En legende vender tilbage hjem

I 70'erne og 80'erne vidste denne bil ethvert barn: den ildrøde mobile spil, kult TV-boks fra eponyme børnenes serie. I årtier blev den oprindelige tabt, nu Opel Blitz er tilbage!

Mellem 1972 og 1981, en bil flytter nationen: ilden-rød mobile spil. Ethvert barn vidste den lyse rødt Opel Blitz fra eponyme børnenes serie, sendt på ARD, produceret af Bayerischer Rundfunk (BR). Da showet blev aflyst, også stjernen i børne-tv forsvandt. I årtier blev kult bil betragtet tabt, nu er Gå tilbage i Tyskland. AUTO BILD havde aufgespьrt Opel Blitz! I Otjiwarongo, en 22.000-indbygger by i Namibia. Den multi malet bussen blev der drevet af de цsterreichischen emigranter Walter Marko - og anvendes blandt andet karneval lukket for ture. Sammen med Opel og BR AUTO BILD har organiseret en overførsel til Hamburg. I de kommende måneder vil ildrød mobile spil har forskellige udseender. Blandt andet det kommer i sommeren 2009 ved 2. AUTO billede Rally Hamburg-Berlin Klassik i starten. Hvad skete der med den foretrukne af alle børn i Afrika, har AUTO BILD-forfatter Hauke ​​Schrieber findes på stedet.

Fra ARD til Namibia: På sporet af ildrøde scooter spil

Opel Blitz Spielmobil

Gå tilbage i Tyskland: Opel Blitz fra 1962 ankommer til havnen i Hamburg.

Walter Marko, i hånden en dåse øl, på hans hoved en blå-rød tumpe cap, står på hjørnet Hage Geingob og Station Street og venter. Himlen er skyfri, luften er mild. Langsomt rullede en bil rundt om hjørnet, brand rød. Børn står på taget og kaster slik. Bilen radioen spiller en børnesang, og Walter Marko synger sagte til: "Kri-Kra-krokodille, vi tager spillet station." Laughing, han vender sig om og siger: "Vidunderlige, er det ikke?" Andre børn, sort hud, øjne skinnende weiЯ, fange kastanje. De griner, de sætter SьЯigkeiten i hendes mund og spille bilradioen: "Pi-Pa Pelican Spielmobil besvarer det."

Ri-Ra-regnorm, Spielmobil fдhrt selv i storm

Det er karneval i Otjiwarongo, det nordlige Namibia. Og ilden-rød mobile spil, TV helten af ​​millioner af tyske børn i 70'erne, fдhrt og fejre med. Denne bil er ikke en kopi af noget nostalgisk. Denne bil er den originale. gehдmmert ud på en plade plade og skruet i motorrummet - opgørelsen antal BR, Bavarian udsendelse: 246. Walter Marko (56) har reddet, vedligeholdes, drives den mobile spil. Han nikker i tilfredshed, at tage en slurk krдftigen Windhoek lejr og stiger til bilen. "Otji helau"De tåber synger på karneval. Branden-rød mobile spil linet op på. De sorte afrikanere på StraЯenrand se bussen med en blanding af morskab og vantro. Du hцren denne merkwьrdige sang, og de spekulerer på, hvad fanden "Ri-Ra-regnorm, Spielmobil fдhrt selv i storm" nu har at betyde igen.

Hvem i Tyskland er omkring 40 år i dag, hvem ved denne melodi sandsynligvis helt nøjagtige. var mellem 1972 og 1981 "Branden-rød mobile spil" de mest populære tyske børneprogram. Historierne tider nøddeagtig, undertiden erzдhlt rьhrend, men altid bedдchtig nok til ikke at ьberfordern Vorschьler. Børns TV fra en tid før Teletubbies, før SvampeBob og over Bernd, brødet. Tre år efter at visningen af ​​den sidste episode fдhrt Opel Blitz, bygget i 1962, af Leibnitz i Цsterreich til Bremerhaven. Det er 1984, da Walter Marko entschlieЯt, entgьltig emigrere til Sьdwestafrika. Føreren mekaniker havde levet 1973-1977 i den tidligere Tyske koloni, gift der, havde zurьckgekehrt efter Цsterreich. Og fik hjemve for Otjiwarongo, opkaldt Otji, den 22.000-indbygger by halvvejs mellem Windhoek og Angola.

I 1984 ilden-rød mobile spil finder et nyt hjem i Otjiwarongo

Opel Blitz Spielmobil

Siden 1984 hjemsted for spillets bil: Otjiwarongo, en 22.000-indbygger by i den nordlige del af Namibia.

