4500 PS 450 metriä

Timo Dennis Habermann ovat nopeimmin Brьder Saksassa: drag racing kuten viikonlopun Hockenheim he ajaneet nopeasti tiedon noin 400 km / h.

Marshals suihkutetaan vettä ennen kiitotien. Kiertynyt Dragster makuulle burn-out. Sitten he laittaa itsensä. Kun valo muuttuu Grьn, järistys Tribьnen. 4500 PS, noin 25 litraa metanolia kompressorin 4,5 bar ahtopaine - kaikki vain suljettuna matkan neljäsosa mailin, niin 402,33 metriä. Dragster on yksi ainutlaatuinen moottoriurheilua maailmassa.

Populдr drag rodut ovat natьrlich Amerikassa. Mutta 31. kerran jo Nitrolympx löytyy Hockenheim viikonloppuna - grцЯte Dragster tapahtuma Saksassa. 300 erilaisia ​​ajoneuvoja meni alusta vetämänä paras drag racing kuljettajat Euroopassa.

Heille Brьder Habermann Moi välein. Isä Werner turvattu vuosina 1991 ja 1992, Euroopan, Timo esitti vuosina 2009 ja 2010, Dennis on 2015 mestari. "440 km / h on neljäsosa mailin, mielestäni Euroopan ennätys top-metanoli-luokan," Dennis on ylpeä.

Dragster on Prдzisionssport. Dennis Habermann: "Tarvitset erittäin hyvä vasteaika. Timo ajoi kertaa 0,0001 sekuntia - parempi se saa. Mutta sitten et saa antaa liikaa kaasua. Muuten se voi aiheuttaa ns Tire ravistetaan."

Habermann

Habermann perhe edustaa useita lentäjät Dragster Sport

Ongelma: Renkaat on erittäin alhainen paine. Fдhrt Formula 1 20 psi (1,37 bar) tai enemmän, (noin 0,4 bar) on 16x16cm renkaat Drag vain 5,5-6,5 PSI renkaan. Hanki tämä renkaan epätasapaino, se schьttelt dragsteri niin paljon, että kuljettajat näe mitään ja mьssen lupfen lyhyt. Tällaisessa lyhyen matkan, kilpailu on sitten yleensä menetetty. "On tärkeää, auЯerdem että kilpailija ei nosta pois edestä. Tämä on erittäin hieno linja, "fьgt Timo Habermann. Hän on voittaja diesjдhrige Nitrolympx.

Krдfte jopa 9 g

Dragsters Brьder Habermann ostanut Amerikassa. 7,7 litran V8 lohko on optimoitu eri osien kanssa. Timo Habermann erklдrt: "Tärkeintä asetusta. Kukin sylinteri on, esimerkiksi, kaksi Einspritzdьsen. Se on erittäin tärkeää, kun Dьsen saa polttoainetta."

Alkuun metanoli luokan vain metanolia annetaan polttoaineena. Tai nitro metanolia, kun yksi luopuu kompressorit. Top Fuel luokan molemmat voidaan kytkeä, mikä taas kaksinkertaistaa suorituskykyä. Pelkästään vaikeampi ajaa ovat nopeimmin maailmassa nuolet top-metanoli luokassa. "Me mьssen nдmlich myös kahdesti puolestaan" begrьndet Dennis Habermann. Nämä kaksi ovat Knцpfe se painetaan ohjauspyörään. ei tarvitse kytkeä, mutta ajoitus kytkennän toiminta on ratkaisevan tärkeää.

Älä pelkää Brьder Habermann. "Sitten me wдren pieleen", weiЯ Timo. "Mutta sinun pitäisi olla kunnioitusta sitä jo. Loppujen lopuksi nämä ovat 4500 hevosvoimaa. Vain Olen kerran ratsastanut hevosella, joka on läpäissyt minut. PS-en siis enää luottaa. 4500 PS voin paremmin hallita."

Ennen grцЯeren Unfдllen molemmat säästyivät. Dennis Habermann oli Suomessa yksi tapaus, kun jarrutus laskuvarjo ei onnistunut uudelleen. "Olin siellä ole liikaa aikaa ьberlegen jonka Gefьhl Sitten juuri ollut. Minun täytyy toimia vain yrittää oikeassa: auto ei saanut hypätä, joten olen myös jarrun alaspäin. Luojan kiitos sora- ja ulostulossa oli tarpeeksi pitkälle, että mitään ei tapahtunut minulle, "27-Jдhrige joka fьnf vuotta kuvaa jьnger Timo on tapaus.

Kun kiihtyvyys 950 kg painava Dragster teko 8g - joka on kahdeksan kertaa omien Kцrpergewichts. Kun jarrutus jopa 9 g. , WeiЯ Timo "Olkoon Täytyy sovi". "Mutta vielä tärkeämpää on pitoisuus. Meidän täytyy olla meille mitään tilaa virheille. Jos alkaa huonosti Formula 1, sinulla on yksi ja puoli tuntia aikaa hyvittää. Rotumme on vain niin alusta alkaen. "

Yksi tavoite, kaksi vielä: aloittaa dragsteri mekka Amerikassa. "Dafьr jäi vielä hieman sponsoreita", kertoo Dennis Habermann. Mahdollisuuksia Amerikassa ne hдtten hyvin: dragster sovelletaan niiden luokassa nopein maailmanlaajuisesti.