Den længste Manta

40 år siden, Opel spillede glimrende på markedsføring tastatur - i Tyskland, men især i USA, hvor der var Manta som en sports vogn. Her kombinationen Ascona Voyage hieЯ.

"Med udtrykket Shooting Brake"Finder en Wikipedia Schreiber, "henviser til et bestemt organ variant af en bil: En Coupй med hatchback der дhnelt med sin bagklappen snarere end en kombination af en sedan", Det siger. Og videre: "I modsætning til den ьblichen kombination har en shooting brake men kun to Tьren og er designet overordnet sportslig, mere elegant." Ah, nu - ja. Det var tid til at ses med det sportslige og elegante stil. Box er kasse, selv om dette petite bil tilbyder helt stimuli. Men alt andet er sandt: kun to Tьren? Gjorde han. Bagklap? Har han også natьrlich. Hatchback? Ja. Coupй? Nå. Men på andet blik, Ascona Voyage erfьllt dette kriterium. En eller anden måde. Fordi på den nederste kant plade, i drevet tog, samt i de grundlæggende data for akselafstand, sporvidde og Radfьhrungen er slående ligheder med Manta A, der udkom for et par måneder før Ascona i september 1970 fundet.Seks andre kombinationsmuligheder klassikere
Mercedes 280 TE W 123Chevrolet Bel Air NomadCitroën D Break
Wartburg 353 TuristFord Taunus 20M turnering P5Fiat 500 Giardiniera
Opel Ascona A Voyage

To Tьren og bagklap i den stejle bag: Voyage eller skyde bremse?

© H. ny

I USA blev Ascona Voyage zunдchst som Opel stationcar, der sælges af 1973 som Manta Sportwagon. En hel eksemplarer blev bestilt der med plast ark i træ-look over fløjene. Da denne Manta Sport Wagon i USA, Ascona var i Tyskland et barn af markedsføring. Fordi ursprьnglich bør han ablцsen Kadett B som en kadet C og reducere Lьcke mellem kadet og rekord. Når Kцlner Ford-Werke i 1970, men prдsentierten den gerдumigen Knudsen Taunus, der var placeret mellem Kadett rivaler Escort og groЯen 17M / 20M, havde hurtigt producerer en Taunus-rival. Opel markedsføring til Bob Lutz havde planer om at, fra Kadett C var Ascona A, som kom som to og viertьrige sedan og stationcar, ligesom Voyage til verden.

Sporty SpieЯbьrger: Opel Ascona B 1.9 L

Opel Ascona A Voyage

Den Ascona skal ablцsen ursprьnglich Kadett B, men så begrьndete egen serie.

© H. ny

At Voyage har ingen Fondtьren er overraskende i øjeblikket. Bør ikke være grundsдtzlich praktiserende stationcar? Den Kadett B Caravan var enten erhдltlich med tre eller fьnf Tьren, den Dreitьrer version blev endda bygget lдnger. Hm. Voyage of War, men betød at ende med at blive Shooting Brake? Anyway, kan du leve godt med det. For Tьren Voyage der er lys i hånden, men verlдsslich stolene i slottet, groЯ og forsæderne er ikke så tyk som at du ikke er helt trygge ankom på Rьckbank. Brønden viser sans fьrs Praktisk, fordi med et håndtag, lдsst de få lagt på en flad Ladeflдche uden stцrende pukkel. Her, som i den lave læssekant, viser sig Opel Combo oplevelse. han kan lide, selv efter - Undskyld! - svin dyre resort på den schweiziske side af Lago Maggiore blive navngivet, Ascona er en praktiserende læge. Noget andet du hдtte ikke forventet Opel. Bachelor kunne faktisk købe Manta.

I Alder Højde: Opel Kapitдn og diplomat

Opel Ascona A Voyage

Sæderne og interiør ьbrige bære primært sort, kun nogle træ indretning bemьht tappert om glamour.

© H. ny

Etableringen af ​​Voyage, det aufhьbschen være lukket i 275 Mark med en sort vinyl tag lieЯ er så zweckmдЯig som på trods af krom smykker meget nьchterne formular. Sort dominerer interiøret, som er kommet relativt snævert, takket groЯer diske, men føles luftige. Den korte slaglængde fire-cylindret på 1,6 S med 80 længsel efter Super PS raslende Opel-typisk under acceleration, gearskift med de lange, prдzise gefьhrten løftestang en glæde. Selv i dag, denne Opel, hvis sedan var basen lukket for vellykket Rallyeeinsдtze fьhlt til agil og let at håndtere. I sin tid var han 80 hk samt motoriseret middelklasse hurtigt på LandstraЯe, respektable på motorvejen. De fьhrte ungezдhlte Voyage ejerne til Campingplдtzen eller små Schwarzwald pensioner. Zuverlдssig natьrlich. Den fashionable Ascona verschlug par Voyage driver. Du ved ikke, at de rent faktisk sende en Manta Shooting Brake besaЯen.

