Dela sklopke

Vse spremembe na sklopki: stroški, funkcijo, in ko je sklopka je v okvari - AUTO BILD odgovore na najpomembnejša vprašanja.

Da bi avto v gibanju, je pomembno, da bewдltigen dva grundsдtzliche težave. Za takoj, ko je lдuft motorja, njegovo ročične gredi, ki daje moč, da zavrtite Verfьgung. Odvisno od modela, med 500 in 1.000-krat na minuto. vendar Rдder stati pri miru. Torej mora biti sklopka mцglichst premik nemoteno zagotavljanje dafьr da Rдder obrniti. In, če je vozilo v gibanju, mora voznik preklopiti Gдnge v prenosu, prav tako mora biti pretok moči od motorja prekinjen za prenos. Oba naloge prevladujejo sklopko čisto dobro, zakaj ima malo lahko spremenijo svoje konstrukcije v zadnjih 100 letih.

Delavnica Iskanje

Poiščite pravo delavnico

  • primerjajo cene
  • Oglejte si mnenja strank
  • Knjiga imenovanja na spletu
Poštna številka / KrajstoritevizberiteDelavnica imenikHU + AUinšpekcijazračni prevozsklopkasvetloba prijavamenjava oljavarnostno preverjanjezamenjava jermenablagovne znamkeizberitealfa RomeoMercedes-BenzAudiBMWMINIChevroletMitsubishiNissanCitroënOpelDaciaPEUGEOTDaewooPorscheDaihatsuRenaultFiatfordSEATHondaSkodaHyundaiSmartSubaruKiaSuzukiToyotaLanciaVolvoVWMazdaChrysler

Storitev, ki jo

logo

Dela sklopke

Razporejen, sklopka med motorjem in menjalnikom, privit na vztrajnik in kot to vrtijo z enako hitrostjo. Načeloma obstaja 99 odstotkov avtomobilov sklopke treh plošč, čeprav zasnova heiЯt enoplastni suha sklopka. To je izdelana kot hamburgerje дhnlich, z dvema Brцtchenhдlften (vztrajnik in pritisna plošča) in patty med (trenja plošče). Oba pol deli, vztrajnik in pritisna plošča vezana na ročično gred, ki se vrti s hitrostjo, ki objemajo trenja zunanje projektorja in kцnnen seboj verдndern njihovega prostora. To povzroči, da voznik na stopalko sklopke: pedal - Brцtchenscheiben narazen. Voznik Lдsst stopalko gre počasi, vztrajnik in pritisk ploščo vzeti disk trenja (tudi pogon plošča), so vedno bolj v gibanju klešč. To začne vrteti skupaj počasi, ker je vezan na pogonski gredi v menjalniku, avto fдhrt dogaja.Več o popravilu in tehnologije

sklopka

Tu je torni kolut (temno) uporabljajo za tiskarske plošče, pripravimo trenja povezavo za prenos.

To wьrden preprosto Mljackati hamburger, medtem ko deluje Krдfte. Tako je sklopka zaskoči zuverlдssig tudi pri polnem plinu in ne drsi, da je pri povprečnem avtomobilu 100 KM pri 4800 Newton - stisnjen - glede na težo 480 kilogramov. Ta sila mora voznik ьberwinden z levo nogo. Danes se to zgodi ponavadi hidravlični, s stopalko sklopke, kolesar betдtigt majhno črpalko in drьckt Flьssigkeit - večinoma pojavijo v Bremsflьssigkeitsbehдlter - delovni valj Ausrьcklagers. In zato, ker skoraj vedno oblikuje enoto s zalogi danes govorimo tudi o Zentralausrьcker. Zaprto za nцtige prisilijo voznika je, da bi, vendar obstajajo majhne avtomobile in avtomatizirano Betдtigungen ki uporabljajo elektromotorje ali majhne hidravlične črpalke; twin sklopke za avtomatskim menjalnikom so enake betдtigt način.

Dokler hдlt sklopko

Težave s sistemom sklopke so redki danes, večina sestavin, ki so zelo trpežni. Večina stres ima voznik disk, temveč je njegova podloga oblikovana zaprta za vsaj 100.000 kilometrov. Je frьher hinьber, da je napaka v okolju - ali na voznika. To ni bilo vedno tako v svojih zgodnjih letih avtomobila prišel tudi les in usnje tornih materialov. Toda ti materiali imajo le zelo omejeno življenjsko dobo. Lдngst je podloga material sklopke diskov, sestavljene iz organskih kompozitnih materialov z različnimi Fьllmaterialien za izboljšanje koeficienta trenja in zmanjšanje VerschleiЯes. Za razliko od včasih po se diski sklopke niso povezane z Bremsbelдgen a precej občutljiva na temperaturo: od okoli 320 stopinj začnejo aufzulцsen torej od 450 stopinj so zerstцrt.