Hans ejendele pakket Walter Marko i Leibnitz i denne røde Opel Blitz, som han køber sin bror. BR er bilen i 1980 til en medarbejder ved navn Lydia Pabst om, der således organiseret deres flytning til Цsterreich. Den officielle zustдndige skikke er Walter Markos far. Hans bror købte Pabst ud af bilen, vil det omdannet til en autocamper. Han glemmer ting. Fire år er den ildrøde mobile spil i garagen af ​​Markos. Så Walter Marko bryder lukket for evigt til Namibia. Han betaler sin bror lukket for bus 35.000 shilling, hvad der svarer til 2.500 euro, og pakker sine ejendele. "Bilen var halvt fyldt, mere jeg ikke havde." Han fдhrt bilen til havnen, sætter sig på flyet, idet Opel et par uger spдter i Cape Town tilbage til modtagelse og fдhrt 2.000 kilometer nord. En Stьck tysk kultur synes lukket for at fare vild ...

Opel Blitz Spielmobil

Kaffe brun og ild rød: børn fra Otjiwarongo har en kæmpe SpaЯ spillet mobil.

Walter Marko er på "Overvågning og registrering platform"Hvilket er registreret i registreringen bog den 9. marts 1972 og ser informeret om steppe. Det er vinteren 2008 i Namibia, i juli, Nдchte er kolde, de dage af en dejlig tør Wдrme. Marko venter Springbцcke på en gnu, måske endda en giraf. Men flammen røde af bilen ser ud til at afskrække dyrene. "Kig på det. Hvordan kan du nogensinde ønsker at forlade igen, jeg spørger dig." rulle langsomt brand-rød mobile spil gennem knæhøje gule græs, passerer under akacietræer, og fдhrt som bilen på asfalteret BundesstraЯe, Marko gas der og siger stolt: "De lyder som ny. Spinder som en Nдhmaschine." han havde lavet toppakningen. Og nye dæk kom fra Europa til beholderen. Det er alt. Den første motor, den oprindelige bremsesystemet. På kilometertæller er 217,978 km. Okay, blitzen får regelmдЯig ny Цl. Og en hjulkapsel slap væk. Men inde: op til radioen, Sitzbezьge og kork isolering bag - alle originale. Og selvom Walter Marko aldrig selv haft en idé om, hvor vigtig denne bil i fjernt Tyskland har kцnnte.

Mere af det?! I den anden del af historien fortæller dig, hvorfor ilden-rød mobile spil blev malet hvert år. Og som Opel Blitz erobret hjerter af alle børn i Otji.

Rьckblick: Forsendelsen med bus

Opel Blitz Spielmobil

Meget farverige børneunderholdning tilbudt ildrød mobile spil 1972-1981 i ARD.

Ideen havde Harald Hohenacker. Når den tyske lærer fra Bairawies midten af ​​60'erne til Bayerischer Rundfunk (BR) bevæget, bør han kalder et børneprogram til at være der. "Hohenacker tordnede fra starten mod den amerikanske SesamstraЯe og ønskede at imødegå et mindre kommercielt program", Den tidligere spil Mobile redaktionelle direktør minder Dr. Walter Flemmer (71). Så Hohenacker opfandt ilden-rød mobile spil, den første tyske mission lukket for førskolebørn. Den Pдdagoge ønskede at gå med sin mission i hele landet og kommer til de mennesker tilbage hjem, når der var ingen internet i lang tid. Så han troede omdannet til et kamera bil Opel Blitz i den sandeste betydning som et køretøj lukket for sin idé fra. Fyldte hund Woof og Biff, teksten til den højtstående Ackers Dorothea skrev, samt tegneseriefigur Wumi kommenterede indlæg.

Den 14. maj 1972 blev det første program udsendes med bus. Samme år Harald Hohenacker blev tildelt Den Gyldne Kamera magasin HЦRZU. Mange skuespillere fik deres start i børnenes program, herunder Jцrg Hube, der kørte spillet mobil, og Josef Schwarz, der spillede hovedrollen, bachelor Josch. "Og hvis jeg kan stadig huske spillet station, jeg var schlieЯlich i næsten alle de 184 episoder her"Så Sort (69), der stadig bevæger sig med sin kunst rundt om i landet - i "Teater på bussen", Tysklands eneste rullende teater. "Jeg kan ikke tro, at der stadig er det originale spil mobil." Den 12. juli 1981 blev den sidste episode af den ildrøde scooter spil sendt Hohenacker døde af 2005.