historie

Slutningen af ​​1970 bragte Opel fra den dobbelte bang: I september Manta A var der var at jage den succesfulde siden 1969 Ford Capri. I november, præsentationen af ​​Ascona fulgte A. Begge biler var teknisk meget дhnlich, brugte identiske suspension komponenter og motorer. Ud over den Ascona sedan med to og fire Tьren og normal og L (Uxus) -Facilities der var en stationcar kaldet Voyage. salg, hvis startede med 1,6-liters motorer, som bidrog 68 (1,6 N) og 80 hk (1,6 S). I begyndelsen af ​​1971 efterfulgt af en 1,9-liters med 90 hk og udstyret linje SR, bl.a. friktionsdifferentialespærre. Et 1,2-liters med 60 HK kom i 1972, forblev han til sedan. I sommeren 1973 gav en ansigtsløftning serien en sort Kьhlergrill og serienmдЯiges træfinér i cockpittet. I oktober 1973 automatiske bælter op ved Sonderzubehцr forudgående standard. Rejsen satte Opel i marts 1974 kan billigere Caravan til side. Juli 1975 i slutningen af ​​produktionen til velbygget 691 tusind Ascona A, hvoraf 50.750 Voyage.

Specifikationer

Opel Ascona A Voyage

Mekaniker ven Den holdbare firecylindrede hдngt godt zugдnglich i motorrummet.

© H. ny

Opel Ascona Voyage 06.01 S: Line fire-cylindret, forreste lдngs • drevet overliggende knastaksel, kæde Ca. • to ventiler pr cylinder • Solex downdraft karburatoren • Displacement 1.584 cc • Strøm 59 kW (80 hk) ved 5200 / min • max. Drejningsmoment 118 Nm ved 3800 / min • fire-trins gearkasse • ​​baghjulstræk • Einzelradaufhдngung foran dobbelt ønskeben, bageste stiv aksel med Panhard stang, stabilisatorer / bag • dæk 165 SR13 • akselafstand 2430 mm • L / B / H 4180/1630/1400 mm • egenvægt 1005 kg • Ilægning kapacitet 525 kg • 0-100 km / t på 15,5 s • spids 155 km / t • forbrug 12,0 liter pr 100 km • S Original pris 1974: 11.317 Mark.

Plus / minus

Den Ascona Voyage er en dagligdags brug igennem gamle-timere. Tilstrækkelig effekt (mindst 1,6 S og 1,9 S) koblet med gode køreegenskaber og høj Zuverlдssigkeit. for at flytte den sporty stationcar lukket for de dynamiske far af 1970'erne i den nuværende trafik er en cool ting og bringer sympati. Frem for alt: Teknologien af ​​Ascona A er godt lukket for en lang levetid. Motorerne giver løst 250.000 km, og mere; Vand pumpe og kardan kardanled, og lejlighedsvis transmission synkronisering schwдcheln meste frьher men blive helbredt uden groЯen indsats. Rostschдden på bagsiden er ikke i restaurerede kopier reglen snarere end undtagelsen og kцnnen mдchtig gå ind i penge.

reservedele

Opel Ascona A Voyage

Mondдner navn, enkel fastgørelse: 1,6 liter, premium benzin.

© H. ny

Det kцnnte være værre, men også meget bedre: Da Voyage og dens billigere bror Caravan mange dele med sedan havde til fælles, der er i området af drivaggregatet og chassis ingen problemer. Også, interiør og kropsdele er normalt erhдltlich uden groЯes Søg, hvis det er lige dele med sedan. Mange Ascona blev faktisk slagtet af deres Rosttod og udnyttet. Lukket for at kombinere specifikke dele, gælder dette ikke alt. Bageste sideruder, bagklap, Rьckleuchten og Rьcksitzbank er sjældne og meget dyre.

markedssituationen

forebyggelse Rust var ikke et problem i produktionen af ​​Ascona A. Ifølge frьh langt størstedelen af ​​kopier godt bygget 691.000 var en sag lukket for slagteren og udbening. Af de 50.750 Voyage ьberlebten kun helt elementer; dьrften i Tyskland stadig eksisterer et maksimum på 200 for at finde en, så tager lang tid - og så lidt dybere ind i lommen lange vilje. Voyage 1.6 S i tilstand 2 er opført med 7000 euro, 3-kopier vil være tilgængelige på kun 4.000 euro.

anbefaling

Teknisk Mдngel mьssen ikke afskrække købet. De er nemme at lave, fordi Opel scene er groЯ, rьhrig og hjælpsomme. Imidlertid mangler kombinatoriske specifikke dele eller set federe rust i det bageste område, alarmklokkerne bør ringe. Så er der langvarig og mьhsam at sætte bilen ind i en permanent god stand. Entusiaster er det tilrådeligt at se på USA Verkaufsbцrsen, søgeord Opel stationcar - eller Opel Manta Sportwagon.