Te stvari so strup zaprta za sklopko

Sklopka pogon plošča

Ta voznik disk lдngst nositi. Površina je popolnoma navzdol. Stanje diska, vendar je mogoče videti le v razstavljenem stanju.

Včasih stojijo na semaforju zraven vas. Nervцse vozniki, ki zapustijo svoj avtomobil naprej gibanje stдndig Skratka, čeprav je še vedno rdeča. O takih ljudi, vsaka delavnica je zadovoljen, saj prinašajo prihodek. Obdelan hдlt sklopka ne zagotavlja 100.000 km po. Ker Wдrme kot je že opisano strup zaprta za disk sklopke, stalno zanka Naj se lahko segreje preko semaforja minuto do več sto stopinj. Če ste že kdaj bewдltigt z nenehno sklopka drsi strmo dovozu, pozna beiЯenden vonj trenja obrnil-heiЯ. Takšna Manцver storiti sklopka ni dobro in se je treba izogniti za zaščito materiala. Ker pa je temperatura diska voznika skoči v rdečem območju. Kot rezultat, škoda tudi pripraviti vztrajnik in pritisna plošča prizadela kцnnen. Dodatne da se sklopka naložen na Hдngerbetrieb, na primer, ko je potegnil težko prikolico ali priklopnik čoln. Цsterreichische pomoč na cesti kцnnen celotno arije, ki jih ausgeglьhten sklopke Flachlandtiroler poje.

Tako se sklopka zaščitena

Obstajajo šteje samo osnovno pravilo pri ravnanju s sklopko. Ki se glasi: FuЯ pedal. Torej zьgig začeti brez dolgih zank in pedala se sprosti po vsakem stikalo. In uporabo v nobenem primeru kot FuЯstьtze, potem noga sways z vsakim StraЯenunebenheit okoli njih, se sprosti stдndig in tako obremenjeni unnцtig trenje in Ausrьcklager. Trpljenje ьbrigens še posebej, če nekdo stoji ali trajno v prestavi in ​​prižganim motorjem, pred semaforjem womцglich pred Bahnьbergang. Boljše: Šele, ko je semafor kaže rumene ali ovire dvignite prestavite in iti zьgig.

Preskus stanje sklopke sama ne

Sodobni sklopke so samonastavljivi. To je priročno, ker prilagoditev entfдllt storitev za stranke. In neprijetno, ker se približuje Exitus ne ankьndigt tek vergrцЯertes pedala. Le napor zadnje dvigne malo, pedal fьhlt nekaj "težko" o. In kmalu se bo sklopka začela drseti. To pomeni, da ni več ьbertrдgt moči motorja vollstдndig. V veliko plina, nato pa se hitrost motorja plцtzlich brez avtomobila je ustrezno hitrejši. Pogosto se naslednji postopek pa priporočamo, da preizkusite sklopko: sodelujejo tretje ali četrto prestavo v državi, zategnite ročno zavoro, narediti veliko plina in spusti sklopko. Motor se bo ustavil, sklopka je še vedno dobra. Recimo, da je koristno, sklopka, preden je ta postopek še vedno zaprta za nekaj tisoč kilometrov v ozadju je zagotovljeno v vedro. In tudi vцllig nedotaknjena sklopko bьЯt tudi nekaj tisoč kilometrov na življenjsko dobo.Poleg tega, nasilno Abwьrgen visoke hitrosti celo strup zaprta za motor, izzvala časovni verigo in odmori časovni pas. Zato: Ko sum izrabljeno sklopko na delavnici. Nekatere vrste vozil so na voljo na Ausrьckmechanismus vizualne pokazatelje, ki kažejo stanje diska voznika. Ne nadaljevati vožnje, ker v naprednih obrabo in vztrajnikom in tlačno ploščo so zerstцrt. Kaj je dokaj preprost preverim lдsst nasprotno: v Ausrьcklager. To je v okvari, ko brni ali korak na pedal sklopke vibrira pedal sam. Tudi takrat: Iz delavnice, saj je Ausrьcklager zerstцrt delovanje wдhrend, da postane zelo drago.

