 ευρώ, περίπου 7.000 ευρώ gьnstiger από τη βάση-Q5. Η Χιλιόμετρα μοντέλου AUTO BILD Quattro έρχεται στο βασικό εξοπλισμό ήδη σε 36.800 ευρώ. Με λίγα έξτρα 45.000 ευρώ ή περισσότερο στο τέλος χαλαρά για το νομοσχέδιο. Ποιος δεν τρομάζει όλους, αλλά ποιος mцchte λάβει Hightech SUV θα πρέπει να πάτε στο Hдndler γρήγορα: Αν παραγγείλετε τώρα είναι να παραδοθεί 2011th του Q3 μέσα Νοεμβρίου

bild.de: Όσο περιμένετε για την BMW X3

Προδιαγραφές Audi Q3 2.0 TDI quattro: • σειρά κινητήρα ντίζελ 4-κύλινδρος με σύστημα ψεκασμού common rail και εξάτμισης • 1968 cm3 • 130 kW (177 hp) • Αλουμινίου Gussrдder 7J x 17, τα ελαστικά 235 / 55R17 • 1660 kg άδειο βάρος • μέγιστο φορτίο 525 kg • 64 χωρητικότητα δοχείου λίτρων • Hцchstgeschwindigkeit 212 km / h • συνδυασμένες εκπομπές CO2 156 g / km • Τιμή: από 36.800 ευρώ.