spremeniti sklopka - primer zaprta za delavnice

To je bilo frьher VW Kдfer ni problem lцsen štirimi vijaki in motor je bil drauЯen, je sklopka izpostavljena pa je bila nova je bilo, da so zaprli za 50 točk. Danes, sprememba je sklopka ni tako hitro, kot se bo pravilo razširil dafьr prenos, odvisno od nalog delavnice vozilo obveščeni o palec štiri ure. Obstajajo tudi modeli, ker mьssen motor in menjalnik ven skupaj, potem kцnnen tudi zwцlf ure so na računu. Plus materiala, kot skupno pa do 2.000 evrov pridejo skupaj. Torej, se splača zavarovati sklopko. Ali pa, da jih spremenite sami? Kot je že erwдhnt skoraj vse modele iz ungefдhr leto 1997 samonastavljivima sklopke. Zaprto za namestitev te SAC-sklopke (SAC: samo nastavljanje sklopke - samostojno nastavljanje sklopke) je potrebno posebno orodje. Pridejo prednameščena in mьssen biti tako nameščen tudi.sprememba sklopka: Stroški *
voznik disk100 evrov
Sklopka Kit (poganja plošča, valj za sprostitev in pritisna plošča)300 evrov
ležaj za javnost20 euro
čas namestitev3.6 ure
* Cena Vzorec za VW Golf IV 1.4 bencin (75 KM)
Natьrlich je na voljo v spletnih forumih einschlдgigen vedno "strokovnjaki"Ki trdijo, da obstaja še en način: zaviti tiskarske plošče z žico, zavarujte z spone namesto Fьhrungsdorn uporabo lastnega palec, itd In to je lahko, da se je kdaj dosegel to brez pravih orodij. Toda vsakdo mora biti jasno: Ena napačna poteza in integrirano usklajevalni mehanizem raglja do postaje, niti lдsst ponovno zurьckstellen. Zdaj sklopka lieЯe še vedno nameščen, vendar je po nekaj kilometrih wьrde spet ne, ker se samodejno nastavljanje le ne deluje več. In zurьckgeben nova sklopka ne lдsst ker vsak dobavitelj delov pozna Tьcken za SAC sklopko in ne fдllt napačno zdravljenje pod Gewдhrleistung. Zaključek: menjava sklopke je delavnica stvar danes.modelmočSklopka Kit Cena *
VW Golf V / VI 1.480 KM (59 kW)120-350 evrov
Ford Fiesta 1.282 KM (60 kW)135-195 evrov
Opel Corsa D 1.280 KM (59 kW)90-170 €
Renault Twingo58 KM (43 kW)60 euro
VW Passat B6 2.0 TDI140 KM (103 kW)185-240 evrov
VW Golf V / VI 1.4 TSI122 ks (90 kW)170-210 evrov
Mercedes C 180122 ks (90 kW)140 evrov
VW Polo III60 KM (44 kW)140-230 evro
VW Lupo 1.050 KM (0037 kW)90 euro
VW Golf IV 1.6101 ks (74 kW)110-180 evro
Corsa D 1.487 KM (64 kW)90-170 €
Toyota AYGO 1.068 KM (50 kW)100-130 Euro
Mercedes-Benz 14082 KM (60 kW)150-260 evro
Fiat 500 1.269 KM (51 kW)100-155 evro
TSI VW Golf VI Plus 1.4122 ks (90 kW)170-210 evrov
Skoda Fabia 1.260 KM (44 kW)120-190 evro
Opel Corsa D 1.269 KM (51 kW)90-170 €
VW Tiguan 2.0 TDI 4-MOTION140 KM (103 kW)185-320 evrov
VW Polo IV 1.480 KM (59 kW)95-120 €
VW Golf III75 KM (55 kW)90-200 €
VW Polo V 1.486 KM (63 kW)120 evrov
Mercedes 160102 ks (75 kW)150-260 evro
VW Polo V 1.269 KM (51 kW)120-190 evro
VW Golf VI 1.6 TDI105 ks (77 kW)180-235 evrov
Mercedes 150, 16095 KM (70 kW)150-255 evro
Citroen C1 1.068 KM (50 kW)100-130 Euro
Audi A4 Avant 2.0 TDI143 KM (105 kW)200-790 evrov
Ford Ka 1.269 KM (51 kW)100-155 evro
VW Golf V 1.475 KM (55 kW)100-120 evro
* Približne cene; Rezultati razpon cen iz različnih stopenj sklopke, npr z ali brez pomožnega valja, dve množično vztrajnik ali tlačno ploščo.